Bishop’s Cross Music julkaisee uutta musiikkia – The Aspen Trees digialustoilla 2.9.2022

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Bishop’s Cross Music (BCM) on turkulainen taidekollektiivi, jonka kutsumuksena on tutkia, tuottaa ja julkaista kuvaa, tekstiä sekä ääntä, joka kollektiivin mielestä ansaitsee nousta esiin. 

Tavanomaisen bändi- ja genrekeskeisen toimintamallin ulkopuolelle asemoituvan kollektiivin ambitiona on saavuttaa musiikilleen mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa, ja raivata väylää kohti musiikin valtavirtaa puhtaasti säveltaiteen omin ehdoin, vapaana artistikeskeisestä ajattelusta, kaupallisuuden mukanaan tuomista sivujuonteista ja kompromisseista, musiikkiteollisuuden ekonomian talutusnuorasta.

Syyskuun pimeneviin iltoihin mitä parhaalla tavalla tunnelmaltaan sopivana teoksena BCM julkistaa 2.9.2022 uuden kappaleensa The Aspen Trees, jonka melankolisessa soinnissa on kuultavissa musiikillisia vaikutteita esim. Anatheman, Katatonian, sekä Opethin seesteisemmän tuotannon suunnalta.  

Bishop's Cross Music

Akustisen kitaran ja pianon vuoropuhelulla käynnistyvä sävellys johdattaa temaattisesti kuulijansa kauas kaupunkien ruuhkista, autioituneiden, peruuttamattomasti maatuvien hirsitalojen pysähtyneeseen ja haikeaan tunnelmaan, suurten pihapuiden siimekseen. Narratiivin johtoajatuksena ja metaforana on, että siinä missä hylätty rakennus ylläpidon ja hoidon puutteessa on tuomittu hitaasti lahoamaan ja tuhoutumaan, sama vääjäämätön kohtalo odottaa myös ihmismieltä, jonka kohtalona on vajota hallitsemattomasti yksinäisyyden ja pimeyden kuiluun.

Kesällä 2022 tuotettuun kappaleeseen loppusilauksensa tuo itsensä Anssi Kipon masterointi ja julkaisua täydentää kappaleen teemaa visuaaliseen muotoon punova musiikkivideo, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Tuokoon The Aspen Trees alakuloisesta pohjavireestään huolimatta kuulijalleen mielenrauhaa sekä valonpilkahduksen syksyn pimeyteen.

Linkit

Kappale Spotifyssä: https://open.spotify.com/track/1R5hTXt3JYmvl07hdifQ9n
Kappale Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=d2mVnQ5O2Wo
Bishop’s Cross Music: https://bishopscross.com

Lähde Bishop’s Cross Music

spot_img