FCF Wrestling palaa Turkuun!

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Kotikaupungin sankarit ottavat mittaa toisistaan sekä mestaruuksia ratkaistaan.

KOTIMAINEN SHOWPAINI

Showpaini on eriskummallinen viihteen muoto, jossa yhdistyy teatterin tarinankerronta urheilun suorituksiin ja -historiaan. Kotimaista painia enimmäkseen pääkaupunkiseudulla edustava FCF Wrestling saapuukin lauantaina 9.9.2023 Kupittaan palloiluhallille Wrestling Show Live! -brändin alla tarjoamaan oivan tilaisuuden kokea livenä tämä laji, joita monet meistä aikanaan ovat televisiosta seuranneet.

Viimeksi showpainia on Turussa ollut tarjolla parisen vuotta sitten, jolloin EmotionZine oli mukana tekemässä reportaasia sekä haastatteli Jake Luupäätä tuolloin Raunistulan Salibandyareenalla loppujen lopuksi järjestetyn tapahtuman erikoisista olosuhteista (katso artikkeli ja haastattelu tästä). Tänäkin vuonna EmotionZine tulee olemaan paikalla raportoimassa tapahtuman käänteistä.

Haluamme käydä läpi kolme tapahtuman kortilla olevaa ottelua sekä välittää pieniä terveisiä painijoilta lukijoillemme.

PAINI-WEIKOT – KOURA & SEPTIMUS

Yksi ensimmäisiä ottelujulkistuksia Kupittaan palloiluhallille oli joukkueottelu, jossa entiset joukkuemestarit, Ken Kallio ja Jake Luupää, eli yleisön suosimat Paini-Weikot ottavat mittaa massiivisesta KOURA:sta sekä Septimuksesta, jotka yleisön silmin ovat perinteisiä pahiksia. Erityisen mielenkiintoisen tästä ottelusta tekee se, että ottelun osanottajista Luupää ja Septimus ovat Turun seudun paikallisia tekijöitä.

” Ulkopaikkakuntien keikat on aina hauskoja, koska niissä on aina enemmän ensikertalaisia, kuin kokeneempaa yleisöä. Tämän laista yleisöä kun pääsee workkaamaan kotikaupungissa ja samalla altistamaan omaa lähipiiriä lajille, aiheuttaa käsittämätöntä intoa ja mielihyvää.

Koko homman kruunaa vielä, kun edellä mainitun lisäksi pääsee tekemään matsia kaverin ja turkulaistoverin kanssa. Vaikeinta varmaan tulee olemaan saada pahiksena yleisöltä vihaa, kun muilla paikkakunnilla sama on hoitunut omaa kotikaupunkia ihannoimalla ja puolustamalla. Pitää vaan nöyränä antaa toisen puolustaa koti-Turkua ja keksiä itse muuta.”

-Septimus

”Turussa oli viime kerralla vaikeista olosuhteista huolimatta aivan uskomaton, jopa maaginen tunnelma. Se yleisö onnistui repimään musta elämäni matsin irti, toivon tänä vuonna samaa.

 Pääsen painimaan tämän joukon kanssa, jotka on joukkuekavereita, salikavereita, matkakavereita ja ylipäätään kavereita, joiden kanssa ollaan nähty ja tehty paljon. Pääsen tekemään sen kotiyleisön edessä perheenjäsenien, ystävien ja työkavereiden nähden, vieläpä sattumalta raitistumiseni 5-vuotispäivänä (mikä tietty nyt on vaan mulle itselleni iso juttu). Olisihan se vaikea olla olematta onnellinen ja kiitollinen tästä kaikesta!”

-Jake Luupää

Vuonna 2021 järjestetyssä Turun tapahtumassa Luupää villitsi kotiyleisönsä lähestulkoon massapsykoosia muistuttavaan hurmokseen, mutta kuinka kotiyleisö reagoi Septimukseen pahiksena ja voiko tuota reaktiota hyödyntää? Yleisön reaktio tuntuu kuitenkin olevan kaikki kaikessa tässä lajissa ja voisikin sanoa kokemuksen olevan parhaimmillaan katsojalle, joka on omalta osaltaan itse mukana juonessa.

ASTRAALI-ILMIÖ 3000 & NIKITA – BRÄNDI & SHEMEIKKA JOUKKUEMESTARUUSOTTELU

Tässä ottelussa ovat kaikki osanottajat nykyisiä tai entisiä mestareita. Astraali-Ilmiö 3000, eli paininimiltään Walta ja Stella ovat helsinkiläisen yleisön rakastamia hyviksiä, jotka kruunattiin viime keväänä Helsingin Valkoisessa Salissa järjestetyssä Omega-nimisessä tapahtumassa uusiksi joukkuemestareiksi. Nyt heidän joukkoonsa lyöttäytyy myöskin Turussa kotikenttäedusta nauttiva, entuudestaankin EmotionZinelle tuttu Nikita, joka puolestaan oli suomalaisen showpainin historian ensimmäinen joukkuemestari. Teimme tästä tuolloin myös artikkelin.

