s.e.r – Eyes single

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Jaa somessa

“Eyes on kauhun kyllästämä, tunnelmallinen kappale joka kertoo niistä kaikille tutuista lapsuuden peloista ja siitä mitä tapahtuu kun ne tulevat suoraan silmiesi eteen. s.e.r on tamperelainen, vuonna 2019 perustettu rock-yhtye, jonka musiikki tulee elävästä elämästä ja yrittää parhaansa porautua kuuntelijan sieluun.“

Näin lähestyy toimitustamme s.e.r-yhtye. Yhtye on siis julkaissut Eyes-nimisen singlen 31.10.2021.

Saatteen luettuani otan arviointihaasteen ilolla vastaan, sillä jo yhtyeen itsensä tekemä määritelmä Eyes-kappaleesta herättää kiinnostukseni. Sinkun kannen musta väri ja biisin kuvaus saa minut jotenkin palaamaan vuoteen 1991, jolloin Metallica julkaisi hieman samaan aihepiiriin osuvan Enter Sandman -hittinsä.

s.e.r. -yhtyeen uusi sinkku

Kuuntelen kappaleen läpi ja huomaan kirjoittaneeni muistiin, että kappaleen ensimmäisistä sekunneista tulee mieleen David Bowien Space Oddity. Onko loppukappalekin sitä?? No ei, ei sinne päinkään. Mutta Eyes-kappaleen intro sai aikaan samanlaisen odottavan tunnelman kuin Bowie biisissän. Intron jälkeen kappale vaihtaa tunnelmaa 180-astetta.
Eyes-kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut laulaja Simo Rantanen ja hän lataa laulutyylillään kappaleeseen melkoisen annoksen dramatiikkaa. Se toimii itsessään erinomaisesti luomaan saatteessa kuvattua tunnelmaa ja muutenkin uskottavuutta sanojensa tueksi. Hän todellakin laulaa tekstiä ja on läsnä.

Sävellys itsessään on mielestäni yksinkertaisen erinomainen ja kappale kasvaa Rantasen vokaalien avulla hienosti, mutta kappaleen puolenvälin paikkeilla tapahtuva rokkivaihteelle siirtyminen jää puolimatkaan, koska orkesteri ei pääse samanmoiseen lentoon kuin laulaja Rantanen.

Ajatus biisin nopeutumisesta ja raskautumisesta on kuitenkin hyvä ja tiukemmin soitettuna ja paremmalla miksauksella se toisi tähän paljon lisäenergiaa ja sitä uskottavuutta, jota Rantasen dramaattinen laulutyyli tuekseen kaipaa. Mutta nyt tulee välillä vaikutelma, että Rantanen on liiankin esillä laulutyylillään, vaikka uskoisin tämän vaikutelman tulevan juuri bändin vaimeasta preesensistä.

Siitäkin huolimatta, että lopputulos ei ole ”ihan siellä” bändin osalta, niin kuulen tässä sen, mitä on haettu ja se kyllä toimii!

Kappaleen on sovittanut bändi yhdessä ja sovitus on siis hyvä, mutta toteutukseen panostaisin hieman lisää. Siis koskien vain kappaleen raskainta osiota. Alkupään tunnelmalliset osiot toimivat hienosti. Kokonaisuutena tunnelma välittyi ja melodia jäi korvamadoksi.

Facebook: https://www.facebook.com/serfinland
Musiikki: https://ffm.to/serband

– K.Lukkarila

spot_img