PETRI LAHTI: Houlama! Hurriganes päivä päivältä 1971-1984 (Readme.fi) 2023

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Niin, että vieläkö jaksaisi yhden Hurriganes-kirjan? Aika monta näitä on tullut luettua ja vielä tyypeistä erikseen opuksia. Viimeksi taisi olla se vuonna 2020 ilmestynyt kirja, missä käydään LP:t tarkasti läpi. Ja miksei näitä lukisi, yhtä harmitonta viihdettä tämä on kuin yhtyeen musakin (onneksi tosin tätä ei ole kirjoitettu millään Remu-englannilla, itse asiassa Remusta kirjoitetut ovatkin olleet kaikkein mielenkiinnottomia, jopa Ile Kallion kirja oli parempaa luettavaa, vaikka pidänkin herraa aika värittömänä verrattuna Cisseen ja Albertiin ja tietty myös Remuun).

No siis jälleen kerran kun näitä kirjoja, joita on tehty aiheista monia tämän lisäksi tulee mieleen Irwin, josta kyllä ihmettelen, miten joku edes jaksaa hänestä enää kirjoittaa, silti se uusi kirjakin on varauksessa, täytyy todeta, ettei tässä mitään uutta ole, tai ei ainakaan mitään mielenkiintoista, mutta eipä sellaista enää voi odottaakaan, ja aika nopeasti tämä unohtuukin, mutta olihan se ihan kivaa moinenkin lukea.

Jos nyt jostain syystä vielä löytyy ihmisiä, jotka eivät bändistä mitään tiedä, niin sittenhän tämä on aivan eri asia. Sitten onkin vuorossa Ali Alikosken kirja, kyse on kyllä näihin yleensä luettuihin verrattaessa lähes lehtisestä, mutta vaihteeksi niin. Lyhythän tämäkin lätinä on, mutta enpä nyt keksi muutakaan. Ihan ok siis!

V. Vahtera

spot_img