Viinilehti valitsi Vuoden valkoisen ja punaisen luomuviinin

Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa Gardenhead – Devoured -single

Devoured esittelee musiikillisesti monimuotoisen bändin. Vaikutteita kuuluu progressiivisesta rokista, stonerista ja post-metallista.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Kalevala The Musical -musikaalin albumi julkaistiin tänään

Musiikki herättelee kansalliseepoksemme hahmot eloon uudella ja kiehtovalla tavalla.

Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita – yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia

Weekend Festival juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan Hämeenlinnassa 1.-3.7.2022. Yli 80 artistia saapuu Kantolan tapahtumapuistoon – myös mitä erikoisemmilla pyynnöillä.

Jaa somessa

Tämän vuoden voittoisat luomuviinit tulevat molemmat Ranskasta.

Luomuviinien lukumäärä on lähes nelinkertaistunut Alkossa viiden viime vuoden aikana, mikä näkyy myös Viinilehden Vuoden luomuviini -kilpailuun osallistuneiden viinien lukumäärässä.

Vuoden valkoinen luomuviini 2021 on Fernand Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg 2018

Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman kehittynyt ja tyylikkään monivivahteinen. Se huokuu persikkaa, aprikoosia, vahamaisuutta, hunajaa ja makeaa mausteisuutta. Kuiva, mutta runsas ja leveän hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi hentoa karvasmantelia ja orastavaa petrolisuutta. Lähes öljyinen suutuntuma saa ryhdin leveästä hapokkuudesta ja kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, runsashedelmäisen, hyvin monivivahteisen jälkivaikutelman.

Vuoden 2021 parhaat luomuviinit

Vuoden punainen luomuviini 2021 on Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir 2019

Tuoksu on avoin, herkullinen, kypsän marjainen ja vivahteikas. Siinä on kypsää kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa sekä paahteista mausteisuutta. Keskitäyteläinen, hyvin mehukas maku seuraa tuoksun aromimaailmaa. Viinissä on lisäksi yrttisyyttä, hentoa havuisuutta ja metsän aluskasvillisuudenkin vivahteita. Hapankirsikkainen, pehmeä hapokkuus tuo kokonaisuuteen tasapainoa ja kantaa viiniä hieman suuta supistavaan, tyylikkääseen, kainosti savuiseen, hyvin moniulotteiseen jälkimakuun.

Näin voittajaviinit valittiin

Kilpailu käytiin niiden reilun 200 luomuviinin kesken, jotka viinimaahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Luomuviinien hinta Alkossa sai olla korkeintaan noin 30 euroa. Viinit maistettiin sokkona. Useiden esikarsintatastingien jälkeen finaaliin ylsi lähes 40 viiniä. Kärkikolmikko pyritään valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti. Voittajaviineissä pitää korostua viinien autenttisuus ja jäljitettävyys suhteellisesti enemmän kuin tekninen laatu ja tasapainoisuus. Kärkikolmikoihin halusimme nostaa tyyliltään toisistaan erottuvat viinit.

Enemmän arvioita kilpailun viineistä löydät Viinilehden kotisivuilta.

Lähde Viinilehti Oy

spot_img