Matthew Perry: Friends, Lovers and the Big Terrible Thing – A Memoir (Flatoir 2022)

Aiheeseen liittyvää

PLASTIC TEARS: Motorhome

Herra jumala. Täytyy sanoa, että biisi on sellainen, että luulisi Andy Mccoyn olevan kateellinen. Plastic Tears tai lähinnä Miqu on kaikkia luonnonlakeja uhmaten jaksanut vetää Hanoi-Dogs D'amour-linjaa vuosikymmenet, ja vaikka on välillä itselläkin eräästä pikkuasiasta mennyt sukset ristiin joskus hamalla 90-luvulla, niin asiat sovittiin jossain Puntalan juomisillassa ajat sitten ja kyllä se niin on, että kyllä niitten toi nimi kannatti pitää. Syy on mielestäni selvä, tappiot voitoksi.

Taina Niemelle Savonia-palkintoehdokkuus!

Taina Niemi on saanut Savonia-palkintoehdokkuuden koukuttavalla esikoisromaanillaan Ämpärikesä. Teos käsittelee nuoruuden haasteita ja on täynnä toivoa.

Tero Saarinen Companyn tiedotustilaisuuteen kutsu: Uusi kantaesitys ja muutoksia tiedossa

Tero Saarinen Companyn uusi kantaesitys ja ulkomaanvierailut esittelyssä tiedotustilaisuudessa Kaapelitehtaalla.

Taapelitaivas voitti Toisinkoinen-palkinnon

Anu Kolmonen voitti Toisinkoinen-palkinnon romaanilla Taapelitaivas, joka käsittelee elämää syrjäytyneenä maaseudulla.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Jaa somessa

Matthew Perryn omaelämäkerta on vaikuttava teos, varsinkin kun nyt postuumisti sen luin. Kirjan anti saa uudenlaisen merkityksen kun tietää että Perry kuoli hiljattain. Hänen addiktio-sairautensa on yleisesti tiedossa ollut asia jo kauan, joten kirja keskittyy hyvin paljon siihen aihepiiriin.

Perry kirjoittaa rehellisesti ja ironisesti / sarkastisesti kuin oikean elämän Chandler Bing. Frendit-sarjan Chandlerin hahmossa on ilmeisesti hyvin paljon Perryn omaa persoonaa sisälle kirjoitettuna.

Hänen tarinansa lapsuudestaan ja nuoruudestaan ovat hersyvän hauskaa luettavaa, hän ei kirjoita katkeruuden voimalla vaan valon kautta. Varsinkin kuvaus nuoruuden epävarmuuksista seksuaalisesti on kirjoitettu sellaisella rehellisyydellä mikä kaikkien toksisen maskuliinisuuden kanssa kipulevien pitäisi lukea. Perry ei syytä addiktiostaan ketään muuta kuin itseään ja on jollain tavalla jo sinut asian kanssa. Erittäin kiinnostavaa oli lukea miljonäärien vieroitushoidoista, rahalla saa palvelua! Myös cameona esiintyvät Hollywood-julkimot Perryn elämän varrella olivat kiinnostavia anekdootteja, heitäkin käsitellään lämmöllä, ei mitenkään ikävässä valossa.

Kirjaa lukiessa on koko ajan lämmin, intiimi tunnelma ja sellainen olo että Matthew on läsnä lauseissa.

Mikko Ihalainen

spot_img