Kristiina Wallinin ensiromaanissa äiti katoaa ja muistot muuttavat muotoaan

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Runoilija Kristiina Wallinin ensimmäinen romaani Vaikeampaa on olla näkemättä unia kertoo äidistä ja tyttärestä, Ursulasta ja Veerasta, jotka yrittävät muistaa toisensa vuosien ja Ursulan katoamisen läpi. Wallin kuvaa vaikuttavasti aikuisen tarvetta selittää ja ymmärtää, mitä lapsena on tapahtunut.

Kristiina Wallinin ensiromaani

Sanoit, että on huonoja päiviä ja hyviä päiviä. Muistutit, että kaikilla on ja ettei siinä ole mitään ihmeellistä. Olisit voinut lisätä, että kyse on myös niiden suhteesta ja syvyydestä. Jos olisimme ajoissa ymmärtäneet putoamiskulmasi jyrkkyyden, en ehkä istuisi tässä leikkimässä muistamisen ja unohtamisen leikkiä.

Mielenterveysongelmat lapsen silmin

Lumoavassa, vahvasti kieleen nojaavassa kerronnassa pohditaan muun muassa, miltä läheisen mielen järkkyminen näyttää lapsen silmin. Miten lapsi oppii toden ja fiktion eron, miten alitajunta käsittelee kieltä ja muistoja? Miten äidin tapa katsoa maailmaa yhä vaikuttaa tyttäreen, joka on jo aikuiseksi kasvanut?

Aiemmat kirjat runoteoksia

Kristiina Wallin (s. 1971) on julkaissut kuusi runoteosta, kaksi kirjeteosta Hannimari Heinon kanssa ja tehnyt kuunnelmia ja äänitaidetta radioon. Vaikeampaa on olla näkemättä unia on Wallinin esikoisromaani. Hän asuu Ylöjärvellä Tampereen kupeessa.

Kristiina Wallin: Vaikeampaa on olla näkemättä unia, 267 sivua.

Ilmestyy 26.8.

spot_img