Antti Halmeen uutuusromaanissa miesten välinen kateus on myönteinen voimavara

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Pakottoman hauska romaani miesten välisestä ystävyydestä, kateudesta ja unelmista, jotka toteutuvat aina toisin kuin nuorena luulee.

Jesse ja Leevi soittivat kauan sitten samassa bändissä. Kun ystävysten polut 30 vuoden päästä taas risteävät, kohtaavat kansainvälinen rocktähti sekä Espoon paras musaope. Yhteiset muistot lämmittävät, mutta pöytään istuutuvat myös kaunat ja vanhat väärinymmärrykset – sekä tietenkin aikuisten miesten nykyiset elämät naisineen ja lapsineen, töineen ja toiveineen. Toisella näyttää olevan koko maailma avoinna ja toisella ei mielestään mitään.

Antti Halme - Rokkikukko Pilli

Kateus voi olla myönteinen voimavara. Se pakottaa kysymään, miksi itseä on joskus vaikea rakastaa. Rokkikukkopilli on riemukas tragikomedia itsensä hyväksymisestä ja toisen ymmärtämisestä. Se pohtii, syntyykö onni tyytymisestä tähän hetkeen vai kannattaisiko vielä repäistä.

Pakottoman hauska bromance-stoori antaa äänen myös Leevin upeasti laulavalle teinityttärelle. Siipiään kokeileva Alina muistuttaa rokkikukkoja siitä, ettei nuoruudesta ole syytä kaivata ihan kaikkea.

Palkittu kirjoittamisen ammattilainen Antti Halme antaa äänensä svengata uudessa romaanissaan. Mainostoimistossa työskentelevä Halme on julkaissut seitsemän nuortenromaania ja kaksi aikuistenromaania. Metalliveljet on vuoden 2009 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Halmeen ensimmäinen aikuisten romaani, saattohoitoa käsittelevä Saattaen vaihdettava (2019) sai loistavat arvostelut. Halme pyrkii siihen, että hänen kirjansa saavat lukijat nauramaan ja itkemään, mutta sisältävät aina myös toivon kipinän.

Edellisestä kirjasta (Saattaen vaihdettava) sanottua:

”Halmeen näkemyksellisyys olemassaolon ja kanssakäymisen lainalaisuuksista on nähdäkseni kunnioitettavaa tasoa.” 
Antti Majander, HS

”Halme käsittelee elämän rajallisuutta hilpeästi, kunnioittavasti ja oivaltavasti. Carpe diem!” Eeva

”[Kirja] väijyy jossain paasilinnamaisen veijariromaanin ja totisen aikalaiskuvauksen välimaastossa, valmiina koska tahansa nauramaan kaikille keskiluokkaisen elämäntavan vangeille”
Kauppalehti Optio

spot_img