Ujo Diiva kertoo oopperalaulaja Ritva Auvisen elämäntarinan

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Jaa somessa

Kirjan tarinat maalaavat lukijalle tunnelmakuvia oopperalaulaja Ritva Auvisen elämän kirjon eri sävyistä. Auvinen viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa.

Satu Strömbergin kirjoittama Ujo Diiva – Oopperalaulajatar Ritva Auvinen on kattava teos yhdestä suomalaisen oopperan arvostetun tähden elämästä.

Ujo Diiva - kirja
Satu Strömberg, Ujo Diiva – Oopperalaulajatar Ritva Auvinen

Ritva Auvisen ura hakee vertaistaan: yli viisikymmentä vuotta, noin seitsemänkymmentä oopperaroolia, vierailu maailmankuulussa Metropolitan-oopperatalossa, lukuisia suomalaisten oopperoiden kantaesityksiä, Joonas Kokkosen Ritvalle säveltämä Riitan rooli, valtava määrä konsertteja sekä tinkimätöntä opetustyötä.

“Kenties parhaiten Ritva muistetaan vahvoista suomalaisnaisten rooleista – merkittävimpänä juuri Riitan rooli oopperassa Viimeiset kiusaukset. Rooli on erityisessä asemassa, koska se on sävelletty varta vasten Ritvaa ajatellen. Roolissa tarvitaan lyyris-dramaattinen ääni, jolla koko tunneskaalan saa tuotua esille”,

kirjoittaa Ujo Diiva -teoksen kirjoittanut Satu Strömberg.

Ujon oopperadiivan polku ei kuitenkaan ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Elämään on mahtunut kaksi evakkoreissua, aviottoman lapsen saaminen 60-luvulla, lapsen isän katoaminen kuvioista ja tyttäreen liittyvä elämän kipein päätös. Ensimmäinen avioliitto päättyi viiltävään eroon. Toista avioliittoa varjosti puolison alkoholinkäyttö.

Ekonomi ja muusikko Satu Strömberg on musiikkialan monitoiminainen, joka viihtyy niin esiintymislavalla kuin kynän ja tietokoneen äärellä.

Ujo Diiva – Oopperalaulajatar Ritva Auvinentekijä

Satu Strömberg
kustantaja: Avain
ISBN: 9789523043572
sivuja: 208
ilmestymispäivä: 4.3.2022
Kaupan verkossa

Lähde Avain

spot_img