Floating Points – Cascade (Ninja Tune 2024)

Aiheeseen liittyvää

Rajahurrit – Tummat pilvet

Rajahurrit veljekset Mika ja Markus Haapakoski, jotka tunnetaan aiemmasta...

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Goforen kirja vie suomalaisen digitalisaatiokäsitteen Saksaan

Gofore's new book highlights Finland's human-centered digitalization, reaching German-speaking Europe. It showcases innovative digital services developed in Finland.

Elokuva-arvio: Sebastian (Mikko Mäkelä 2024)

Suomalaisen Mikko Mäkelän (A Moment in the Reeds) käsikirjoittama ja ohjaama Sebastian on intiimi ja rohkea draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuudesta. Elokuva kertoo Maxista, joka kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan nuoresta seksityöläisestä nimeltä Sebastian. Kustantajalle ja ystävilleen Max kertoo taustatyökseen haastattelevansa seksityöntekijöitä, mutta todellisuudessa Max itse elää kaksoiselämää myymällä palveluksiaan miehille.

Mark Lanegan – Sing Backwards And Weep

Onko elämä kuinka hohdollista jos bändisi on juuri senverran...

Jaa somessa

Samuel Shepardin projekti Floating Points on edennyt viidenteen täyspitkään albumiinsa, löytäen jälleen tekno-rytmit muutamien vuosien jazz-electronica-kokeilujen jälkeen.

Albumi starttaa kappaleella nimeltä Vocoder, joka tuntuu nimensä mukaan siltä kuin koko studion master-kanava olisi ajettu vokooderin kautta. Biisi muovautuu eeppiseksi tekno-oopperaksi uk garage-tyyppisten rytmien sävyttämänä. Key103 jatkaa melodisemmalla mutta jämäkällä teknolla, hyvin artistille tutuilla skaaloilla. Hieman tuli myös mieleen Inigo Kennedyn melodiat. Levyllä on vahva live-vedon tunnelma, hienoa vaaran tuntua koko ajan ja yllättäviä käänteitä. Birth 4000 hyökkää synabasso-riffillään kuin Giorgio Moroder. Iloisempaa diskolta maistuvaa teknoa alun melankolian jälkeen. Tämä biisi voisi periaatteessa tyylinsä puolesta kuulua myös Daft Punkin levylle.

Del Oro kuljettaa fiilistä asteen hypnoottisemman teknon suuntaan. Hieno yhdistelmä teknoa ja housea. Fast Forward tarjoilee upealla syntikka-arpeggiolla alkavan melankolisen kauniin kokemuksen, muistuttaen minua Four Tetin tuotannoista. Biisi elää taas kerran hienosti ja päätyy loppua kohden hienoihin murean bassoisiin livejameihin. Ocotillo rauhoittaa tilanteen pirskahtelevalla synthwave-ambientilla. Afflecks Palace jatkaa leftfield-breakseillaan IDMn suuntaan. Tilt Shift experimentoi ja naksuttelee tyylikkäästi oudommissa ulottuvuuksien välisissä tunnelmissa. Levyn päättää hiljaisuuteen kuljettava ambient-kappale Ablaze. Kaunis rauhoittava outro tälle värikkäälle ja monipuolisen eklektiselle albumille. Kuten jo mainitsin, Floating Points saa levylleen eläväisen liven atmosfäärin, todella mielenkiintoinen ja innostava kokonaisuus!

Mikko Ihalainen

spot_img