Lapsimessut saa huhtikuussa kumppanikseen Lemmikkimessut

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

Lapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 14.–16.4.2023. Samalla lipulla avautuvat portit myös Lemmikkimessut Helsinkiin 15.–16.4.2023.

Lapsimessuilla avataan ensimmäistä kertaa ”Hyvä kiertää -alue”, jolla halutaan kiinnittää huomiota kestäviin ja kierrätettäviin hankintoihin.

Lapsimessut

Kevään odotetuin lapsiperheiden ja odottajien tapahtuma saa tänä vuonna kumppanikseen Lemmikkimessut.

Kevään odotetuin lapsiperheiden ja odottajien tapahtuma saa tänä vuonna kumppanikseen Lemmikkimessut, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kymmeniin kissa- ja koirarotuihin, gerbiileihin, marsuihin ja lukuisiin muihin lemmikkieläimiin. Näyttelyiden ja muiden kilpailujen lisäksi tarjolla on eläinten hankintaan ja hoitoon liittyvää ohjelmaa ja palveluja.

Lemmikkimessut Helsinki järjestetään omassa tilassaan Messukeskuksen hallissa 7. 
Lasten hyvinvointi ja SLaL:n suunnittelema ammattilaisohjelma nousevat keskiöön Lapsimessujen vanhemmille ja ammattilaisille suunnatussa ohjelmassa. Niin ikään kulttuuri, kirjallisuus ja musiikki erottuvat tärkeänä osana messujen ohjelmatarjontaa.

”Yleisön pyynnöstä tuomme Lapsimessujen kumppaniksi erittäin hyvin sopivan Lemmikkimessut. Aikaisempaa suuremman pomppulinnamaailman lisäksi panostamme vapaa-ajan harrastusalueeseen ja matkailuun isompiakin lapsia silmällä pitäen – käytännössä Lapsimessuilta messuilta löytyvät kaikki lapsiperheen tarvitsemat tarvikkeet, vaatteet ja palvelut sekä lapsille soveltuvia harrastuksia vauvaiästä varhaisteini-ikään saakka”,

sanoo Marcus Bergström Messukeskuksesta. 


Lapsimessuilla on erityisesti kiinnitetty huomiota eri ikäisiin kävijöihin. Leikki nousee niin tapahtuman teemassa kuin sen erityisessä tunnelmassa. Lisäaktiviteettina tapahtumaan on tulossa vaunutestirata ja odottajan aamupäivä. Aktiviteetti-, harraste- ja urheilualueella löytyy haastavaa tekemistä alakouluikäisille Mini Tivolissa, Skeitti- ja skuuttiradalla, askartelupisteillä, Tik Tok -tanssikoulussa ja liikennekaupungissa sekä urheilun ja pelaamisen areenoilla. 

Hyvä kiertää -kiertotalousalueella on tarkoitus nostaa esille yritysten vastuullisuustyötä ja vastuullisuuteen pohjautuvien tuotteiden myyntiä ja kierrätystä.

Kiertotalousalueella löytyvät mm. Ensipeti, Vaununi.fi, Liizi.fi, Tori.fi, Kidia, Napero, Ninyes, ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto, joka hallinnoi lelukierrätystä.

Alueella on myös jäätelöbaari, lelujen vaihtopiste sekä FabPatch Vaatelaastarin® toteuttama vaatteiden korjausklinikka. 

Ohjelmaa lapsille, aikuisille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille
Lapsille suunnatuissa ohjelmissa nähdään mm. Pikkuli-konsertti, Siina & Taikaradio, tanssiesityksiä, Heureka sekä runsaasti satuhahmoja. 

Vanhemmille on odotettavissa asiantuntijatietoa, ideoita ja käytännön vinkkejä lapsen koko kasvukaaren varrelle sekä lasten ja perheiden hyvinvointia. Lasten tunnetaidot, kaverisuhteet, seksuaalikasvatus ja arjen hallinta puhuttavat perheitä tänä vuonna.

Koko tapahtuma räätälöidään perheille soveltuvaksi. Messualueelle rakennetaan toimivat ja mukavat palvelupisteet imettäjille ja vaipanvaihtajille sekä turvallinen säilytyspaikka lastenvaunuille. Kauempaa saapuvia palvelee Messukeskuksen oma hotelli, josta pääsee sisäkautta messuille. Lapsimessujen ohjelma julkistetaan helmikuussa 2023. 

Lähde Messukeskus

spot_img