Pahiksien virkaa toimittavat viime kerralla Turussa nähty entinen FCF-mestari Shemeikka sekä edelliset joukkuemestarit Sebastian Vauhkonen ja Raumalta kotoisin oleva Toni Tamminen, jotka yhdessä kulkevat nimellä Brändi. Kutkuttavaa tässä ottelussa onkin panoksena olevan joukkuemestaruuden lisäksi asettelu, jossa hyvisten joukkueessa on jälleen yksi paikallinen sankari ja pahisten puolella Raumalainen.

”Turusta on tullut viimeisen 10 vuoden aikana kuin oma koti ja onkin ihanaa päästä kotikaupungin eteen painimaan. Erityisesti odotan innolla, että pääsen painimaan siskoni, työkavereideni sekä appivanhempieni edessä. Edellisestä joukkuemestaruusottelustakin on jo aikaa, vaikka tällä kertaa sitä puolustankin olematta itse mestari. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tästä tullessaan!”

-Nikita

PÄÄOTTELU: REGINA ROSENDAHL – VALIOYKSILÖ VINCENZO

FCF WRESTLING MESTARUUSOTTELU

Vuonna 2021 näimme pääotteluna mestaruusottelun, sama pätee myös vuonna 2023, joskin mestari ja haastaja ovat tässä välissä vaihtuneet. Hallitseva mestari Regina Rosendahl nousi viime keväänä suomalaisen showpainin ensimmäiseksi naispuoliseksi yksilömestariksi, tuoden kotimaisen painiskenen tähän päivään. Häntä voisi myös kuvailla suomen ainoaksi varsinaiseksi kansainväliseksi tähdeksi, joka vaikuttaa viikosta toiseen ympäri Eurooppaa. Hän taitaa tämän lisäksi olla ainoa suomalainen painija, jonka otteluita voi nähdä globaalin showpainititaanin, WWE:n suoratoistopalvelussa.

Valioyksilö Vincenzo sen sijaan onkin huomattavasti uudempi kasvo, nimittäin hän debytoi painijana vasta viime vuonna, nousten kuitenkin ennätysajassa lajinsa huipulle, nyt ensimmäistä kertaa pääotteluun mestaruudesta. Valioyksilö ei vielä kertaakaan ole ottelua hävinnyt, josta tuleekin 90-luvun showpainifanille hieman sen aikainen Yhdysvalloissa paininut Goldberg mieleen.

”On totta kai äärettömän hienoa painia ensimmäistä kertaa pääottelussa. Mestaruusotteluun pääseminen vei kuitenkin minulta alle vuoden, mikä on tietenkin vain luonnollista näin ylivertaisella kropalla ja älykkyydellä.

Vastustajani Regina Rosendahl voi olla kansainvälinen supertähti ja toki hän on kukistanut paljon isoja nimiä matkallaan huipulle, mutta kannattaa muistaa, ettei kukaan vedä millään tavoin vertoja Vincenzolle, joka on tähänastisella urallaan kärsinyt NOLLA tappiota. Turussa monisatapäisen yleisön edessä Rosendahl joutuu luopumaan vyöstään, kun minut kruunataan koko Suomen painikeisariksi.”

-Valioyksilö Vincenzo

Mielenkiintoista on nähdä, mihin tämä kuvio vie, kun maallikon järkeilyn mukaan perinteisillä showpainisäännöillä puolustava mestari tai voittamaton tuore painikone eivät juuri kumpikaan voisi tätä hävitä.

”FCF Wrestling palaa kahden vuoden tauon jälkeen Turkuun! Huolimatta kohtuullisen pitkästä urastani, en ole vielä koskaan päässyt esiintymään Turussa, eli odotan lauantaita todellakin innolla!

Pääottelussa minut, hallitsevan FCF Wrestlingin mestarin haastaa toistaiseksi voittamaton Valioyksilö – paino sanalla ’toistaiseksi’. Mun koko ura on perustunut siihen, että teen asioita, joita kukaan ei ole vielä tehnyt ja voittanut vastustajia, joita kukaan ei ole uskonut mun voittavan. Tämän mestaruuden eteen on tehty liian pitkään töitä vain menettääkseni sen kauden ensimmäisessä tapahtumassa. Mä en voi hävitä tätä ottelua.”

-Regina Rosendahl

Ylipäätään tänä vuonna Turun tapahtumassa on erityistä urheilujuhlan tuntua. Ehkä se on tuo tapahtumapaikka, Kupittaan Palloiluhalli, ehkä taas etuliite Wrestling Show Live!, joka tarkoittaa isompaa pääkaanonin tapahtumaa. FCF Wrestling toimii kausiluontoisesti TV-sarjan tavalla ja nyt Turkulaisille onkin harvinaisena herkkuna tarjolla uuden kauden aloitusjakso! Vahva suosituksemme siis on, että saavut paikalle 9. syyskuuta, sillä niin mekin teemme!

FCF Wrestling – Wrestling Show Live!:
Turku – 09.09.2023 klo 18 – Kupittaan palloiluhalli.

Tapahtuma on ikärajaton.

Liput löytää osoitteesta showpaini.fi.

spot_img