Arvostelussa Drainyard – Anomaly

Aiheeseen liittyvää

Hiljaisuudessa -valokuvanäyttely avautuu Helsingin observatoriolla 20.1.2022

Yövalokuvaaja Tero Marinin valokuvia ja videoinstallaatioita on esillä Helsingin observatoriolla 20.1.-30.4.2022.

Kertomus tarinoita inhoavasta pojasta, joka joutuu keskelle seikkailua lukutaidon hävittäneessä maailmassa

Veera Salmen uutuus on mielikuvituksellinen seikkailu yhteiskunnassa, jossa vain harvat osaavat lukea.

Älykäs ja hauska uutuuskirja valottaa astrologian merkitystä ihmiskunnalle

Janica Branderin uutuuskirja Astrologiaa epäilijöille on erittäin älykäs, hauska ja kulttuurihistoriasta syvällisesti ammentava teos astrologian merkityksestä ihmiskunnalle.

Eddie And The Hot Rods -bändikatsaus

Eddie And The Hot Rods perustettiin alkuvuodesta 1975 Essexissä ja oli ensimmäisiä punkin mukanaan tuomia bändejä, vaikka bändillä ei oikeastaan ollut muuta yhteistä ko. tyylin kanssa kuin energia.

Jaa somessa

”Drainyard itse kuvaili musiikkiaan laaturockiksi ja laaturock onkin juuri oikea kuvaus.”

Drainyard on Tampereelta tuleva nelihenkinen rockyhtye, jonka musiikki ammentuu vanhasta hardrockista ja seatlerockin kultakaudelta. Arvostelussa oleva kappale Anomaly on Drainyardin tuoreen Imprints levyn viides biisi ja bändin mukaan kertoo musertavasta erilaisuuden tunteesta, jonka ihminen voi kohdata rikkonaisten ihmissuhteiden äärellä.

Arvostelussa Drainyard - Anomaly

Kuunneltuani kappaleen tulin siihen johtopäätökseen, että se koostuu pelkästä täydellisyydestä. Biisi alkaa hienolla synkopoidulla kitarariffillä, johon pehmeän rosoinen ja luonnollinen laulusoundi sopii mainiosti. Kitaran ja laulun ohella, rummut ja basso ovat mallikkaasti soitetut ja tuotetut.

Voimakaat melodiat hallitsevat grungemaista kappaletta ja slaikkarilla soitettu välisoitto säkeistöjen välissä sopii kuin nyrkki silmään. Hienoinen hämmennyksen aihe oli, että vaistomaisesti odottamaani, pankkiholvin räjäyttävää kertosäettä ei biisissä tullutkaan. Ehkäpä tämä oli tarkoituksellista ja maltillisempi ilmaisu oli juuri se mitä haettiin. Ja ei valittamista, toimiihan se näinkin. 

Drainyard itse kuvaili musiikkiaan laaturockiksi ja laaturock onkin juuri oikea kuvaus.

Anomaly kappaleesta on vaikea keksiä mitään huonoa, sillä kaikki siinä on täysin kohdallaan. Tämän voi kuitenkin ajatella olevan myös sen ongelma. Genreen vihkiytymättömän korviin, biisi ja sen toteutus on hiukan liian geneerinen vailla mitään selkeästi bändin omaa juttua. Jollain tapaa kaipaisin lisää rikkonaisuutta kaavaan ja jotain, joka selvästi erottaa bändin massasta.

Anomaly kappaleen on säveltänyt Kaarle Sammi ja sanoittanut Rauli Mäkinen. Miksaajana on toiminut Ismo Vuori ja se on masteroitu Kesthousessa.

Instagram: https://www.instagram.com/drainyard/
Facebook: https://m.facebook.com/Drainyard/?ref=py_c
Spotify: https://open.spotify.com/track/5RF0MDJ4HUrvqims26yK6a
YouTube: https://m.youtube.com/watch?v=KqwqsmbOSf0

– K. Kallio

spot_img