s.e.r – Eyes single

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 22/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

“Eyes on kauhun kyllästämä, tunnelmallinen kappale joka kertoo niistä kaikille tutuista lapsuuden peloista ja siitä mitä tapahtuu kun ne tulevat suoraan silmiesi eteen. s.e.r on tamperelainen, vuonna 2019 perustettu rock-yhtye, jonka musiikki tulee elävästä elämästä ja yrittää parhaansa porautua kuuntelijan sieluun.“

Näin lähestyy toimitustamme s.e.r-yhtye. Yhtye on siis julkaissut Eyes-nimisen singlen 31.10.2021.

Saatteen luettuani otan arviointihaasteen ilolla vastaan, sillä jo yhtyeen itsensä tekemä määritelmä Eyes-kappaleesta herättää kiinnostukseni. Sinkun kannen musta väri ja biisin kuvaus saa minut jotenkin palaamaan vuoteen 1991, jolloin Metallica julkaisi hieman samaan aihepiiriin osuvan Enter Sandman -hittinsä.

s.e.r. -yhtyeen uusi sinkku

Kuuntelen kappaleen läpi ja huomaan kirjoittaneeni muistiin, että kappaleen ensimmäisistä sekunneista tulee mieleen David Bowien Space Oddity. Onko loppukappalekin sitä?? No ei, ei sinne päinkään. Mutta Eyes-kappaleen intro sai aikaan samanlaisen odottavan tunnelman kuin Bowie biisissän. Intron jälkeen kappale vaihtaa tunnelmaa 180-astetta.
Eyes-kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut laulaja Simo Rantanen ja hän lataa laulutyylillään kappaleeseen melkoisen annoksen dramatiikkaa. Se toimii itsessään erinomaisesti luomaan saatteessa kuvattua tunnelmaa ja muutenkin uskottavuutta sanojensa tueksi. Hän todellakin laulaa tekstiä ja on läsnä.

Sävellys itsessään on mielestäni yksinkertaisen erinomainen ja kappale kasvaa Rantasen vokaalien avulla hienosti, mutta kappaleen puolenvälin paikkeilla tapahtuva rokkivaihteelle siirtyminen jää puolimatkaan, koska orkesteri ei pääse samanmoiseen lentoon kuin laulaja Rantanen.

Ajatus biisin nopeutumisesta ja raskautumisesta on kuitenkin hyvä ja tiukemmin soitettuna ja paremmalla miksauksella se toisi tähän paljon lisäenergiaa ja sitä uskottavuutta, jota Rantasen dramaattinen laulutyyli tuekseen kaipaa. Mutta nyt tulee välillä vaikutelma, että Rantanen on liiankin esillä laulutyylillään, vaikka uskoisin tämän vaikutelman tulevan juuri bändin vaimeasta preesensistä.

Siitäkin huolimatta, että lopputulos ei ole ”ihan siellä” bändin osalta, niin kuulen tässä sen, mitä on haettu ja se kyllä toimii!

Kappaleen on sovittanut bändi yhdessä ja sovitus on siis hyvä, mutta toteutukseen panostaisin hieman lisää. Siis koskien vain kappaleen raskainta osiota. Alkupään tunnelmalliset osiot toimivat hienosti. Kokonaisuutena tunnelma välittyi ja melodia jäi korvamadoksi.

Facebook: https://www.facebook.com/serfinland
Musiikki: https://ffm.to/serband

– K.Lukkarila

spot_img
“Eyes on kauhun kyllästämä, tunnelmallinen kappale joka kertoo niistä kaikille tutuista lapsuuden peloista ja siitä mitä tapahtuu kun ne tulevat suoraan silmiesi eteen. s.e.r on tamperelainen, vuonna 2019 perustettu rock-yhtye, jonka musiikki tulee elävästä elämästä ja yrittää parhaansa porautua kuuntelijan sieluun.“ Näin lähestyy toimitustamme s.e.r-yhtye....s.e.r - Eyes single