Nowadays – Tytöt piirtää sydämiä seiniin (Hiljaiset Levyt HIKI-067) 2021 arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Musiikillinen elämäkerta Aki Sirkesalosta paljastaa millainen koko kansan rakastama huippumuusikko oli kulisseissa

Tuore elämäkerta Aki Sirkesalo – Musiikki soi raottaa ensimmäistä kertaa verhoja muusikon rikkaaseen historiaan ja musiikin siivittämään arkeen.

Jaa somessa

Nowadays – Tytöt piirtää sydämiä seiniin. No tätä tässä on odotettu, kun julkaisu vaan venyi tämän tietyn asian takia. En jaksa selitellä sen enempää historiasta, kun se lukee levyn sisävihossa ja netissä.

No sen verran, että yhtyeen ainoa single Tytöt piirtää sydämiä seiniin/Tyhjiä lauseita vuodelta -80 oli hieno single, heti iski, kun tuon a-puolen radiosta kuulin ja koukussa oltiin, onneksi se tuli äänitettyä jostain ohjelmasta, koska sinkun hankinta kesti jokusen vuoden.

Nowadays arvostelu

Biisi aloittaa levyn, mutta versio ei ole sama, vaan Microvoxissa tehty demo. Erona sinkkuversioon on lähinnä päällä möyryävä basso, säkeistöstä puuttuvat hevivingutukset, soolokohdan akustisen korvaus basso-”soololla” ja sinkulla selvästi skarpattu laulu. Hiton hieno biisi, tästähän on myös Flippipuiston versio ja prkl itekin äänitettiin jo viime vuoden kesällä omamme, mutta levy nyt vaan odottaa ilmestymistään.

Tyhjiä lauseita on aika identtinen singleen. Kolmannesta aiemmin kuullusta biisistä (löytyy jostain Kräkin julkaisemasta nettikokoelmasta) Jatkuu taas huomenna on kaksikin versiota, ekana tulee demo ja myöhemmin singlesessioissa äänitetty versio. Biisihän on tietty mainiota poppia (no voi prkl, enkö muuta keksi). Ainio ”uusi” oma on Rakastan sua kaupunki, joka näin ensi kuuntelulla menee nimibiisin jälkeen kakkoseksi, siitäkin on 2 versiota.

Kakkospuolen coverit (ja toinen versio Kaupunkista) eivät ole Whon Kids are alrightia lukuunottamatta tunnetuimmasta päästä. Jamin All mod consilta löytyvää It’s too badia en edes muistanut, samoin Rich Kidsin Young girls on jäänyt aikojen taa, biisi kuulostaa kyllä aivan jonkun muun kuin sen bändin biisiltä, no keskityinkin lähinnä Rich Kidsin LP:n loistavaan nimibiisiin joskus. Elvis Costellon ekan LP:n Miracle man oli vähän tutumpi. Kids… on aika suttuinen, kuten varsinainen yllätys, levyn päättävä Londonin Summer of love. Kaikki on esitetty kuitenkin tyylikkäästi, eipä siinä mitään.

Tiesin, että yhtyeellä ei ollut omia biisejä varmaan enempiä, mutta perkula, se tässä vaivaakin! Koska ne ovat kaikki niin hyviä, niin harmittamaan jää, ettei lisää varmaan tulekaan, kaksi jäsentä kun on pysyvästi poissakin; Harri Jantunen, joka sävelsi mm. tuon tytöt… -biisin ja Jussi Voutilainen, joka taas on vastuussa sinkun b-puolesta.

Mutta hyvä näinkin!

LISÄYS: Sinkusta on ilmestymässä Svart Recordsin uusintapainos.

– V. Vahtera

spot_img