Uusi runokokoelma: Tupakoin beigessä tuulessa

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Lea Kaleniuksen toisessa runokokoelmassa kuvataan puhujan kaipuuta vapaaseen tilaan kauas yhteiskunnan säännöistä ja etiketeistä. Runokokoelma Tupakoin beigessä tuulessa on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Tupakoin beigessä tuulessa
Lea Kaleniuksen kuva © Ari Haimi

Aurinko, hiekka ja tuuli luovat vapaan, kolmiulotteisen tilan – vastakohtana yhteiskunnan säännöille ja etiketeille, jotka määrittelevät, miten kuuluu käyttäytyä. Runon minä nauttii elämästä auringossa ja hevosen selässä – ja kärsii luokissa ja muodollisten juhlien keskellä. Hän etsii merta, mutta päätyy hiekkatuuleen tupakoimaan. Älykäs huumori auttaa, ja toisaalta elämän kauneuttakin sävyttää hienoinen surumielisyys.

Tupakoin beigessä tuulessa on Lea Kaleniuksen (s. 1979) toinen runokokoelma. Hänen esikoiskokoelmansa Rouva on kadonnut sai kiittävän vastaanoton. Teos voitti ilmestymisvuotenaan 2016 muun muassa Helsingin yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden vuosittaisen runodebytanttipalkinnon. Lea Kalenius on myös kirjoittanut ja ohjannut näytelmiä sekä toiminut pelikäsikirjoittajana.

KALENIUS, LEA : Tupakoin beigessä tuulessa
76 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523810396
Ilmestymisaika: Syyskuu 2021

Lähde Aviador Kustannus

spot_img