100 vuotta Salpausselällä -julistenäyttely avautuu Malvassa

Aiheeseen liittyvää

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa avautuu Salpausselän satavuotiasta kisaperinnettä juhlistava julistenäyttely.

Malvan ja Hiihtomuseon yhteistyönä valmistettu näyttely esittelee uudelleen painettuja julisteita sadan vuoden ajalta. 100 vuotta Salpausselällä -näyttely on esillä Malvan Kellarigalleriassa kaksi kuukautta 9.2. –2.4.2023.  

Kuva: Karoliina Redsven

Halusta hiihtää Suomi maailmankartalle syntyi yksi hiihtohistorian pitkäaikaisimmista kisaperinteistä.

Salpausselän kisat järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa talvella 1923, ja sadassa vuodessa Lahdesta on kasvanut kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu hiihtokaupunki. Salpausselän vuosittainen kisahuuma on jatkunut lähes katkeamattomana perinteenä tähän päivään saakka.  

Salpausselän juhlavuoden kunniaksi ovat Malva ja Hiihtomuseo lyöttäytyneet yhteen, jonka seurauksena on syntynyt julistenäyttely Malvan Kellarigalleriaan.

Malvan julistekokoelmista löytyvät teokset on valokuvattu ja tulostettu uudelleen suomalaiselle koivuvanerille. Näyttelyyn on valikoitu toistakymmentä julistetta niin Salpausselän kisoista kuin pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuista. 

Salpausselän hiihtostadionin urheilutapahtumia on jo historiansa alkumetreiltä asti markkinoitu julisteiden avulla. Ennen digiaikaa painetun median merkitys oli erityisen suuri. Taidokkaasti suunniteltu juliste nappaa katsojan huomion ja houkuttelee mukaan tapahtumaan.

Julisteista heijastuu eri vuosikymmenten suunnittelun trendit, ja jälkikäteen katsottuna kukin juliste kertoo paljon omasta ajastaan. Kisajulisteiden kuvituksissa näkyvät vauhti, voima, viihde ja suuren urheilujuhlan tuntu.  

Lähde Lahden kaupunki

spot_img