TenHornedBeast – The Lamp of No Light (Hymns for The Yorkshire Doom Stone)

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

PROBLEMS?: Singles 1978-1983 (Stupido Twins TWINLP278) 2024

Kyllähän kaikki nyt ainakin nuo A-puolen biisit ovat kuulleet. Neljä ensimmäistä biisiä on ainakin klassista suomipunkkia, Ei tää lama päähän käy, Häirikkö oon, Tapan aikaa ja Tahdomme tilaa. Tietty se viideskin eli suurin hittinsä Katupoikien laulu; sitä ei tosin oikein enää jaksa kuunnella, sitä kuuli silloin ilmestyessään jo koko ajan ja vieläkin ihan kiitettävästi.

Jaa somessa

Sopivasti kun rupeaa olemaan kevättä rinnassa ja aurinkokin välillä välittää valoa pitkän pimeyden jälkeen, pitää TenHornedBeast huolen siitä, että ei täällä mitään aurinkoa vielä kaivata, ja imaisee samalla takaisin pimeyden syövereihin.

The Lamp of No Light -arvostelu

Christopher Walton, jolla on kokemusta ainakin 30 vuotta industrial-paukkeesta ja dronemaisista sykleistä, osaa aina yllättää, vaikka hänen tavaraansa seuranneet osaavat aavistaa, että jotain sakean tummanpuhuvaa materiaalia on aina luvassa.

En ole aikaisemmin tutustunut TenHornedBeastin materiaaliin, vaikkakin Walton on entuudestaan tuttu edellisestä projektistaan Endvra.

Vaikka The Lamp of No Light on Waltonin varmaan synkin tuotos, sanoisin silti, että samalla myös tapahtumarikkain ja kiinnostavin, onhan teemana keskiaikainen helvetin kirottujen piinaa kuvaava veistos.

Kuten levyn nimikin antaa kertoa, lampun henki ja toivo on vaakalaudalla ja valoisia hymnejä levyllä ei kuulla. Oikeastaan kyseessä on vastakohta Kristuksen maailmanvalolle, sillä TheHornedBeastin kryptassa kaikuu ontto elämä tyhjässä unohdetussa kammiossa.

Pimeyden uumenissa kuuluu humisevia ja synkkiä raskaita vellovia tekstuureita, jotka tuovat kokonaisuuteen erittäin voimakkaan tunnelman. Onko valolla edes mitään merkitystä ilman pimeyttä?

– K. Strömholm

spot_img