Arvostelussa Baikal – Hiljaa liikkuu -duettosingle

Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa Gardenhead – Devoured -single

Devoured esittelee musiikillisesti monimuotoisen bändin. Vaikutteita kuuluu progressiivisesta rokista, stonerista ja post-metallista.

Uudet FCF Wrestlingin joukkuemestarit on kruunattu!

Luupää ja Kallio ovat toimineet joukkueena virallisesti nyt 3 kuukautta, mutta Weikkojen yhteinen matka alkoi sattuman kautta jo lähes vuosi sitten.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Kalevala The Musical -musikaalin albumi julkaistiin tänään

Musiikki herättelee kansalliseepoksemme hahmot eloon uudella ja kiehtovalla tavalla.

Jaa somessa

”Hiljaa liikkuu aikaraudan rattaat, syliin saapuu yö ennen sua.”

Sanat
3
Sävellys
3
Kokonaisuus
3
Arvosana
 yasr-loader

On tullut aika katsoa kaivaten taaksepäin, toivoa tulevalta jo kertaalleen eletyn onnen paluuta ja suostutella rohkeutta heräämään. Turhaanko? Sydämessä olisi tilaa, mutta elämä jatkuu epävarmuuden varjon alla täynnä kysymyksiä. Odottavan aika on pitkä eivätkä kellonviisarit näy pimeässä.

Baikal – Hiljaa liikkuu

Hiljaa liikkuu on Baikalin paluu melankolian tummempiin sävyihin edellisen singlen valosta. Herrasmiesmäisesti, mutta kuitenkin. Kauniissa duettokappaleessa soi Baikalin solistin, Sami Leppälän rinnalla Marjaana Mäki-Onton tunteikas ääni, tuoden kappaleeseen vuorosanoja myös toisen yksinäisen kulmasta. Kadonnutta romanssia ikävöidään slaavilaisin äänenpainoin ja mielenmaisemin.

Eteläpohjalainen Baikal on itselleni entuudestaan tuntematon yhtye, johon täytyy ehdottomasti tutustua tarkemmin. Omaan mieleeni Hiljaa liikkuu kappaleen sävelet toivat mainion Harmaja orkesterin, jonka musiikissa ja soundissa on hyvin paljon samaa. Jopa lyriikat voisivat olla suoraan Saimi Harmajan runosta. Sami Leppälän matala ja rosoinen ääni soi ylväästi ja Marjaana Mäki-Onton ääni lisää roppakaupalla kiinnostavuutta. Bändi kompaa laulajiaan vähäeleisesti, mutta juuri niin varmasti on tarkoituskin. Vaikuttava esitys totta tosiaan.

Hiljaa liikkuu kappaleen sävelet laati Jani Linna ja sanat kirjoitti Juho Rintarunsala. Näin on käynyt ennenkin. Äänitys, miksaus ja masterointi tapahtui Noisy Silence Studiolla, Marko Lapiolahden toimesta. Kappaleessa kuuluvat Hammond-äänet ovat myös Markon vastuulla. Singlen kannen kuva on Juho Rintarunsalan ottama, ja layout Kristian Niemen käsialaa.

Baikal:
Sami Leppälä – laulu
Ville Kiviharju – kitara
Kristian Niemi – basso
Juho Rintarunsala – rummut

Baikal – Hiljaa liikkuu

– K. Kallio

spot_img