Vuoden museo -palkinnon finalistit on julkistettu

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Vuoden museo 2024 -kilpailun finaaliin on valittu viisi ehdokasta. Palkintoraati arvostaa erityisesti museoiden innovatiivisuutta ja resurssien hallintaa.

Suomen museoliitto ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Suomen komitea ovat valinneet Vuoden museo 2024 -kilpailun finalistit. Palkinnosta kamppailevat viisi museota: Chappe, Luostarinmäen museokortteli, Suomen Metsämuseo Lusto, Saamelaismuseo ja luontokeskus SIIDA sekä Varkauden museokeskus Konsti. Palkinto jaetaan jo kymmenettä kertaa.

Kilpailun tuomaristo painotti valinnassa museoiden innovatiivisia ja resurssiviisaita työtapoja, kertoo tuomariston puheenjohtaja. Finalistimuseoiden joukossa on niin Luostarinmäen käsityöläismuseo kuin saamelaiskulttuurin keskuskin. Palkinnot jaetaan Jyväskylässä Museopäivien yhteydessä pidettävässä juhlassa.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on merkittävästi edistänyt museoalan yhteiskunnallista asemaa ja vaikuttavuutta. Eri vuosina palkittuja ovat muun muassa Riihisaari, Poliisimuseo ja Suomen maatalousmuseo Sarka.

Lähde Kirsti Ruissalo

spot_img