Isä ja teinitytär ottavat mittaa toisistaan uudessa Kunnia-draamassa

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Pasi Lampelan uusi psykologinen draama Kunnia käsittelee luottamuspulaa pienessä yhteisössä.

Esityksessä nähdään Kari-Pekka Toivonen, ensimmäisen ammattiteatteriroolinsa tekevä Ella Lymi, Kirsi Tarvainen, sekä Mikko Kouki, joka palaa näyttämölle 17 vuoden tauon jälkeen. Kantaesitys Turun Kaupunginteatterissa 31.8.2022. 

Voiko oman perheenjäsenen sanaan luottaa, kun kyseessä on vaikea ja uhkaava asia? Entä tekoihin? Kunniassa luottamussuhdetta punnitaan etenkin isän ja teini-ikäisen tyttären välillä. Välit kiristyvät entisestään, kun isän orastava romanssi tuo arkeen uuden ihmisen ja yllättävä syytös imaisee mukaan lumipalloefektiin myös muita läheisiä.  

Pasi Lampela

Esityksen on kirjoittanut ja ohjannut Pasi Lampela. Hänestä on tärkeää puhua asioista, jotka hän tuntee tai näkee selvästi ympärillään.

Tiivistunnelmaisen draaman henkilöitä yhdistää kunnia, sen loukkaaminen tai pelastaminen. Kunnianloukkaus on maskuliinisen toimintakulttuurin keskeinen motiivi, jonka takia vaarannetaan niin miesten välinen lojaliteetti kuin romanssi ja perhesuhteetkin.  

”Ongelmia seuraa aina, kun puhuminen vaihdetaan hätiköityihin tekoihin. Kun syntipukin löytäminen on tärkeämpää, kuin totuuden. Minua kiinnostaa tutkia näyttämöllä niitä hetkiä, jolloin havahdumme huomaamaan oman toimintamme syitä. Yksinkertainen lähtötilanne voi eskaloitua ja räjähtää, kun olemme tekemisissä teini-iän epävarmuuden tai maskuliinisen kunniantunnon kanssa”,

kertoo Lampela.

Mikko Koukin paluu, konkareita ja debyyttinsä tekevä Ella Lymi 

Nyt kantaesityksensä saava Kunnia vakuutti Turun Kaupunginteatterin taiteellisen johtajan Mikko Koukin siinä määrin, että tämä lupautui monien houkuttelujen jälkeen itsekin näyttelemään siinä isää esittävän Kari-Pekka Toivosen, tytärtä esittävän Ella Lymin ja Anitan roolissa nähtävän Kirsi Tarvaisen rinnalla.  

”Tällainen hyvän kokoinen, merkityksellinen sivurooli oli ideaali, kun kokeilen teatterinäyttelemistä 17 vuoden tauon jälkeen. Tuntui, että nyt on hyvä aika kohdata omia pelkojaan. Jos en astuisi näyttämölle nyt, se ei tapahtuisi ehkä enää koskaan”,

Kouki pohtii.

Näyttelijäksi valmistuvalle Ella Lymille Kunnia on ensimmäinen työ ammattiteatterissa, vaikka musiikkiuraakin aloittelevalla esiintyjällä on kokemusta elokuva- ja tv-tuotannoista.  

Tekijät

  • Teksti ja ohjaus: Pasi Lampela   
  • Lavastus: Jani Uljas  
  • Puvustus: Annina Kuula  
  • Naamioinnin suunnittelu: Anna Kulju  
  • Valosuunnittelu: Jarmo Esko
  • Äänisuunnittelu: Tuomas Rissanen  
  • Rooleissa: Mikko Kouki, Kari-Pekka Toivonen, Ella Lymi, Kirsi Tarvainen 

Lähde Turun Kaupunginteatteri

spot_img