The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Mila on Emotion Zinellä työharjoittelussa toimiva media-alan opiskelija. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muun muassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

2020

Mistä löysin K-popin? 

Kuulin ensimmäistä kertaa Kpopista jo ihan ala-aste ikäisenä, suunnilleen vuonna 2012 tai 2013. Ystäväni näytti minulle musiikkivideon, “PSY, GANGNAM STYLE”. Musiikkivideo vaikutti tuolloin hieman erikoiselta, sillä se oli erilaista, mitä olin aiemmin nähnyt.

Kun pääsin kotiin, yritin etsiä YouTubesta tuon kyseisen videon uudestaan, ja löysinkin sen. Katsoin myös PSY:n muita musiikkivideoita ja yhdeksi lempparikseni nousi tuolloin PSY GANGNAM STYLEN versio, jossa oli toinen Kpop artisti Hyuna. Oikeastaan suoraansanottua, en pitänyt hirveästi tuolloin kyseisestä musiikista, vaan keskityin enemmän videoon. Pian löysin myös Hyunan oman kappaleen nimeltä “Ice Cream”. Siitä pidin vielä enemmän.

Blackpink in your area

Blackpink on etelä-korealainen tyttöbändi joka on YG Entertainment -levy-yhtiön perustama yhtye. Blackpink perustettiin vuonna 2016 ja sen jäseniin kuuluu Jisoo, Jennie, Róse ja Lisa. Blackpink laulaa koreaksi, englanniksi ja myös japaniksi. Yhtyeen musiikki on sekoitusta K-popista ja elektronisesta musiikista. Mielestäni heidän joihinkin biiseihin on myös sekoittunut hieman rock-vivahteita. Blackpinkillä on julkaisuja yhteensä kymmenen, joista kolme on EP:itä.

Kuva
Vas. Rosé, Jisoo, Dua Lipa, Jennie ja Lisa

Blackpink on noussut todella lyhyessä ajassa yhdeksi maailman suosituimmaksi Kpop-bändiksi. He ovat rikkoneet YouTubessa ennätyksiä, ja ovat tehneet yhteistyötä monien maailmantähtien, kuten Lady Gagan, Selena Gomezin ja Dua Lipan kanssa.

Muistan vielä kun olin yläasteella koulussa, ja radiosta tuli Dua Lipan ja Blackpinkin biisi ”Kiss and Make Up”. Sen kuuli radiosta aika usein, riippuen tietenkin mitä kanavaa kuunteli.

Blackpinkistä on tehty myös oma Netflix-sarja ”Light up the sky”, jossa kerrotaan jäsenten tarinat alusta huipulle, ja mitä heidän on tullut tehdä menestyksen eteen, jotta ovat päässeet siihen, missä ovat nyt.

Hit you with that ddu-du ddu-du du

Kahdeksannella luokalla löysin K-popin uudestaan. Katsoin jälleen kerran YouTubea, jolloin silmilleni aukesi Blackpinkin uusin sinkku, “DDU-DUDDU-DU”. Biisi kuulosti juuri sellaiselta, mistä tykkään, ja ihastuin kuuntelemaan Blackpinkin muita biisejä.

Seuraavaksi innostuin kuuntelemaan kappaleet: BOOMBAYAH, WHISTLE, As If It’s Your Last ja Kill this love. Nuo kappaleet vaikuttivat tuolloin hyviltä, mutta olen kuunnellut ne jo loppuun niin monta kertaa, että ne nykyisin ne vaikuttavat jokseenkin tylsiltä.

Albumi nimeltä ”Born Pink”

Erääksi suosikikseni on noussut Blackpinkin uusin albumi ”Born pink”, joka julkaistiin syyskuussa 16.9.2022. Born Pink albumiin kuuluu biisit Pink Venom, Shut Down, Typa girl, Yeah Yeah Yeah, Hard to Love, The Happiest Girl, Tally ja Ready for Love.

Tally, Yeah Yeah Yeah tai Ready for Love -kappaleista en hirveästi välitä, mutta ovat nekin ihan meneviä biisejä. Sellaisia pari kertaa kuunneltavia. Suosikki kappaleeni tältä albumilta ovat Shut Down, Typa girl ja hieman surullisemman sävyinen The Happiest girl. Pink Venom -biisi on myöskin ihan toimiva. Olen kyllä senkin jo kuluttanut melko loppuun…

Blackpink lopettaa?

Sain kuulla huhuja että Blackpink olisi pian lopettamassa vuonna 2023, elleivät he uusi levytyssopimustaan. Nimittäin heidän sopimuksensa YG Entertainmentilla on päättymässä. Monet, minä mukaanlukien, ovat huomanneet, että esimerkiksi Shut Down -biisin musiikkivideolla näkyy paljon muistoja heidän aiemmista videoistaan. Tämä voisi olla merkki siitä, että he vihjaavat lopettavansa.

Myöskin biisin ”Shut Down” nimi viittaa lopettamiseen. Alanko jo kuulostaa salapoliisilta? Haha. Mutta loppujen lopuksi, Blackpinkin lopettamista on turha spekuloida, sillä tulevaisuutta on vaikea ennustaa.

– M.Kallio

spot_img