“Monet2Klimt – Art in Motion” aukesi Arabiakeskuksessa – yli 140 maalausta herää eloon musiikin mestariteosten tahdissa

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Maailmaa kiertävä näyttely sisältää yli 140 tarkoin valittua ja tunnettua maalausta, jotka heijastetaan lukuisilla projektoreilla suuren 360-näyttelytilan seinille ja lattiaan. 

Helsingin Arabiakeskuksessa pääsee nyt kokemaan hämmästyttävän ja mukaansatempaavan multimedianäyttelyn ”Monet2Klimt – Art in Motion”. ’

Helsinki

Kaikissa projisoiduissa Van Goghin, Klimtin ja Monetin maalauksissa on digitaalisia erikoistehosteita, jotka herättävät perinteiset maalaukset eloon: tuulimyllyn siivet pyörivät, pilvet lipuvat taivaalla ja lumpeet kelluvat väreilevässä vedessä. Digitaalisesti animoidut teokset ovat jatkuvassa liikkeessä. 

Näyttely on yhdistelmä ultramodernia, innovatiivista ja korkean teknologian lähestymistapaa klassisen taiteen esittelyyn parhaimmillaan. Kokonaisvaltaista kokemusta täydentävät klassinen musiikki sekä erilaiset ääniefektit. 

Helsinki

Näyttelyn valmistelu kesti yhteensä kaksi vuotta. Sen on toteuttanut yhteistyössä kansainvälinen ryhmä, joka koostuu graafisista asiantuntijoista, taiteilijoista, säveltäjistä ja ohjaajista. Projektin johtajana toimii saksalainen Anthony, ja mukana on nuoria taiteilijoita Ukrainasta ja Virosta.

“Osa alkuperäisistä maalauksista on todella pieniä, mutta tässä näyttelyssä ne on mahdollista nähdä useiden metrien kokoisina digitaalisina versioina”,

Anthony kertoo. 

Näyttelyyn voi tulla milloin tahansa aukioloaikojen sisällä ja nauttia esityksestä niin kauan kuin haluaa. Yksi multimediaesitys kestää 45 minuuttia kerrallaan ja alkaa tämän jälkeen uudelleen alusta. 360-asteen näyttelytila saa tuntemaan, kuin astuisi sisään maalaukseen. Näyttely sopii koko perheelle. Lisäksi osa videoinstallaation teoksista on nähtävissä perinteisinä tauluina erillisessä näyttelytilassa.

Uppoudu liikkuvaan taiteeseen uuden teknologian ja tunnetuimpien multimediataiteilijoiden kanssa. Näyttelytilassa odottaa ikimuistoinen maailmanluokan taidekokemus! 

Lähde Monet2Klimt

spot_img