Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Echocentric Records

Aiheeseen liittyvää

Elokuva-arvio: Sebastian (Mikko Mäkelä 2024)

Suomalaisen Mikko Mäkelän (A Moment in the Reeds) käsikirjoittama ja ohjaama Sebastian on intiimi ja rohkea draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuudesta. Elokuva kertoo Maxista, joka kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan nuoresta seksityöläisestä nimeltä Sebastian. Kustantajalle ja ystävilleen Max kertoo taustatyökseen haastattelevansa seksityöntekijöitä, mutta todellisuudessa Max itse elää kaksoiselämää myymällä palveluksiaan miehille.

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Mark Lanegan – Sing Backwards And Weep

Onko elämä kuinka hohdollista jos bändisi on juuri senverran...

Emotion visa: Hellsinki Metal Festival

Emotion visa palaa kesälomilta ajankohtaisella visailulla. Testaa mitä tiedät...

Floating Points – Cascade (Ninja Tune 2024)

Floating Points - Cascade (Ninja Tune 2024) Samuel Shepardin projekti Floating Points on edennyt viidenteen täyspitkään albumiinsa, löytäen jälleen tekno-rytmit muutamien vuosien jazz-electronica-kokeilujen jälkeen.

Jaa somessa

Haastattelin Timo Deeprhythms:iä hänen lafkansa Echocentricin kuulumisista ja lähitulevaisuuden suunnitelmista.

Timo Deeprhythms

1. Mitä kuuluu sinulle ja levymerkillesi?

Kiirettä pitää just tällä hetkellä. Viime kuussa alkoi uusi enemmän leftfieldimpään matskuun keskittyvä digimerkki Tecwaan ep:llä ja seuraavan parin viikon aikana tulossa sekä Man Powerin EP että DC Salas:in albumi R.A.N.D. Muzik x Echocentric Records yhteistyölabelilla. Alkuvuoden ep:t Pletneviltä ja Baby Rollénilta saivat hyvän vastaanoton nekin. Ens vuodella kaavailtu jo aika paljon kaikenlaista. Mainitaan nyt vaikka Dominki Marzin, Vyvyanin ja Secresundazen EP:t Echocentricilla sekä DJ Lifen & Hiroaki Oban julkaisut RMECR:llä. Itselle kuulu myös hyvää, tänä vuonna ollut kivasti keikkoja klubeista festareihin hyvässä seurassa, erityispropsit Aleksille ja Heidille ECR016 levynjulkkareista Mainzin Bürro-klubilla!

2. Kuvaile lafkan toimintaa, estetiikkaa ja genrejä

Lafkan toiminta on sellaista ”tosissaan, mutta ei vakavasti” -meininkiä. Julkaisen vain musiikkia, josta todella pidän, välittämättä liikaa genreistä tai trendeistä. Jos joku luottaa labeliin niin paljon, että antaa musiikkiaan julkaistavaksi, on labelin vastuulla tehdä kaikkensa sen eteen: löytää ostava yleisö, tehdä kunnon PR:ää ja pitää homma kannattavana. Tavoitteena on varmistaa, että artisti saa osansa ja labeli pysyy omillaan.

Estetiikassa keskitytään yksinkertaiseen ja tunnistettavaan ilmeeseen, jotta se toivottavasti jää ihmisten mieleen. Homma pyörii suhta mukavasti tällä hetkellä, mutta ei saa tuudittautua siihen, koska tulevaisuutta on vaikeeta ennustaa. Esimerkkinä vaikka vinskamyynti, joka on kyykännyt aika huolella viimeisen 12 kuukauden aikana. Itselle vinyyli on aina ollut funktionaalinen klubiformaatti, joka myös sanelee ainakin oman labelin osalta sitä, millasta kamaa tulee pelkästään diginä.

3. Mitä on ohjelmassa lähiaikoina?

Tuossa edellä se tais jo tullakkin aika hyvin. Ens viikolla keikka Prahassa, sitten keskityn tulevien levyjen maaliin saattamiseen. Lafka täytti aika huomaamatta reilu viikko stten 5 vuotta ja kyllä se nyt jonkulaiset synttärikemut vaatii!

4. Tee muutamia nostoja lafkan katalogista perusteluineen

Tape_hiss – Fever Dream EP

https://echocentricrecords.bandcamp.com/album/fever-dream-ep

Tämä on hyvä esimerkki siitä, ettei ikinä tiedä mikä julkaisu saattaa lähteä menestymään ja miks. Klassista dreamhousea Aaronilta tammikuulta 22, myi yli 1000 kpl vinskana. Ajattomuus yhdistettynä loppuun hiottuun tyylitajuun.

Pletnev – And You Never Come Back EP
https://echocentricrecords.bandcamp.com/album/and-you-never-come-back-ep
Ensimmäinen yhteistyö R.A.N.D. Muzikin kanssa. Julkaisussa moni asia loksahti kohdalleen, ja se päätyi hyvinkin eri tyylisten DJ levylaukkuihin.

Man Power – Space Walk EP
https://echocentricrecords.bandcamp.com/album/space-walk-ep
Eka ”iso” signaus labelille ja tottakai taloudellisesti vinska floppasi pahasti. Eli ikinä ei voi tietää, mutta silti kannattaa julkaista! Tästä vähän sisuunnuttiin ja seuraava Man Power ep tulossa ens viikolla. On muuten molemmat törkeen hyviä levyjä!

Gilbert – New Reality EP

https://echocentricrecords.bandcamp.com/album/new-reality-ep

Bristolin electronica-ihmeen eka vinskajulkaisu ja auttoi hyvin Tom:in juttuja eteenpäin. Todella pieteetillä tehtyä melankolista UK soundia.

DC Salas – To The Places I Call(ed) Home
https://echocentricrecords.bandcamp.com/album/to-the-places-i-call-ed-home
1.11. ja ensimmäinen albumi, jossa olen päässyt labelina mukaan. Tää tulee R.A.N.D. Muzik x Echocentric labelilla. Suht big room meininki, mutta jos albumi voi olla suunnattu klubisoittoon, niin tämä on. Diego on myös yks sympaattisimmista tyypeistä, joihin näissä touhuissa on tullut törmättyä.

Mikko Ihalainen

spot_img