Tuula Lehtisen taiteelle omistettu laaja näyttely Tampereen taidemuseossa

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Vuo Records

Jukka Hänninen alias TM Shuffle isännöi dubtechnoon ja deep houseen erikoistunutta vinyylilafkaa Vuo Recordsia. Juteltiin vähän levymerkin tämän hetken tunnelmista.

Grant Cardone – ”The 10X Rule” – Tee kaikki kymmenkertaisesti

Kun kirja alkaa useiden sivujen tykityksellä siitä, kuinka sen idea potkii persiille ja tulee mullistamaan elämäsi, olisin jo voinut lopettaa lukemisen. Mutta koska tapanani ei ole tyrmätä taideteoksia kokematta niitä kokonaisuudessaan, kahlasin eteenpäin, ja voi juku, sitten alkoi tapahtua.

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Collection Kakkonen kehittää: ryijyt keramiikan ja lasin rinnalla vuoden 2024 loppuun mennessä

EMMA esittelee Collection Kakkosen näytteilleasettamisen muutoksia, jotka tuovat esiin suomalaisen taiteen upeimmat tekstuurit ja värit.

Jaa somessa

Tuula Lehtisen monipuolinen taiteellinen työura esittelyssä Tampereen taidemuseon näyttelyssä.

Tamperelaisen kuvataiteilijan Tuula Lehtisen laajan taiteilijauran töitä esitellään Tampereen taidemuseossa. Näyttely tarjoaa katsauksen Lehtisen tuotantoon 1980-luvulta tähän päivään, unohtamatta hänen rooliaan taidegrafiikan, maalausten, posliiniveistosten ja julkisten mosaiikkitöiden saralla. Lehtinen on myös kuvataiteen alueella vaikutusvaltainen uudistaja.

Lehtisen teoksia leimaavat taidokas kauneuden ja feminiinisyyden kuvaus sekä panostus esteettiseen elämyksellisyyteen värikkään ja ylellisen näyttelyarkkitehtuurin kautta. Hän on tunnettu suomalaisen värigrafiikan uranuurtaja ja on omalla työskentelyllään tuonut uusia tekniikoita maahamme. Taiteessaan hän on rikkonut perinteisiä rajoja ja yhdistellyt eri tyylisuuntia, kuten barokkia ja rokokoota.

Lehtisen monipuolisuus ilmenee myös hänen julkisessa taiteessaan ja muiden taidehankkeiden kehittäjän roolissaan. Hänen panoksensa suomalaisen kuvataidekentän kehittämisessä on ollut merkittävä.

Lähde Jussi Palojärvi

spot_img