Arvostelussa Drainyard – Anomaly

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Jaa somessa

”Drainyard itse kuvaili musiikkiaan laaturockiksi ja laaturock onkin juuri oikea kuvaus.”

Drainyard on Tampereelta tuleva nelihenkinen rockyhtye, jonka musiikki ammentuu vanhasta hardrockista ja seatlerockin kultakaudelta. Arvostelussa oleva kappale Anomaly on Drainyardin tuoreen Imprints levyn viides biisi ja bändin mukaan kertoo musertavasta erilaisuuden tunteesta, jonka ihminen voi kohdata rikkonaisten ihmissuhteiden äärellä.

Arvostelussa Drainyard - Anomaly

Kuunneltuani kappaleen tulin siihen johtopäätökseen, että se koostuu pelkästä täydellisyydestä. Biisi alkaa hienolla synkopoidulla kitarariffillä, johon pehmeän rosoinen ja luonnollinen laulusoundi sopii mainiosti. Kitaran ja laulun ohella, rummut ja basso ovat mallikkaasti soitetut ja tuotetut.

Voimakaat melodiat hallitsevat grungemaista kappaletta ja slaikkarilla soitettu välisoitto säkeistöjen välissä sopii kuin nyrkki silmään. Hienoinen hämmennyksen aihe oli, että vaistomaisesti odottamaani, pankkiholvin räjäyttävää kertosäettä ei biisissä tullutkaan. Ehkäpä tämä oli tarkoituksellista ja maltillisempi ilmaisu oli juuri se mitä haettiin. Ja ei valittamista, toimiihan se näinkin. 

Drainyard itse kuvaili musiikkiaan laaturockiksi ja laaturock onkin juuri oikea kuvaus.

Anomaly kappaleesta on vaikea keksiä mitään huonoa, sillä kaikki siinä on täysin kohdallaan. Tämän voi kuitenkin ajatella olevan myös sen ongelma. Genreen vihkiytymättömän korviin, biisi ja sen toteutus on hiukan liian geneerinen vailla mitään selkeästi bändin omaa juttua. Jollain tapaa kaipaisin lisää rikkonaisuutta kaavaan ja jotain, joka selvästi erottaa bändin massasta.

Anomaly kappaleen on säveltänyt Kaarle Sammi ja sanoittanut Rauli Mäkinen. Miksaajana on toiminut Ismo Vuori ja se on masteroitu Kesthousessa.

Instagram: https://www.instagram.com/drainyard/
Facebook: https://m.facebook.com/Drainyard/?ref=py_c
Spotify: https://open.spotify.com/track/5RF0MDJ4HUrvqims26yK6a
YouTube: https://m.youtube.com/watch?v=KqwqsmbOSf0

– K. Kallio

spot_img