Kristiina Wallinin ensiromaanissa äiti katoaa ja muistot muuttavat muotoaan

Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa Gardenhead – Devoured -single

Devoured esittelee musiikillisesti monimuotoisen bändin. Vaikutteita kuuluu progressiivisesta rokista, stonerista ja post-metallista.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Kalevala The Musical -musikaalin albumi julkaistiin tänään

Musiikki herättelee kansalliseepoksemme hahmot eloon uudella ja kiehtovalla tavalla.

Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita – yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia

Weekend Festival juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan Hämeenlinnassa 1.-3.7.2022. Yli 80 artistia saapuu Kantolan tapahtumapuistoon – myös mitä erikoisemmilla pyynnöillä.

Jaa somessa

Runoilija Kristiina Wallinin ensimmäinen romaani Vaikeampaa on olla näkemättä unia kertoo äidistä ja tyttärestä, Ursulasta ja Veerasta, jotka yrittävät muistaa toisensa vuosien ja Ursulan katoamisen läpi. Wallin kuvaa vaikuttavasti aikuisen tarvetta selittää ja ymmärtää, mitä lapsena on tapahtunut.

Kristiina Wallinin ensiromaani

Sanoit, että on huonoja päiviä ja hyviä päiviä. Muistutit, että kaikilla on ja ettei siinä ole mitään ihmeellistä. Olisit voinut lisätä, että kyse on myös niiden suhteesta ja syvyydestä. Jos olisimme ajoissa ymmärtäneet putoamiskulmasi jyrkkyyden, en ehkä istuisi tässä leikkimässä muistamisen ja unohtamisen leikkiä.

Mielenterveysongelmat lapsen silmin

Lumoavassa, vahvasti kieleen nojaavassa kerronnassa pohditaan muun muassa, miltä läheisen mielen järkkyminen näyttää lapsen silmin. Miten lapsi oppii toden ja fiktion eron, miten alitajunta käsittelee kieltä ja muistoja? Miten äidin tapa katsoa maailmaa yhä vaikuttaa tyttäreen, joka on jo aikuiseksi kasvanut?

Aiemmat kirjat runoteoksia

Kristiina Wallin (s. 1971) on julkaissut kuusi runoteosta, kaksi kirjeteosta Hannimari Heinon kanssa ja tehnyt kuunnelmia ja äänitaidetta radioon. Vaikeampaa on olla näkemättä unia on Wallinin esikoisromaani. Hän asuu Ylöjärvellä Tampereen kupeessa.

Kristiina Wallin: Vaikeampaa on olla näkemättä unia, 267 sivua.

Ilmestyy 26.8.

spot_img