Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Malialainen Grammy-voittaja ja sukupuolten tasa-arvon puolestapuhuja Oumou Sangaré saapuu konsertoimaan Helsinkiin 15 vuoden tauon jälkeen. Hän nousee Savoy-teatterin lavalle syyskuussa, mukanaan syvä ja vivahteikas lauluääni sekä lämminhenkinen esiintyminen.

Oumou Sangarén tarina on vaikuttava. Itseoppinut laulaja nousi köyhästä perheestä maailmankuuluksi taiteilijaksi, ja on tehnyt yhteistyötä monien huippuartistien kanssa. Läpimurto tapahtui vuoden 1989 esikoisalbumilla Moussolou, joka myi Maliinennätykselliset 250 000 kappaletta.

Sangarén musiikki kumpuaa wassoulou-perinteestä, Länsi-Afrikan sydämestä. Hän on myös YK:n Hyvän tahdon lähettiläs ja käyttää ääntään tasa-arvon sekä afrikkalaisen musiikkiperinteen edistämiseen.

Hänen uusin albuminsa Timbuktu julkaistiin vuonna 2022 ja sitä seurasi menestyksekäs maailmankiertue. Sangarén tarina ja taide lähettävät voimakkaan viestin: elämästä ammennetaan voimaa ja kunniaa.

Oumou Sangaré esiintyi viimeksi Suomessa vuonna 2009 Helsingin Juhlaviikoilla, ja nyt paluukonsertti kaupungissa on osa Savoy WORLD -konserttisarjaa.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img