Bishop’s Cross Music julkaisee uutta musiikkia – The Aspen Trees digialustoilla 2.9.2022

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Jaa somessa

Bishop’s Cross Music (BCM) on turkulainen taidekollektiivi, jonka kutsumuksena on tutkia, tuottaa ja julkaista kuvaa, tekstiä sekä ääntä, joka kollektiivin mielestä ansaitsee nousta esiin. 

Tavanomaisen bändi- ja genrekeskeisen toimintamallin ulkopuolelle asemoituvan kollektiivin ambitiona on saavuttaa musiikilleen mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa, ja raivata väylää kohti musiikin valtavirtaa puhtaasti säveltaiteen omin ehdoin, vapaana artistikeskeisestä ajattelusta, kaupallisuuden mukanaan tuomista sivujuonteista ja kompromisseista, musiikkiteollisuuden ekonomian talutusnuorasta.

Syyskuun pimeneviin iltoihin mitä parhaalla tavalla tunnelmaltaan sopivana teoksena BCM julkistaa 2.9.2022 uuden kappaleensa The Aspen Trees, jonka melankolisessa soinnissa on kuultavissa musiikillisia vaikutteita esim. Anatheman, Katatonian, sekä Opethin seesteisemmän tuotannon suunnalta.  

Bishop's Cross Music

Akustisen kitaran ja pianon vuoropuhelulla käynnistyvä sävellys johdattaa temaattisesti kuulijansa kauas kaupunkien ruuhkista, autioituneiden, peruuttamattomasti maatuvien hirsitalojen pysähtyneeseen ja haikeaan tunnelmaan, suurten pihapuiden siimekseen. Narratiivin johtoajatuksena ja metaforana on, että siinä missä hylätty rakennus ylläpidon ja hoidon puutteessa on tuomittu hitaasti lahoamaan ja tuhoutumaan, sama vääjäämätön kohtalo odottaa myös ihmismieltä, jonka kohtalona on vajota hallitsemattomasti yksinäisyyden ja pimeyden kuiluun.

Kesällä 2022 tuotettuun kappaleeseen loppusilauksensa tuo itsensä Anssi Kipon masterointi ja julkaisua täydentää kappaleen teemaa visuaaliseen muotoon punova musiikkivideo, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Tuokoon The Aspen Trees alakuloisesta pohjavireestään huolimatta kuulijalleen mielenrauhaa sekä valonpilkahduksen syksyn pimeyteen.

Linkit

Kappale Spotifyssä: https://open.spotify.com/track/1R5hTXt3JYmvl07hdifQ9n
Kappale Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=d2mVnQ5O2Wo
Bishop’s Cross Music: https://bishopscross.com

Lähde Bishop’s Cross Music

spot_img