Undirheimar – Vardlokkur

Aiheeseen liittyvää

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

Tuomas Myllylä – Pakanat (2018)

Vuosi on 916 ja nuori Ari Halikko joutuu elämänsä kovimpaan paikkaan, kun kahden suvun välinen riita eskaloituu. Tämän seurauksena Hyypiät murhaavat hänen perheensä ja talokin poltetaan. Ari on lähellä päästä hengestään myös, mutta Olaf Idänmatkaaja haluaa pojan itselleen palkkiona avustaan tuhotöissä.

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Emotion Visa: Kitaristit

Skenepisteitä taas jaossa. Testaa alta tietämyksesi kitaristeista ja heidän...

Jaa somessa

Undirheimar tarjoaa uudella kolmen rituaaliomaisen kappaleen kera tummaa rituaalista dronea ja tummanpuhuvaa ambientia karkealla shamanistisella otteella ja jyskyttävällä pulssilla omaavaa jopa osittain martial-henkistä mahtipontista sointua.

Maanläheinen ote tekstuuriin tuo tavallaan mieleen jopa black metalista tunnetun ruotsalaisen Arckanumin, ei vain karkeasta ja matalasta laulutyylistä, vaan ominaisen mystiikan ja primitiivisyyden takia, ja ennen kaikkea orgaanisen yleistunnelman myötä.

Lyhyehkö 34 minuutin pläjäys johdattaa kuuntelijan syvälle maan uumeniin, sammalten ja juurien kehtoon. Syvä ja tumma bassolaulu tuo kokonaiskuvaan omaperäisyyttä, sillä suurin osa drone ja dark ambient -levyistä tuppaavat kuulostamaan monesti liiankin samanlaisilta, ainakin pitkässä juoksussa.

Vardlokkur-levy päästää kuuntelijan irti maanpäällisestä todellisuudesta ja leijunnallaan pudottaa tyhjyyden ja pimeyden syövereihin. Shamanistista minimalismia, joka kuuntelun jälkeen palauttaa kuuntelijan takasin nykypäivän harmaaseen realiteettiin, mutaa entistäkin puhtaampana.

– K. Strömsholm

spot_img