Heurekan Aivot narikasta! -näyttely Tarton AHHAA-tiedekeskukseen

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Heurekan tuottama ja Heurekassa vuosina 2018–2020 esillä ollut Aivot narikasta! -näyttely avataan Virossa Tarton AHHAA-tiedekeskuksessa 24.11.2022. Suuren suosion saaneessa aivoterveysaiheisessa näyttelyssä tehdään yhdessä hyvää aivoille.

Heurekassa suunniteltu ja tuotettu näyttely Aivot narikasta! (Mind Your Brain!) tehtiin alun perin Heurekaan yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa.

Heureka

Näyttely oli esillä Heurekassa 12.10.2018–6.9.2020 ja tuona aikana sen näki kaikkiaan lähes 600 000 Heureka-vierailijaa. Tarton AHHAA-tiedekeskuksessa näyttely tulee olemaan avoinna 24.11.2022–1.5.2023 nimellä Ahhaa, aju! Liiguta oma ajusid!

Aivot narikasta! -näyttely vuokrattiin Heurekan jälkeen saksalaiseen Experimenta-tiedekeskukseen, jossa se avattiin lokakuun 2020 lopussa. Näyttelyn oli tarkoitus olla siellä esillä toukokuun 2021 alkuun asti. Koronapandemian takia tiedekeskus jouduttiin sulkemaan pian näyttelyn avauduttua, ja näyttely jäi myös vuoden 2021 aikana ilman kävijöitä, koska tiedekeskus oli pandemian takia suljettuna koko alkuvuoden. Experimenta suunnittelee vuokraavansa näyttelyn tuonnempana uudestaan sen jälkeen, kun se on ollut ensin esillä Virossa.

Aivot narikasta! -näyttelystä saa vinkkejä, miten pitää huolta aivoistaan ja edistää omaa aivoterveyttään. Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2–5 hengen ryhmissä.

Yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehitykselle erityisen tärkeää. Ryhmä ottaa näyttelyyn mennessään narikasta mukaan kannettavat aivot, jotka toimivat avaimena näyttelykohteisiin ja muuttuvat näyttelykäynnin kuluessa. Tästä juontuu myös näyttelyn nimi. Näyttelyn tavoitteena on kertoa, että aivot muovautuvat ja oppivat läpi elämän, ja että jokainen voi vaikuttaa aivojensa hyvinvointiin omalla toiminnallaan.

Tiedekeskussäätiön tytäryhtiö Heureka Overseas Productions Ltd Oy:n kautta Heurekan näyttelyitä on viety ulkomaille vuodesta 1998 alkaen. Heurekan näyttelyitä on nähnyt maailmalla jo yli 20 miljoonaa ihmistä. Heurekassa on käynyt vuodesta 1989 alkaen kaikkiaan yli 9 miljoonaa vierailijaa.

Lähde Tiedekeskus Heureka

spot_img