Tampere Chamber Music -festivaalilla kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita

Aiheeseen liittyvää

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle keskiviikosta sunnuntaihin 25.–29. tammikuuta.

Uutena sisältönä festivaali tarjoaa anniskeluoikeudellisen myöhäisillan konsertin argentiinalaisen huippubandoneonisti Marcelo Nisinmanin johdolla sekä tanssitaidetta Tampereen Tuomiokirkossa. Lisäksi festivaalin esityksiä viedään konserttisalien ulkopuolelle Pohjolan palvelutalon asukkaille.

Tampere
Yösoitto Vanhassa kirkossa, Mendelssohnin jousioktetto. Tampere Chamber Music Festival 2022, kuva: Markku Uusitalo.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali tekee paluun tammikuun lopulla. Esityksiä kuullaan Tampere-talon konserttisalien lisäksi Muumimuseossa, Tampereen Vanhassa kirkossa ja Tuomiokirkossa. Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistelevä festivaali tarjoaa kävijöille keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista, ja tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi niin lapset ja opiskelijat kuin aikuiset ja seniorit.

Valoa ja varjoja -avajaiskonsertti järjestetään torstaina 26. tammikuuta klo 19.30 Tampere-talon pienessä salissa. Avajaiskonsertti kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1 kanavalla, ja konsertin inspiraation lähteenä on festivaalin teemanakin toimiva John O´Donohuen kirja Anam Cara.

Festivaalilla esiintyy näyttävä joukko kansainvälisiä muusikoita ja luennoitsijoita hyvinvointia käsittelevin aihein. Kansainvälisiä vieraita ovat bandoneonisti Marcelo Nisinman (ARG), pianisti Marianna Shirinyan (ARM), sellistit Robert Cohen (GB) ja Torleif Thedéen (SWE), alttoviulisti Yuval Gotlibovich (ISR) ja viulisti Priya Mitchell (GB).

Kotimaisista taiteilijoista esiintymässä ovat festivaalin taiteellinen johtaja, pianisti Heini Kärkkäinen, tanssitaiteilija Tiina Lindfors, basisti ja näyttelijä Tarja Nyberg, kitaristi Ismo Eskelinen, viulistit Réka Szilvay ja Kasmir Uusitupa, alttoviulisti Kristian Sallinen ja sellisti Joona Pulkkinen.

Mukana luennoimassa ovat intuitiotutkija Asta Raami, tanssitaiteilija Sini Länsivuori sekä psykologi ja viulisti Helmi Kuusi. Maksuttomat luennot ovat osa Tampereen korkeakouluyhteisön Tieteen päivät -tiedetapahtumaa, jotka tuotetaan yhteistyössä Suomen Musiikkilääketieteen yhdistyksen (Smuly) kanssa.

Uutena sisältönä festivaali suuntaa kuvataidehelmiä pursuavaan Tampereen Tuomiokirkkoon. Lauantain 28. tammikuuta Väreily on ainutlaatuinen tanssia, valotaidetta ja kamarimusiikkia yhdistävä kokonaisuus, jossa joulukuussa Pro Finlandia -palkinnolla palkittu tanssija-koreografi Tiina Lindfors, pianisti Heini Kärkkäinen ja sellisti Robert Cohen löytävät toistensa luo ja toisistaan henkistä väreilyä.



Festivaalin ohjelmistossa on ensimmäistä kertaa mukana anniskeluoikeudellinen konsertti. Tampereen Pienessä salissa voi kuunnella lauantai-illan iltakymmeneltä alkavaa Etelän tuulia -konserttia vaikkapa punaviinilasin äärellä. Pienen salin anniskelualue sijaitsee permannon takaosassa riveillä 12–17. Anniskelukatsomo on kielletty alle 18-vuotiailta.

Taidetta opiskelijoille ja senioreille

Opiskelijayhteistyö on ollut tärkeässä roolissa festivaalin perustamisesta lähtien. Festivaali tarjoaa Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin ja liiketalouden opiskelijoille festivaalityöntekijänkurssin, jossa opiskelijat pääsevät toimimaan osana monialaista tuotantotiimiä ja tutustumaan Tampere-talon palvelukulttuuriin.

Kuva
Tampere Chamber Music, kuva: Markku Uusitalo

Opiskelijoita toivotaan sankoin joukoin myös yleisöksi festivaalin katsomoihin. Opiskelijoille on tarjolla edullinen ennakkolippu, ja festivaali tarjoaa heille ilmaisen sisäänpääsyn saman päivän konsertteihin, jos salissa on tilaa.

Osana festivaalia järjestetään viisi kamarimusiikin mestarikurssia musiikinopiskelijoille. Opettajina toimivat muusikot Marianna Shirinyan ja Yuval Gotlibovich sekä legendaarinen kapellimestari-viulisti Paavo Pohjola.

Festivaalin konsertteja esitetään myös osana Tampereen kaupungin kulttuuripalveluita Tampereen Pohjolan palvelutalon asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla paikalle varsinaisiin yleisötapahtumiin. Konserteissa esiintyvät festivaalin taiteilijat sekä mestarikurssien opiskelijat.

Tampere-talon ja Tampere Chamber Music -festivaalin kanssa tapahtuman yhteistyössä ovat mukana Pirkanmaan musiikkiopisto, Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys (Smuly), TAMK Musiikki, Tampereen korkeakouluyhteisö, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampereen seurakunnat, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo. Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan rahasto tukevat festivaalin toteutumista.

Hiilineutraalin tapahtuman mahdollistaa jo kolmatta kertaa Metsä Tissuen Katrin. Tapahtuman toteutumista lisäksi tukevat Tampereen Musiikki, Cafe Puusti, TanssiteattERI, Bloom, Citymarket Pirkkala, Subway Rautatieasema, Löytis Nokia ja RentCenter.

Lähde Tampere-talo Oy

spot_img