Hallin Hurja kertoo Hallin Jannen vaiheikkaan tarinan

Aiheeseen liittyvää

Wishing Well: Space Invaders

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen...

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Nälkävuonna 1867 Kuorevedellä tapahtunut postinkantajan ryöstömurha nosti Hallin Jannen ja tämän rikostoverin, renki Aleksanterin koko maan tietoisuuteen.

Tapani Bagge

BAGGE, TAPANI : Hallin Hurja 110 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 9789523811355Ilmestymisaika: Helmikuu 2023
Kansi: Ossi Hiekkala
Kirjailija
Kirjailija Tapani bagge

Tapani Baggen uusimmassa pienoisromaanissa Jannen tarina kerrotaan tuon rikostoverin suulla ja Jannen oman laulun säestämänä.

Tapani Baggen pienoisromaani Hallin Hurja on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Nälkävuoden 1867 lokakuussa Hallin Jannesta tuli maankuulu. Hän murhasi ja ryösti Kuoreveden Mustalaismäessä postimiehen yhdessä Hallinpenkin rengin Aleksanteri Matinpojan kanssa.

Janne eli Juhani Juhaninpoika Mattila oli tuolloin 20-vuotias keskikievariperheen vanhin poika. Lähitienoolla hänet tunnettiin komeana naistennaurattajana ja kaunisäänisenä laulajana. Mainetta oli kertynyt myös hevosmiehenä ja korttisahurina.

Janne ja Santeri jäivät pian kiinni rikoksestaan. Heidät tuomittiin kuolemaan, mutta tarina ei suinkaan pääty siihen. Ajan tavan mukaan kuolemantuomio muutettiin karkotukseksi Siperiaan, ja matkalla sinne Janne karkasi ja päätyi lopulta Amerikkaan.

Tapani Baggen pienoisromaanissa kasvinkumppani ja rikostoveri Santeri Marianpoika kertoo Jannen vaiheikkaan tarinan Jannen oman laulun säestyksellä.

Palkittu rikoskirjailija ja kehuttuja historiallisia romaaneja julkaissut Bagge on Hallin Hurjassa parhaimmillaan. Hallin Hurja on järjestyksessä kahdestoista Aviador Kustannuksen julkaisema Baggen teos.

Tapani Bagge on maamme tuotteliaimpia kirjailijoita. Hän on julkaissut vuodesta1983 alkaen reilusti yli sata kirjaa, ja hänet tunnetaan erityisesti rikosromaaneistaan sekä lasten- ja nuortenkirjoistaan.

Hän on kirjoittanut myös historiallisia romaaneja ja kuunnelmia sekä televisio- ja sarjakuvakäsikirjoituksia. Hänet on palkittu useaan otteeseen kirjallisesta työstään muun muassa Arvid Lydecken– ja Vuoden johtolanka -palkinnoilla.

Lähde Aviador Kustannus

spot_img