100 vuotta Salpausselällä -julistenäyttely avautuu Malvassa

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Jaa somessa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa avautuu Salpausselän satavuotiasta kisaperinnettä juhlistava julistenäyttely.

Malvan ja Hiihtomuseon yhteistyönä valmistettu näyttely esittelee uudelleen painettuja julisteita sadan vuoden ajalta. 100 vuotta Salpausselällä -näyttely on esillä Malvan Kellarigalleriassa kaksi kuukautta 9.2. –2.4.2023.  

Kuva: Karoliina Redsven

Halusta hiihtää Suomi maailmankartalle syntyi yksi hiihtohistorian pitkäaikaisimmista kisaperinteistä.

Salpausselän kisat järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa talvella 1923, ja sadassa vuodessa Lahdesta on kasvanut kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu hiihtokaupunki. Salpausselän vuosittainen kisahuuma on jatkunut lähes katkeamattomana perinteenä tähän päivään saakka.  

Salpausselän juhlavuoden kunniaksi ovat Malva ja Hiihtomuseo lyöttäytyneet yhteen, jonka seurauksena on syntynyt julistenäyttely Malvan Kellarigalleriaan.

Malvan julistekokoelmista löytyvät teokset on valokuvattu ja tulostettu uudelleen suomalaiselle koivuvanerille. Näyttelyyn on valikoitu toistakymmentä julistetta niin Salpausselän kisoista kuin pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuista. 

Salpausselän hiihtostadionin urheilutapahtumia on jo historiansa alkumetreiltä asti markkinoitu julisteiden avulla. Ennen digiaikaa painetun median merkitys oli erityisen suuri. Taidokkaasti suunniteltu juliste nappaa katsojan huomion ja houkuttelee mukaan tapahtumaan.

Julisteista heijastuu eri vuosikymmenten suunnittelun trendit, ja jälkikäteen katsottuna kukin juliste kertoo paljon omasta ajastaan. Kisajulisteiden kuvituksissa näkyvät vauhti, voima, viihde ja suuren urheilujuhlan tuntu.  

Lähde Lahden kaupunki

spot_img