Heurekan Aivot narikasta! -näyttely Tarton AHHAA-tiedekeskukseen

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Jaa somessa

Heurekan tuottama ja Heurekassa vuosina 2018–2020 esillä ollut Aivot narikasta! -näyttely avataan Virossa Tarton AHHAA-tiedekeskuksessa 24.11.2022. Suuren suosion saaneessa aivoterveysaiheisessa näyttelyssä tehdään yhdessä hyvää aivoille.

Heurekassa suunniteltu ja tuotettu näyttely Aivot narikasta! (Mind Your Brain!) tehtiin alun perin Heurekaan yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa.

Heureka

Näyttely oli esillä Heurekassa 12.10.2018–6.9.2020 ja tuona aikana sen näki kaikkiaan lähes 600 000 Heureka-vierailijaa. Tarton AHHAA-tiedekeskuksessa näyttely tulee olemaan avoinna 24.11.2022–1.5.2023 nimellä Ahhaa, aju! Liiguta oma ajusid!

Aivot narikasta! -näyttely vuokrattiin Heurekan jälkeen saksalaiseen Experimenta-tiedekeskukseen, jossa se avattiin lokakuun 2020 lopussa. Näyttelyn oli tarkoitus olla siellä esillä toukokuun 2021 alkuun asti. Koronapandemian takia tiedekeskus jouduttiin sulkemaan pian näyttelyn avauduttua, ja näyttely jäi myös vuoden 2021 aikana ilman kävijöitä, koska tiedekeskus oli pandemian takia suljettuna koko alkuvuoden. Experimenta suunnittelee vuokraavansa näyttelyn tuonnempana uudestaan sen jälkeen, kun se on ollut ensin esillä Virossa.

Aivot narikasta! -näyttelystä saa vinkkejä, miten pitää huolta aivoistaan ja edistää omaa aivoterveyttään. Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2–5 hengen ryhmissä.

Yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehitykselle erityisen tärkeää. Ryhmä ottaa näyttelyyn mennessään narikasta mukaan kannettavat aivot, jotka toimivat avaimena näyttelykohteisiin ja muuttuvat näyttelykäynnin kuluessa. Tästä juontuu myös näyttelyn nimi. Näyttelyn tavoitteena on kertoa, että aivot muovautuvat ja oppivat läpi elämän, ja että jokainen voi vaikuttaa aivojensa hyvinvointiin omalla toiminnallaan.

Tiedekeskussäätiön tytäryhtiö Heureka Overseas Productions Ltd Oy:n kautta Heurekan näyttelyitä on viety ulkomaille vuodesta 1998 alkaen. Heurekan näyttelyitä on nähnyt maailmalla jo yli 20 miljoonaa ihmistä. Heurekassa on käynyt vuodesta 1989 alkaen kaikkiaan yli 9 miljoonaa vierailijaa.

Lähde Tiedekeskus Heureka

spot_img