Kristiina Wallinin ensiromaanissa äiti katoaa ja muistot muuttavat muotoaan

Aiheeseen liittyvää

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Viikon Kovin Biisi: VKB 28/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Runoilija Kristiina Wallinin ensimmäinen romaani Vaikeampaa on olla näkemättä unia kertoo äidistä ja tyttärestä, Ursulasta ja Veerasta, jotka yrittävät muistaa toisensa vuosien ja Ursulan katoamisen läpi. Wallin kuvaa vaikuttavasti aikuisen tarvetta selittää ja ymmärtää, mitä lapsena on tapahtunut.

Kristiina Wallinin ensiromaani

Sanoit, että on huonoja päiviä ja hyviä päiviä. Muistutit, että kaikilla on ja ettei siinä ole mitään ihmeellistä. Olisit voinut lisätä, että kyse on myös niiden suhteesta ja syvyydestä. Jos olisimme ajoissa ymmärtäneet putoamiskulmasi jyrkkyyden, en ehkä istuisi tässä leikkimässä muistamisen ja unohtamisen leikkiä.

Mielenterveysongelmat lapsen silmin

Lumoavassa, vahvasti kieleen nojaavassa kerronnassa pohditaan muun muassa, miltä läheisen mielen järkkyminen näyttää lapsen silmin. Miten lapsi oppii toden ja fiktion eron, miten alitajunta käsittelee kieltä ja muistoja? Miten äidin tapa katsoa maailmaa yhä vaikuttaa tyttäreen, joka on jo aikuiseksi kasvanut?

Aiemmat kirjat runoteoksia

Kristiina Wallin (s. 1971) on julkaissut kuusi runoteosta, kaksi kirjeteosta Hannimari Heinon kanssa ja tehnyt kuunnelmia ja äänitaidetta radioon. Vaikeampaa on olla näkemättä unia on Wallinin esikoisromaani. Hän asuu Ylöjärvellä Tampereen kupeessa.

Kristiina Wallin: Vaikeampaa on olla näkemättä unia, 267 sivua.

Ilmestyy 26.8.

spot_img