Atomic Berriesiltä uusi sinkku: Erudite, Educated, Respected Gal

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Tällä kertaa tutustumme turkulaiseen Atomic Berries -nimiseen yhtyeeseen, joka soittaa eurodancea.

Vuosien varrella Atomic Berries on hakenut muotoaan ja nykymuodossaan se on saanut aikaan kovimmat suorituksensa. Ensi vuodelle on jemmassa uusia kujeita ja se tulee määrittelemään Atomic Berriesin aseman Suomen 2020-luvun eurodance-kentässä. Tänään 1.11.2022 yhtyeeltä ilmestyi uusi single.

Erudite, Educated, Respected Gal

Maukasta ysärijyystöä

Tämä julkaisu (1.11.2022) on nimeltään ”Erudite, Educated, Respected Gal” ja kiinnittää saundiltaan Atomic Berriesiä entistä enemmän ysäri-eurojyystön nimiin. Kappale kertoo menestyksekkään akateemisen uran luoneesta naisesta, joka kuolinvuoteellaan kertaa elämäänsä. Kuuntele biisi, jos haluat tietää enemmän!

Yhtyeen taustaa

Yhtye syntyi monien yllättävien käänteiden ja sattumusten seurauksena vuonna 2018. Se on julkaissut yhden EP:n, yhden LP:n ja neljä sinkkua, joista nyt julkaistu on uusin.
Vuonna 2023 yhtye panostaa entistä enemmän live-esiintymisiin. Myös uutta materiaalia on jo työnalla.

Mikä inspiroi sinua aloittamaan soittamisen ja musiikin tekemisen?

Minä (Midas) aloitin musaharrastuksen suoraan bänditoiminnalla. Intoa oli enemmän kuin taitoja, joita ei siis ollut laisinkaan. Seuraavana sain haltuuni kitaran, jonka kanssa vierähtikin noin 10-20 vuotta. Eniten musiikkia tuli tehtyä tietokoneella, vaikka muitakin bänditouhuja oli riittämiin. Nyt Atomicin myötä ympyrä ikäänkuin sulkeutuu.

Minä (Juniper) olen ollut lapsesta asti esiintymishaluinen. Tehtiin aina kavereiden kanssa jotain esityksiä ja laulettiin. Joskus kun taisin olla kuuden vanha, äiti ja mummu päätti pistää mut pianotunneille, ja siitähän se sitten lähti. Joskus teiniyden ovella tajusin, et biisejähän voi tehdä itekkin, ja aloin tekemään ensimmäisiä omia biisikyhäelmiä pianon ääressä.

Kuuntele uusin single

Kappaleen löydät vaikka Spotifystä: https://open.spotify.com/track/7vGd8UsgbnxUgiODAHC43X

Yllärikysmys: Mitä kunnon ymmärrys vaatii?

Kunnon ymmärrys asiasta vaatii ensikäden tietoa, joka on hankittu käytännössä. Esimerkiksi biisien tekoa ei opi muuten kuin tekemällä. Kyseessä on siis muna-kana -ongelma, mikä aiheuttaa sen, että parhaita biisejä oppivat tekemään ne, jotka tekevät niitä tekemisen ilosta.

Atomic Berriesin jäsenet

Laulaja: Juniper
Biisit, sanat, sävellys: Mike Midas

Atomic Berries netissä

Kotisivut: https://atomicberries.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2UU47xdYDDzgmPXqkdoFpQ
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCZcxkDhalbj2FPDdW5YvQ6g
Facebook: https://www.facebook.com/atomicberries
Instagram: https://www.instagram.com/atomicberriesofficial

Wenla V.

spot_img