Rajaton Harmonia White – valkoviini yhteistyössä lauluyhtye Rajattoman kanssa

Aiheeseen liittyvää

Hufvudstadsbladetin vanhat lehtikuvat lahjoitettiin Journalistiselle kuva-arkistolle

KSF Media on lahjoittanut Hufvudstadsbladetin historiallisen lehtikuvakokoelman Museoviraston Kuvakokoelmien Journalistiselle kuva-arkistolle JOKAlle.

Yhteensä lähes 40 artistia 2022 Kesärauhaan – 10.-12.6. Turun Linnanpuistossa

Kesärauha palaa alkuperäiseen ajankohtaansa kesäkuun toiseen viikonloppuun 10.-12.6.2022. Uutena ja pysyvänä lokaationa toimii jatkossa Turun Linnanpuisto.

Jake Luupää – Showpainia Turussa!

"Me päästiin paikalle ja huomattiin auttamattomasti, että kehä ei mahdu puitteisiin... mihinkään."

Gösta Diehlin monipuolinen tuotanto Kuntsin modernin taiteen museossa 20.11.2021–20.3.2022

Vaasassa esitellään merkittävän suomalaisen modernistin, Gösta Diehlin (1899-1964) koko tuotantoa esittävä laaja näyttely. Taiteilijan keskeisimmät teokset sekä yksityiskokoelmien harvinaisuudet on koottu yhteen ensi kertaa vuoden 1966 jälkeen.

Lauri Erikssonin Polaroid-valokuvakirja Sumunhimmeä maisema

Valokuvataiteilija Lauri Eriksson on kuvannut Polaroideja pääkaupunkiseudun lähimetsissä. Koronarajoitusten aikaan lähiluonnosta löytyi vahva kokemus maiseman kokemisesta ja paikan nostalgiasta.

Jaa somessa

Kaipaamme yhä enemmän pieniä nautintoja, yhteisöllisyyttä ja elämäniloa – hyvää ja tasapainoista elämää. Lauluyhtye Rajaton lähti toteuttamaan harmonista viinielämystä tämä ajatus mielessään yhdessä Hedon Oy:n kanssa.

Ensi vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lauluyhtye Rajaton on Suomen tunnetuin ja pitkäikäisin a cappella -yhtye, joka konsertoi ahkerasti Suomessa ja maailmalla. Rajattoman pitkän ja menestyksekkään uran takana on monipuolinen ote musiikin tekemiseen; yhtye ei ole koskaan keskittynyt vain yhden tyyliseen musiikkiin. Onkin vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen.

Lauluyhtye Rajattoman uusi valkoviini
Kuva: Taija-Leena Lönnberg

Alko etsi vakiovalikoimaansa suomalaisen populaarikulttuurin edustajien tähdittämää viiniä, ja lauluyhtye Rajaton valikoitui edustajaksi kymmenien ehdokkaiden joukosta. Rajaton Harmonia White -viini saapuu tällä viikolla Alkon myymälöihin kautta maan.

Chenin Blanc ja Sauvingnon Blanc -lajikkeista valmistettu Rajaton Harmonia White on kuiva, raikas, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, persikkainen, ja tyylikkään mineraalinen. Se sopii loistavasti monille kalaruuille, kasvisruuille, paistetulle juustolle ja riisiruuille. Risotot, kala-, ja kasvisvuoat sekä erityyppiset pastat, kuten sienipasta loistavat viinin kaverina.

Niin viini, pakkaus kuin viinin ympärille rakennettu sisältökin on suunniteltu vetoamaan kulinarismista ja kulttuurista kiinnostuneisiin kuluttajiin. Tuotteen tarinallisuus sekä innovaatio viinin ympärillä on aivan uudenlainen. Esimerkiksi pakkauksessa olevan QR-koodin kautta pääsee kuuntelemaan Rajattoman säveltämää meditaatiomusiikkia.

”Hektinen arki, suorittaminen, maailmantilanteen epävarmuus ja nykyelämän paineet ovat saaneet monet miettimään keinoja hetkessä rauhoittumiseen. Arvostamme yhä enemmän pieniä nautintoja, sosiaalista yhteisöllisyyttä ja elämäniloa – hyvää elämää ja harmoniaa”,

kertoo Rajaton.

”Jokaisella on oma ääni, ja yhdessä muodostamme harmonian” muodostui koko viiniprojektin tunnuslauseeksi.

”Yhtyelaulamisessa on jotain hyvin erityistä. Vaikka olemme kaikki yksilöitä ja jokaisella on omanlaisensa ääni ja tausta, vasta yhdessä laulaessa muodostuu taikuus, jonka eri äänien muodostama harmonia synnyttää. Ajattelemme että tämä yhteisöllisyys pätee muuhunkin elämään. Näistä pohdinnoista syntyi viiniprojektin kantava ajatus.

Oli ilo olla yhdessä valitsemassa viiniä, ideoimassa sen nimeä ja hanapakkauksen ulkonäköä. Puolen vuoden mittaisen prosessin aikana syntyi Rajaton Harmonia White”,

Rajaton jatkaa.

Viini tulee Robertson Wineryltä (1941) Etelä-Afrikasta. Robertson on laadukkaiden viinien tekemiseen keskittynyt viiniosuuskunta, eli osuuskunnan jäsenet omistavat yhdessä koko operaation ja hoitavat kaiken rypäleiden kasvatuksesta viinin pullotukseen. Rypäleitä kasvattaa 35 perhettä, jotka omistavat omat tarhansa. Osa heistä kasvattaa rypäleitä jo seitsemännessä polvessa. Robertson Winery on nimetty Robertsonin alueen mukaan, missä osuuskunta tarhoineen sijaitsee. Robertson on vehreä ja aurinkoinen jokilaakso, jossa rypäleet saavuttavat täydellisen kypsyysasteen säilyttäen luonnollisen hapokkuutensa.

”Chenin Blanc on Etelä-Afrikan istutetuin rypäle, josta maa on tunnettu. Siitä saadaan pirskahtelevan hapokkaita ja raikkaan hedelmäisiä valkoviinejä. Chenin Blanc tuo tähän viiniin raikkaita limen, omenan sekä päärynän aromeita. Mausta löytyy myös aavistus rypäleelle tyypillistä kamomillaa. Sauvignon Blanc täydentää sekoitusta trooppisilla passionhedelmän, greipin sekä hunajamelonin aromeilla”,

Hedonin kaupallinen johtaja Liisa Tirronen kertoo.

Lähde Hedon Oy

spot_img