Paimion parantola 90: Inhimillinen näkökulma – julistekilpailu

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Emotion Visa: Death ja black

Testaa tietosi aiheessa kuolo- ja mustametalli, ja kerää skenepisteitä!

Jaa somessa

Paimion parantola -säätiö ja Grafia ry järjestävät juhlan kunniaksi visuaalisen viestinnän ammattilaisille ja opiskelijoille suunnatun kansainvälisen julistekilpailun yhteistyössä Finnish Design Shopin ja so_helsingin kanssa.

Paimion parantola ja Grafia täyttävät 90 tänä vuonna. Töiden sisäänjättöaika on 10.2.–10.3.2023.

Paimion parantola ja Grafia täyttävät tänä vuonna molemmat 90 vuotta.

Paimion parantola -säätiö ja Grafia ry kutsuvat visuaalisen viestinnän ammattilaiset sekä opiskelijat tulkitsemaan Aino ja Alvar Aallon näkemystä ihmisen suhteesta ympäristöönsä.

Aaltojen näkemys ihmisen, luonnon, arkkitehtuurin ja muotoilun keskinäisistä suhteista oli ajassaan ainutkertainen. Paimion parantola on yksi modernin arkkitehtuurin kansainvälisistä merkkiteoksista. 

Kilpailun tuomariston puheenjohtaja ja kilpailun ilmeen suunnittelija on graafinen muotoilija Ilkka Kärkkäinen, so_helsinki.

Hän on yksi palkituimmista suomalaisista suunnittelijoista (mm. Vuoden Graafikko 2003). Kärkkäinen on tehnyt pitkän uran markkinointiviestinnän parissa esimerkiksi perustamansa mainostoimisto Dynamon suunnittelijana. Viime vuodet Kärkkäinen on toiminut julistetaiteen, taidegrafiikan ja typografian parissa so_helsinki ja TypoCraft-kollektiiveissa.

Ilkka Kärkkäinen

“Paimion parantola on inspiroiva kokonaistaideteos huolella suunniteltuine muotoineen, väreineen ja kalusteineen. Parantolassa potilaat saattoivat kokea valon, puhtaan ilman ja mäntymetsien parantavan vaikutuksen”,  

Kärkkäinen kertoo. 

Aaltojen suunnittelua ohjasi vahvasti inhimillinen näkökulma. Huolenpidon ajatusta haetaan myös julistekilpailussa. Tuomaristo toivoo ajankohtaisen teeman inspiroivan julistesuunnittelijoita ympäri maailman. Kilpailu kutsuu luomaan omaperäistä, visuaalisesti vahvaa ja ajatonta suunnittelua, joka tuntuu ja näyttää hyvältä ja saa ihmiset voimaan paremmin. 

Kansainvälinen julistekilpailu on avoinna visuaalisen viestinnän suunnittelun ammattilaisille ja alan opiskelijoille 10.2.–10.3.2023. Kilpailussa jaetaan pääpalkintona 5000 euroa. Toinen palkinto on 3000 euroa ja kolmas 2000 euroa.

Kilpailun tuomariston muodostavat Kärkkäisen lisäksi AD Tuomas Jääskeläinen, Helsingin Sanomat; perustaja, toimitusjohtaja Teemu Kiiski, Finnish Design Shop; ohjelmajohtaja, Anni Korkman, Helsinki Design Week; arkkitehti Teemu Kurkela, JKMM Architects; design lead Niina Sihto, Fyra; viestintäjohtaja Anna Vartiainen, Paimion parantola -säätiö ja AD, graafinen suunnittelija Marina Veziko

Julistekilpailun järjestävät Paimion parantola -säätiö ja Grafia ry yhteistyössä Finnish Design Shopin kanssa. Luova kumppani on so_helsinki. Kilpailun suojelija on Rafaela Seppälä.

Kilpailu avataan 10.2.2023 Paimion parantola -säätiön sivuilla. 

Lähde

spot_img