Mukavat kengät: Ikuisesti keski-ikäinen

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Joillain harrastuksilla on pitkät jäljet. Mukavien kenkien tapauksessa yli 30-vuotinen harrastaminen synnytti maailmaan levyllisen ”hittejä, joita kukaan ei kuuntele”, kuten yhtye tulevaa pitkäsoittoaan kuvailee.

Mukavat kengät ponnistaa pääkaupunkiseudulta, ja on siitä erikoinen kokoonpano, ettei sillä ole varsinaista kokoonpanoa. Bändin filosofiana on tehdä musiikkia niiden voimin, joiden osaaminen tai muut ominaisuudet palvelevat parhaiten itse biisiä. Tai hittiä, kuten yhtye kappaleitaan nimittää.

Mukavat kengät

”Yleensä musiikkia tehdessä on tosi paljon ideoita, mutta ne yleensä jäävät sellaisiksi. Nyt niitä sitten toteutettiin ihan tinkimättömällä asenteella. Halusimme yksinkertaisesti kuulla miltä oma musiikki kuulostaa, kun se tehdään oikeasti hyvin”,

kertoo Mukavien kenkien nokkamies, basisti Teemu Skinnari.

Tulevaa pitkäsoittoa petaa muutaman singlen julkaisuputki, jonka avaa Ikuisesti keski-ikäinen. Biisi kertoo siitä oivalluksen hetkestä, kun huomaa, että kohtuuteen ei ole kukaan kuollut ja perusasioilla pääsee pitkälle.
Olet keski-ikäinen, kun tajuat, että

  • Hirvi voi tulla tielle – kuolema on mahdollinen
  • Silmälaseilla näkee paremmin, vaikka silmissäsi EI OLE mitään vikaa
  • Lääkärit ovat lapsia
  • Murtomaahiihto liikuntamuotona on houkutteleva vaihtoehto
  • Bändistäsi ei ole kovin montaa jäsentä jäljellä
  • Listaat nämä asiat bändisi julkaisun pressiin bullet pointeina

Mukavat kengät – BIO

Yhtye on oikeasti yhtä keski-ikäinen, kuin mitä miehet musiikissaan väittävät. Bändin ydinryhmä käsittää neljä varsinaista jäsentä ja tuottaja-miksaajan. Vierailevat soittajat hankitaan mukaan tarpeen vaatiessa. Koska keski-ikäiset eivät pysty nuohoamaan keikoilla, ei myöskään yhtye ole suunnitellut live-esiintymisiä. Syynä simppelisti keski-ikäinen elämäntapa ja vuorotyöt.

”Tarkoitus on käyttää kaikki aika ja energia uusien kappaleiden tekemiseen”,

alleviivaa yhtyeen leavingmaista ideologiaa Teemu Skinnari.

Ikuisesti keski-ikäinen

Säv./san./sov.: Mukavat Kengät
ISRC: FIH5G2300001
Teosto: OK

Harry Marttinen: laulu
Mika Halvari: kitara, kosketinsoittimet, taustalaulu
Kristian Vacker: kitara
Teemu Skinnari: basso
Stefan Backman: rummut

Äänitys, miksaus ja masterointi: Hämis Hämäläinen /StudioPop
Kannet: Harry Marttinen – Teemu Skinnari
Logo: Riikka Koksu

Lähde Raate Music

spot_img