Undirheimar – Vardlokkur

Aiheeseen liittyvää

Kirjailijaliiton 10 000 euron arvoiset palkinnot jaettu

Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnetään kirjailija Maarit Verroselle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Harri István Mäelle.

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä

Punkistakin ammentavan bändin Olkaa tyytyväisii -kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista.

Antti Auvisesta Teoston hallituksen uusi puheenjohtaja

Teoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti säveltäjä Antti Auvinen.

Jaa somessa

Undirheimar tarjoaa uudella kolmen rituaaliomaisen kappaleen kera tummaa rituaalista dronea ja tummanpuhuvaa ambientia karkealla shamanistisella otteella ja jyskyttävällä pulssilla omaavaa jopa osittain martial-henkistä mahtipontista sointua.

Maanläheinen ote tekstuuriin tuo tavallaan mieleen jopa black metalista tunnetun ruotsalaisen Arckanumin, ei vain karkeasta ja matalasta laulutyylistä, vaan ominaisen mystiikan ja primitiivisyyden takia, ja ennen kaikkea orgaanisen yleistunnelman myötä.

Lyhyehkö 34 minuutin pläjäys johdattaa kuuntelijan syvälle maan uumeniin, sammalten ja juurien kehtoon. Syvä ja tumma bassolaulu tuo kokonaiskuvaan omaperäisyyttä, sillä suurin osa drone ja dark ambient -levyistä tuppaavat kuulostamaan monesti liiankin samanlaisilta, ainakin pitkässä juoksussa.

Vardlokkur-levy päästää kuuntelijan irti maanpäällisestä todellisuudesta ja leijunnallaan pudottaa tyhjyyden ja pimeyden syövereihin. Shamanistista minimalismia, joka kuuntelun jälkeen palauttaa kuuntelijan takasin nykypäivän harmaaseen realiteettiin, mutaa entistäkin puhtaampana.

– K. Strömsholm

spot_img