Arvostelussa Baikal – Hiljaa liikkuu -duettosingle

Aiheeseen liittyvää

Näyttely Who is Roger Broo? esittelee taidekeräilijän elämäntyön Vaasassa

Uusi näyttely Pohjanmaan museossa avaa taidekeräilijä Roger Broon ja hänen laajan taidekokoelmansa tarinan.

SOEN, Naryan

23.3 Pakkahuone, Tampere Soen on muhinut jonkin aikaa taustalla varsin...

Miten Putinin virheenvaraisuus johti Venäjän hajoamiseen – Arto Luukkasen uusi kirja etsii vastauksia

Arto Luukkasen 'Putinin perukirja' analysoi Venäjän nykytilannetta ja kysyy, kuinka valtakunta suuntaa kohti hajoamista.

Ikikallion tarinat pääsevät Vuoden museojulkaisu -kilpailun finaaliin

Ikikallion tarinat on valittu Vuoden museojulkaisu -kilpailun finalisteihin, tarjoten kaksikielisen matkan ihmiskunnan historiaan.

J.R.R. Tolkienin maailmat heräävät eloon – John Howen taidetta ensi kertaa Suomessa

Fantasiataiteilija John Howen taidenäyttely vie matkalle J.R.R. Tolkienin luomiin mielikuvitusmaailmoihin Tampere-talossa.

Jaa somessa

”Hiljaa liikkuu aikaraudan rattaat, syliin saapuu yö ennen sua.”

[yasr_visitor_multiset setid=1]

On tullut aika katsoa kaivaten taaksepäin, toivoa tulevalta jo kertaalleen eletyn onnen paluuta ja suostutella rohkeutta heräämään. Turhaanko? Sydämessä olisi tilaa, mutta elämä jatkuu epävarmuuden varjon alla täynnä kysymyksiä. Odottavan aika on pitkä eivätkä kellonviisarit näy pimeässä.

Baikal – Hiljaa liikkuu

Hiljaa liikkuu on Baikalin paluu melankolian tummempiin sävyihin edellisen singlen valosta. Herrasmiesmäisesti, mutta kuitenkin. Kauniissa duettokappaleessa soi Baikalin solistin, Sami Leppälän rinnalla Marjaana Mäki-Onton tunteikas ääni, tuoden kappaleeseen vuorosanoja myös toisen yksinäisen kulmasta. Kadonnutta romanssia ikävöidään slaavilaisin äänenpainoin ja mielenmaisemin.

Eteläpohjalainen Baikal on itselleni entuudestaan tuntematon yhtye, johon täytyy ehdottomasti tutustua tarkemmin. Omaan mieleeni Hiljaa liikkuu kappaleen sävelet toivat mainion Harmaja orkesterin, jonka musiikissa ja soundissa on hyvin paljon samaa. Jopa lyriikat voisivat olla suoraan Saimi Harmajan runosta. Sami Leppälän matala ja rosoinen ääni soi ylväästi ja Marjaana Mäki-Onton ääni lisää roppakaupalla kiinnostavuutta. Bändi kompaa laulajiaan vähäeleisesti, mutta juuri niin varmasti on tarkoituskin. Vaikuttava esitys totta tosiaan.

Hiljaa liikkuu kappaleen sävelet laati Jani Linna ja sanat kirjoitti Juho Rintarunsala. Näin on käynyt ennenkin. Äänitys, miksaus ja masterointi tapahtui Noisy Silence Studiolla, Marko Lapiolahden toimesta. Kappaleessa kuuluvat Hammond-äänet ovat myös Markon vastuulla. Singlen kannen kuva on Juho Rintarunsalan ottama, ja layout Kristian Niemen käsialaa.

Baikal:
Sami Leppälä – laulu
Ville Kiviharju – kitara
Kristian Niemi – basso
Juho Rintarunsala – rummut

Baikal – Hiljaa liikkuu

– K. Kallio

spot_img
"Hiljaa liikkuu aikaraudan rattaat, syliin saapuu yö ennen sua." On tullut aika katsoa kaivaten taaksepäin, toivoa tulevalta jo kertaalleen eletyn onnen paluuta ja suostutella rohkeutta heräämään. Turhaanko? Sydämessä olisi tilaa, mutta elämä jatkuu epävarmuuden varjon alla täynnä kysymyksiä. Odottavan aika on pitkä eivätkä kellonviisarit näy pimeässä. https://youtu.be/5l0KdUoDZ6I Hiljaa...Arvostelussa Baikal - Hiljaa liikkuu -duettosingle