Arvostelussa: Alo Silver – Get Me Out of Here

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Jaa somessa

KYR12-yhtyeessäkin vaikuttava Alo Silver on julkaissut soolomateriaalia.

Sanat
2
Sävellys
2
Kokonaisuus
2
Arvosana
 yasr-loader

Debyyttisingle Get Me Out Of Here on julkaistu jo 11.3.2021, mutta ruuhkaantuneen sähköpostin takia saan kuunneltua tämän teoksen vasta nyt. KYR12 teki minuun suuren vaikutuksen energisyydellään ja siksi ennakko-odotukseni ovat ovat myös tämän julkaisun osalta korkealla.

“Soolo-jutut piti aloittaa jo 3 vuotta sitten, mutta tuli muita suunnitelmia. KYR12-yhtye sai alkunsa ja oman äänen etsiminen jatkui seuraavat 2 vuotta. Tammikuussa 2022 päätin että nyt on aika, aika omalle musalle. Deadline ja julki. Tässä sitä nyt ollaan.

”Get Me Out Of Here”- on puhdas rokkibiisi. Vaikutteita tulee niin monesta suunnasta, että en niitä tässä aio luetella.

Kappaleen olen itse säveltänyt, sanoittanut, äänittänyt, soittanut, tuottanut, ja miksannut. Halusin tehdä kaiken paitsi masteroinnin itse.

Alo Silver

Pyrin soolo-artistiksi. Se on ollut haaveena jo pitkään. Tavoitteet on kovat, ja niitä pyrin noudattamaan!“

Kappaleen kantavaksi voimaksi ilmenevä Stonerrock-henkinen kitarariffi ottaa ääniaallot haltuunsa heti alkuun ja kantaa biisiä alusta loppuun saakka. Yksinkertaisuus on kaunista ja tässä kappaleessa se tulee kohtuullisen hyvin todistettua.

Teemaksi nouseva riffi tulee siis kuultua kohtuullisen monta kertaa, mutta siitä huolimatta sitä jaksaa kuunnella, koska säkeistössä muuttuva sointumaailma kuulostaa suorastaan raikkaalta tuulahdukselta toistuvan kitarateeman ympäröimänä ja tavallaan naulaa biisin sovituksellisen rakenteen ehyeksi kokonaisuudeksi. Yhtä raikkaalta kuulostavat rumpujen soitannolliset kevennykset säkeistössä ja sointumodulaatio kitarasoolon taustalle. Kitarasoolo on mukavan energinen ja tuo mukavaa kontrastia kappaleen “Grungemaisuuteen”.

Hyvää tekemistä, kaiken kaikkiaan.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=m6N6clEOV5w
Facebook: https://www.facebook.com/Alo-Silver-101150399184525

– K. Lukkarila

spot_img