Järjestyksessään toinen Anja Ignatius -viulukilpailu käydään 20.-22.1.2023

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 02/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #39: BURZUM – Filosofem

Elämänsä levyn esittelee tällä kertaa toimittaja Niko Ikonen Inferno...

”Vintti pimeäksi vaikka väkisin” – Cannibal Accidentin Darken The Attic musiikkivideo on julkaistu

Turkulainen Cannibal Accident julkaisee viidennen studioalbuminsa Disgust 28.2.2025 Inverse...

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

Jaa somessa

Viulisti
Anja Ignatius

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää toisen Anja Ignatius -viulukilpailun 20.–22.1.2023 R-talon konserttisalissa (Pohjoinen Rautatiekatu 9).

Kilpailuun voivat osallistua Sibelius-Akatemian viuluopiskelijat nuorisokoulutuksen oppilaista tohtorikoulutettaviin. Kilpailuun on ilmoittautunut 44 viulistia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Anja Ignatius

Kilpailun tuomariston muodostavat sellisti Seppo Kimanen sekä viulistit Terhi Paldanius ja Carolin Widmann. Tarkoituksena on lisätä alan opiskelijoiden mahdollisuuksia osallistua viulukilpailuihin opintojen aikana. Esimerkiksi kansainvälinen Sibelius-viulukilpailu järjestetään viiden vuoden välein, kun opintojen ohjeellinen suoritusaika on nykyasetuksin 5,5 vuotta.

Anja Ignatius (lähde: Ignatiuksen perillisten kuva-arkisto)

Ensi kertaa vuonna 2013 järjestetty kilpailu kantaa ensimmäisiin suomalaisiin kansainvälisen tason jousisoittajiin laskettavan, viulisti Anja Ignatiuksen (1911–1995) nimeä. Ensikonserttinsa jo 15-vuotiaana antanut Ignatius tuli tunnetuksi Sibeliuksen viulukonserton solistina sekä säveltäjän ystävänä ja tulkitsijana.

Hän toimi viulunsoiton professorina Sibelius-Akatemiassa 1955–78. Ignatius muistetaan myös Helsingin olympialaisten 1952 päätoskonsertin viulusolistina.

Lähde Taide yliopisto

spot_img