Antti Halmeen uutuusromaanissa miesten välinen kateus on myönteinen voimavara

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #29: The Smashing Pumpkins – Mellon Collie and the Infinite Sadness

Joni Karvinen on kitaristi ja musiikintekijä, joka suhtautuu musiikkiin...

Viikon Kovin Biisi: VKB 10/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Kohtaa sisäinen lapsesi: Katja Frangen voimakortit

Kirjailija ja henkinen valmentaja Katja Frange esittelee voimakortit auttamaan sisäisen lapsen kohtaamisessa ja tunnehaavojen parantamisessa.

Julkisivujen takaa paljastuu työmaaelämän värikäs historia

Tuomas Marjamäen kirja 'Julkisivun takaa' tuo lukijoille yli 300 julkisivuremonttien tarinaa koomisista kommelluksista traagisiin tapahtumiin.

Vuoden 2023 kaunein kirja on valittu

Liisa Kallion Kädellisten sukua – Piirroksia ihmisyydestä on valittu vuoden 2023 kauneimmaksi kirjaksi. Kirja on ihailtava esimerkki taitavasta suunnittelusta ja käsityöstä.

Jaa somessa

Pakottoman hauska romaani miesten välisestä ystävyydestä, kateudesta ja unelmista, jotka toteutuvat aina toisin kuin nuorena luulee.

Jesse ja Leevi soittivat kauan sitten samassa bändissä. Kun ystävysten polut 30 vuoden päästä taas risteävät, kohtaavat kansainvälinen rocktähti sekä Espoon paras musaope. Yhteiset muistot lämmittävät, mutta pöytään istuutuvat myös kaunat ja vanhat väärinymmärrykset – sekä tietenkin aikuisten miesten nykyiset elämät naisineen ja lapsineen, töineen ja toiveineen. Toisella näyttää olevan koko maailma avoinna ja toisella ei mielestään mitään.

Antti Halme - Rokkikukko Pilli

Kateus voi olla myönteinen voimavara. Se pakottaa kysymään, miksi itseä on joskus vaikea rakastaa. Rokkikukkopilli on riemukas tragikomedia itsensä hyväksymisestä ja toisen ymmärtämisestä. Se pohtii, syntyykö onni tyytymisestä tähän hetkeen vai kannattaisiko vielä repäistä.

Pakottoman hauska bromance-stoori antaa äänen myös Leevin upeasti laulavalle teinityttärelle. Siipiään kokeileva Alina muistuttaa rokkikukkoja siitä, ettei nuoruudesta ole syytä kaivata ihan kaikkea.

Palkittu kirjoittamisen ammattilainen Antti Halme antaa äänensä svengata uudessa romaanissaan. Mainostoimistossa työskentelevä Halme on julkaissut seitsemän nuortenromaania ja kaksi aikuistenromaania. Metalliveljet on vuoden 2009 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Halmeen ensimmäinen aikuisten romaani, saattohoitoa käsittelevä Saattaen vaihdettava (2019) sai loistavat arvostelut. Halme pyrkii siihen, että hänen kirjansa saavat lukijat nauramaan ja itkemään, mutta sisältävät aina myös toivon kipinän.

Edellisestä kirjasta (Saattaen vaihdettava) sanottua:

”Halmeen näkemyksellisyys olemassaolon ja kanssakäymisen lainalaisuuksista on nähdäkseni kunnioitettavaa tasoa.” 
Antti Majander, HS

”Halme käsittelee elämän rajallisuutta hilpeästi, kunnioittavasti ja oivaltavasti. Carpe diem!” Eeva

”[Kirja] väijyy jossain paasilinnamaisen veijariromaanin ja totisen aikalaiskuvauksen välimaastossa, valmiina koska tahansa nauramaan kaikille keskiluokkaisen elämäntavan vangeille”
Kauppalehti Optio

spot_img