Kristiina Wallinin ensiromaanissa äiti katoaa ja muistot muuttavat muotoaan

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Runoilija Kristiina Wallinin ensimmäinen romaani Vaikeampaa on olla näkemättä unia kertoo äidistä ja tyttärestä, Ursulasta ja Veerasta, jotka yrittävät muistaa toisensa vuosien ja Ursulan katoamisen läpi. Wallin kuvaa vaikuttavasti aikuisen tarvetta selittää ja ymmärtää, mitä lapsena on tapahtunut.

Kristiina Wallinin ensiromaani

Sanoit, että on huonoja päiviä ja hyviä päiviä. Muistutit, että kaikilla on ja ettei siinä ole mitään ihmeellistä. Olisit voinut lisätä, että kyse on myös niiden suhteesta ja syvyydestä. Jos olisimme ajoissa ymmärtäneet putoamiskulmasi jyrkkyyden, en ehkä istuisi tässä leikkimässä muistamisen ja unohtamisen leikkiä.

Mielenterveysongelmat lapsen silmin

Lumoavassa, vahvasti kieleen nojaavassa kerronnassa pohditaan muun muassa, miltä läheisen mielen järkkyminen näyttää lapsen silmin. Miten lapsi oppii toden ja fiktion eron, miten alitajunta käsittelee kieltä ja muistoja? Miten äidin tapa katsoa maailmaa yhä vaikuttaa tyttäreen, joka on jo aikuiseksi kasvanut?

Aiemmat kirjat runoteoksia

Kristiina Wallin (s. 1971) on julkaissut kuusi runoteosta, kaksi kirjeteosta Hannimari Heinon kanssa ja tehnyt kuunnelmia ja äänitaidetta radioon. Vaikeampaa on olla näkemättä unia on Wallinin esikoisromaani. Hän asuu Ylöjärvellä Tampereen kupeessa.

Kristiina Wallin: Vaikeampaa on olla näkemättä unia, 267 sivua.

Ilmestyy 26.8.

spot_img