Alkuvuoden jännittävissä lasten- ja nuortenkirjoissa pääsee hyppäämään turvallisesti yliluonnolliseen

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Vampyyrit, hirviöt ja yön pimeässä liikkuvat hereiset seikkailevat Otavan ja Kariston alkuvuoden uutuuskirjoissa. Luvassa on kauhua ja jännitystä lukemaan opettelevista teini-ikäisiin.

Jännitys- ja kauhutarinat voivat olla lapsille ja nuorille turvallinen tapa kohdata ja käsitellä erilaisia pelkoja. Otavan kustantamoperhe julkaisee tänä keväänä useamman rakastetun lasten- ja nuortenkirjailijan kauhu- tai jännitysteoksen, joissa pelottavia asioita käsitellään eri ikätasoille soveltuvalla tavalla.

Jännityksen ja yliluonnollisten otusten lisäksi kirjoihin mahtuu myös ystävyyttä, huumoria ja ihastumistakin.

aamun kauhut

Siri Kolun Hereiset-sarjan toisessa osassa Aamun kauhut 11-vuotiaan Leon perhe joutuu taistelemaan yön yliluonnollisia hirviöitä, hereisiä, vastaan.

Leo ja hänen vanhempansa tekevät kaikkensa, jotta perheen nuorimmainen Lumi ei saisi tietää yön kauhumaailmasta vaan voisi nukkua yönsä rauhassa. Lumi kuitenkin herää kesken hurjimpien taisteluiden.

Toisin kuin muut, Lumi ei näe hereisiä vihollisina, jotka täytyy voittaa. Hän kutsuu hereisiä luokseen. Mutta sitten tapahtuu jotakin kamalaa.

Hereiset-sarjan kuvitus on Johanna Lumpeen käsialaa. Ilmestynyt tammikuussa. (Kustantaja Otava, ikäsuositus 9+)


J.S. Meresmaan Kunnes tapamme taas jatkaa viime vuonna kriitikoiden kehuman Kenties tapan sinut vielä -kirjan tarinaa.

J.S. Meresmaa

Tällä kertaa tarinan ytimessä on ensimmäisen kirjan päähenkilön Aleksin paras ystävä, joka on muutettu viime kirjan lopussa vampyyriksi. 17-vuotias Roope on siis aloittanut uuden epäelämänsä vampyyrina.

Se ei ole kovin helppoa, sillä Roopen verikammo tekee syömisestä lähes mahdotonta eikä entisen elämän hylkääminen onnistu ilman kipuja. Ikävä perhettä ja parasta ystävää Aleksia kohtaan on kova, mutta erityisesti viimeksi mainitun veren tuoksu on aivan liian houkutteleva.

Pystyykö Roope vastustamaan petoa itsessään? Ilmestyy 16. helmikuuta. (Kustantaja Karisto, ikäsuositus 14+)

 Hirviöhoitola

Meresmaa käsittelee kauhun maailmasta tuttuja, yliluonnollisia hahmoja myös lukemaan opettelevien Kirjakärpänen-sarjaan kuuluvassa Hirviöhoitola Kartanon kummajaiset -kirjassa.

Lotta ja Lili saapuvat Lumolan kartanoon viettämään kesää Elviira-tädin kanssa. Täti varoittaa heitä paikan aaveista, mutta tytöt tietävät, että sellaisia ei ole olemassa.

Yöllä alkaa kuitenkin kuulua kummia ääniä, ja seinästä ilmestyy läpikuultava hahmo. Voiko kummituksia sittenkin olla? Ja entä jos ne ovatkin lopulta aika mukavia tyyppejä?

Luvassa on unohtumaton kesä, sillä paikka ei ole mikä tahansa kartano – vaan oikeiden kummitusten ja outojen otusten täyttämä hirviöhoitola!

Kirjan kuvituksista vastaa Emma Rautala. Ilmestynyt tammikuussa. (Kustantaja Karisto, ikäsuositus 6+)

Tähtitornin vampyyri

Juha-Pekka Koskisen Mysteerijengi-jännityskirjasarjassa ratkaistaan tällä kertaa Tähtitornin vampyyrin salaisuutta. Keskelle kaupunkia on talven aikana rakennettu arvoituksellinen torni.

Kun Mysteerijengin jäsenet Nico ja Iivo käyvät tutkimassa asiaa lähemmin, heille selviää, että kaiken takana on salaperäinen taiteilija Berta von Valkia. Kuin ihmeen kaupalla tähtitornihanke on saanut rakennusluvan, eivätkä oudot tapahtumat jää siihen.

Berta von Valkian tähtitornia vainoaa kutsumaton vieras, josta hän haluaa eroon. Kuka kumma hiiviskelee öisin tornissa? Mysteerijengi-sarjaa kuvittaa Saana Nyqvist. Ilmestyy 23. helmikuuta. (Kustantaja Karisto, ikäsuositus 9+)

Åsa Larsson ja Ingela Korsell

Ruotsalaisen menestysdekkaristi Åsa Larssonin ja Ingela Korsellin pohjoismaiseen mytologiaan pohjaava nuorten kauhusarja Pax jatkuu jo kuudennella osallaan. Jokin menee pahasti pieleen, kun Mariefredin koulu järjestää teemapäivän järven jäällä.

Iris väittää, että tapahtumien takana on näkki – vedenhenki, joka hukuttaa uhrinsa huvin vuoksi. Vaikka Viggo ja Alrik pitävät Iristä universumin rasittavimpana tyyppinä, he uskovat hänen olevan oikeassa. Alrikin ja Viggon on uhmattava pahimpia pelkojaan hoitaakseen tilanteen, mutta riittääkö se?

Kirjan sarjakuvamaiset kuvitukset ovat Henrik Jonssonin kynästä ja sen on suomentanut Sirpa Alkunen. Pax 6 – Näkki on ilmestynyt tammikuussa. (Kustantaja Otava, ikäsuositus 12+)

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img