100 vuotta Salpausselällä -julistenäyttely avautuu Malvassa

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa avautuu Salpausselän satavuotiasta kisaperinnettä juhlistava julistenäyttely.

Malvan ja Hiihtomuseon yhteistyönä valmistettu näyttely esittelee uudelleen painettuja julisteita sadan vuoden ajalta. 100 vuotta Salpausselällä -näyttely on esillä Malvan Kellarigalleriassa kaksi kuukautta 9.2. –2.4.2023.  

Kuva: Karoliina Redsven

Halusta hiihtää Suomi maailmankartalle syntyi yksi hiihtohistorian pitkäaikaisimmista kisaperinteistä.

Salpausselän kisat järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa talvella 1923, ja sadassa vuodessa Lahdesta on kasvanut kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu hiihtokaupunki. Salpausselän vuosittainen kisahuuma on jatkunut lähes katkeamattomana perinteenä tähän päivään saakka.  

Salpausselän juhlavuoden kunniaksi ovat Malva ja Hiihtomuseo lyöttäytyneet yhteen, jonka seurauksena on syntynyt julistenäyttely Malvan Kellarigalleriaan.

Malvan julistekokoelmista löytyvät teokset on valokuvattu ja tulostettu uudelleen suomalaiselle koivuvanerille. Näyttelyyn on valikoitu toistakymmentä julistetta niin Salpausselän kisoista kuin pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuista. 

Salpausselän hiihtostadionin urheilutapahtumia on jo historiansa alkumetreiltä asti markkinoitu julisteiden avulla. Ennen digiaikaa painetun median merkitys oli erityisen suuri. Taidokkaasti suunniteltu juliste nappaa katsojan huomion ja houkuttelee mukaan tapahtumaan.

Julisteista heijastuu eri vuosikymmenten suunnittelun trendit, ja jälkikäteen katsottuna kukin juliste kertoo paljon omasta ajastaan. Kisajulisteiden kuvituksissa näkyvät vauhti, voima, viihde ja suuren urheilujuhlan tuntu.  

Lähde Lahden kaupunki

spot_img