Espoon kaupunginteatterin valtaa teatteri, sirkus, tanssi ja musiikki

Aiheeseen liittyvää

Tampereella musisoidaan syksyllä uuteen tahtiin

Suomen suurin yksityinen musiikkikoulu laajentaa toimintaansa Tampereelle, ja musiikinopetus aloittaa syksyllä 2024.

Ivana Helsinki avaa myymälän Naantaliin

Ivana Helsinki avaa kesäksi monipuolisen pop up -myymälän Naantalin vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Snickarin taloon.

Omri Boehmin puhe Euroopalle avasi Wienin kulttuurifestivaalin

Filosofi Omri Boehm puhui Euroopalle Wienin Juutalaisaukiolla, vaatien Eurooppaa kohtaamaan historiansa ja ylläpitämään ihanteitaan.

Carolyn Carlsonin uusi soolo Tero Saariselle – ensiesitys Italiassa

Merkittävä tanssivaikuttaja Carolyn Carlson luo uuden teoksen Tero Saariselle, ensi-ilta Italiassa heinäkuussa.

Taco Bell ja Weekend Festival sytyttävät nuorten artistien tähdet

Taco Bell ja Weekend Festival järjestävät DJ-kilpailun, joka tarjoaa nuorille artisteille ponnahduslaudan uralla eteenpäin.

Jaa somessa

Ainutlaatuinen superNOVA on mukaansatempaava koko perheen teatteria, sirkusta, tanssia ja musiikkia yhdistelevä esitys, joka käsittelee tulevaisuuden epävarmuutta nuoren ihmisen näkökulmasta.

Esityksessä ysiluokkalainen Nova rakentaa itselleen aikakoneen päästäkseen pois tylsältä tuntuvasta elämästään. Seikkailullaan ystäviensä kanssa Nova kohtaa niin kyborgeja, merenneitoja kuin satukeijuja. Paluu tulevaisuuteen -elokuvassa varoitetaan, että aikamatkustamisella voi olla vaarallisia seurauksia. Varoituksen sana ei kuitenkaan ehdi tavoittaa Novaa ennen kuin jotain peruuttamatonta ehtii tapahtua.

kuva: Darina Rodionova

”Projektin ytimessä on ajatus, että hankkeeseen osallistuneille nuorille annetaan puheenvuoro ja mahdollisuus ilmaista itseään eri taiteenalojen kautta. Esityksessä nuorten näkökulmat ja ajatukset pääsevät esille. Lopputuloksen uskon olevan spektaakkeli jo siitäkin syystä, kuinka monet esiintyjät ja taiteenalat näyttämöllä kohtaavat”, 

sanoo ohjaaja David Sandqvist.

Teoksen valmistamiseen ja esittämiseen osallistuu oppilaita seitsemästä espoolaisesta taiteen perusopetusta antavasta oppilaitoksesta ja yhdestä peruskoulusta. Mukana ovat Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli, Espoon musiikkiopisto, Espoon sirkus- ja teatterikoulu Esko, Espoon Tanssiopisto, Musiikkiopisto Avonia, Musiikkiopisto Juvenalia, Musikinstitutet Kungsvägen ja Tiistilän koulu.

Oppilaiden tukena teosta valmistelevat koulujen opettajat sekä ryhmä taiteilijoita: koreografi Sara Gurevitsch, sirkustaiteilija Taruelma Heikkinen, valosuunnittelija Tuomas Honkanen, säveltäjä Aino Juutilainen 15.1.2021 alkaen (siihen asti säveltäjä Tytti Arola), dramaturgi Michelle Orenius, ohjaaja David Sandqvist, lavastaja ja pukusuunnittelija Anna Raatikainen sekä äänisuunnittelija Tony Sikström.

Kantaesitys on Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 10.5.2023.

Meeting Point Espoo

Meeting Point Espoo on vuosina 2021–2023 toteutettava ainutlaatuinen projekti, jonka aikana lähes sata espoolaista taiteen perusoppilasta ja peruskoululaista tekevät yhdessä laajan, monitaiteellisen näyttämöteoksen.

Nuoret ovat itse valinneet teoksen aiheet ja tuottavat materiaalin – ammattitaiteilijoiden ja taiteilijapedagogien opastuksella. Valmis superNOVA-teos nähdään Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallin näyttämöllä toukokuussa 2023.

Kaksivuotisen projektin aikana syntyvä teos on kytketty taiteen perusopetukseen. Opettajat luotsaavat omia ryhmiään, yhteistyössä eri alojen ammattitaiteilijoiden kanssa. Monitaiteellisuudella tavoitellaan sitä, että mahdollisimman moni nuori pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti ja saa käsityksen erilaisista taiteenaloista ja tavoista työskennellä. Projektin aikana syntyy kohtaamisia eri alojen oppilaitosten ja taiteilijoiden kanssa.

Lähde Espoon kaupunginteatteri

spot_img