Viinilehti valitsi Vuoden valkoisen ja punaisen luomuviinin

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Jaa somessa

Tämän vuoden voittoisat luomuviinit tulevat molemmat Ranskasta.

Luomuviinien lukumäärä on lähes nelinkertaistunut Alkossa viiden viime vuoden aikana, mikä näkyy myös Viinilehden Vuoden luomuviini -kilpailuun osallistuneiden viinien lukumäärässä.

Vuoden valkoinen luomuviini 2021 on Fernand Engel Riesling Grand Cru Praelatenberg 2018

Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman kehittynyt ja tyylikkään monivivahteinen. Se huokuu persikkaa, aprikoosia, vahamaisuutta, hunajaa ja makeaa mausteisuutta. Kuiva, mutta runsas ja leveän hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi hentoa karvasmantelia ja orastavaa petrolisuutta. Lähes öljyinen suutuntuma saa ryhdin leveästä hapokkuudesta ja kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, runsashedelmäisen, hyvin monivivahteisen jälkivaikutelman.

Vuoden 2021 parhaat luomuviinit

Vuoden punainen luomuviini 2021 on Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Pinot Noir 2019

Tuoksu on avoin, herkullinen, kypsän marjainen ja vivahteikas. Siinä on kypsää kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa sekä paahteista mausteisuutta. Keskitäyteläinen, hyvin mehukas maku seuraa tuoksun aromimaailmaa. Viinissä on lisäksi yrttisyyttä, hentoa havuisuutta ja metsän aluskasvillisuudenkin vivahteita. Hapankirsikkainen, pehmeä hapokkuus tuo kokonaisuuteen tasapainoa ja kantaa viiniä hieman suuta supistavaan, tyylikkääseen, kainosti savuiseen, hyvin moniulotteiseen jälkimakuun.

Näin voittajaviinit valittiin

Kilpailu käytiin niiden reilun 200 luomuviinin kesken, jotka viinimaahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Luomuviinien hinta Alkossa sai olla korkeintaan noin 30 euroa. Viinit maistettiin sokkona. Useiden esikarsintatastingien jälkeen finaaliin ylsi lähes 40 viiniä. Kärkikolmikko pyritään valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti. Voittajaviineissä pitää korostua viinien autenttisuus ja jäljitettävyys suhteellisesti enemmän kuin tekninen laatu ja tasapainoisuus. Kärkikolmikoihin halusimme nostaa tyyliltään toisistaan erottuvat viinit.

Enemmän arvioita kilpailun viineistä löydät Viinilehden kotisivuilta.

Lähde Viinilehti Oy

spot_img