Vuoden museo -palkinnon finalistit on julkistettu

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Vuoden museo 2024 -kilpailun finaaliin on valittu viisi ehdokasta. Palkintoraati arvostaa erityisesti museoiden innovatiivisuutta ja resurssien hallintaa.

Suomen museoliitto ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Suomen komitea ovat valinneet Vuoden museo 2024 -kilpailun finalistit. Palkinnosta kamppailevat viisi museota: Chappe, Luostarinmäen museokortteli, Suomen Metsämuseo Lusto, Saamelaismuseo ja luontokeskus SIIDA sekä Varkauden museokeskus Konsti. Palkinto jaetaan jo kymmenettä kertaa.

Kilpailun tuomaristo painotti valinnassa museoiden innovatiivisia ja resurssiviisaita työtapoja, kertoo tuomariston puheenjohtaja. Finalistimuseoiden joukossa on niin Luostarinmäen käsityöläismuseo kuin saamelaiskulttuurin keskuskin. Palkinnot jaetaan Jyväskylässä Museopäivien yhteydessä pidettävässä juhlassa.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on merkittävästi edistänyt museoalan yhteiskunnallista asemaa ja vaikuttavuutta. Eri vuosina palkittuja ovat muun muassa Riihisaari, Poliisimuseo ja Suomen maatalousmuseo Sarka.

Lähde Kirsti Ruissalo

spot_img