Viinilehti valitsi Vuoden valkoisen ja punaisen luomuviinin

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Tämän vuoden voittoisat luomuviinit tulevat molemmat Ranskasta.

Luomuviinien lukumäärä on lähes nelinkertaistunut Alkossa viiden viime vuoden aikana, mikä näkyy myös Viinilehden Vuoden luomuviini -kilpailuun osallistuneiden viinien lukumäärässä.

Vuoden valkoinen luomuviini 2021 on Fernand Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg 2018

Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman kehittynyt ja tyylikkään monivivahteinen. Se huokuu persikkaa, aprikoosia, vahamaisuutta, hunajaa ja makeaa mausteisuutta. Kuiva, mutta runsas ja leveän hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi hentoa karvasmantelia ja orastavaa petrolisuutta. Lähes öljyinen suutuntuma saa ryhdin leveästä hapokkuudesta ja kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, runsashedelmäisen, hyvin monivivahteisen jälkivaikutelman.

Vuoden 2021 parhaat luomuviinit

Vuoden punainen luomuviini 2021 on Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir 2019

Tuoksu on avoin, herkullinen, kypsän marjainen ja vivahteikas. Siinä on kypsää kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa sekä paahteista mausteisuutta. Keskitäyteläinen, hyvin mehukas maku seuraa tuoksun aromimaailmaa. Viinissä on lisäksi yrttisyyttä, hentoa havuisuutta ja metsän aluskasvillisuudenkin vivahteita. Hapankirsikkainen, pehmeä hapokkuus tuo kokonaisuuteen tasapainoa ja kantaa viiniä hieman suuta supistavaan, tyylikkääseen, kainosti savuiseen, hyvin moniulotteiseen jälkimakuun.

Näin voittajaviinit valittiin

Kilpailu käytiin niiden reilun 200 luomuviinin kesken, jotka viinimaahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Luomuviinien hinta Alkossa sai olla korkeintaan noin 30 euroa. Viinit maistettiin sokkona. Useiden esikarsintatastingien jälkeen finaaliin ylsi lähes 40 viiniä. Kärkikolmikko pyritään valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti. Voittajaviineissä pitää korostua viinien autenttisuus ja jäljitettävyys suhteellisesti enemmän kuin tekninen laatu ja tasapainoisuus. Kärkikolmikoihin halusimme nostaa tyyliltään toisistaan erottuvat viinit.

Enemmän arvioita kilpailun viineistä löydät Viinilehden kotisivuilta.

Lähde Viinilehti Oy

spot_img