Vuoden intensiivisin lukuromaani pakkomielteisestä äitiyden ja perheonnen tavoittelusta

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Brittikirjailija Elizabeth Dayn Täydellinen elämä (Gummerus) on koukuttava psykologinen perhedraama lapsettomuudesta ja mielenterveydestä.

Jännitteinen ja yllättävä lukuromaani tavoittaa tarkalleen naisten kokemat syyllisyydentunnot valinnoistaan samoin kuin hedelmättömyyden tuskallisuuden, sekä henkisen että fyysisen.

Kuva

Vastarakastuneet Marisa ja Jake muuttavat unelmataloonsa ja alkavat yrittää lasta. Suhde joutuu koetukselle, kun he ottavat taloonsa vuokralaisen, Katen. Kate ei tunnu käsittävän yksityisyyden rajoja, hän on epäilyttävän kiinnostunut Jakesta ja kyselee jatkuvasti lapsesta. Marisa on varma, että Kate ei väisty ennen kuin on saanut kaiken haluamansa.

Elizabeth Day kuvaa taitavasti, kuinka tärkeälle asialle omistautuminen muuttuu pakkomielteeksi. Taidokkaasti kirjoitettu tarina saa trillerimäisiä piirteitä samalla kun analysoi viiltävästi nyky-yhteiskunnan ilmapiiriä.

”Tiukka ja tyylikäs jännitysnäytelmä sukeltaa syvälle hedelmättömyyden aiheuttamaan kaipaukseen ja suruun… Jännitettä säestävät äänekäs feminismi ja – kenties kaikkein sinnikäimpänä – toivo.”

– The Guardian
Elisabeth Day
Elizabeth Day: Täydellinen elämäalkuteos Magpie
Suomentanut Elina Lustig464 sivua
Ilmestynyt myös äänikirjana, lukija Mervi Takatalo

Pohjois-Irlannissa syntynyt Elizabeth Day on palkittu bestseller-kirjailija ja toimittaja, joka kirjoittaa Britannian suosituimpiin lehtiin. Hän käsittelee kolumneissaan mm. lapsettomuutta. Day myös vetää supersuosittua, kuuntelulistojen kärkeen noussutta podcastia How to Fail With Elizabeth Day.

Täydellinen elämä on Dayn viides romaani ja ensimmäinen suomennos hänen tuotannostaan. Sen oikeudet on myyty 10 maahan.

Lähde Gummerus

spot_img