Undirheimar – Vardlokkur

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Undirheimar tarjoaa uudella kolmen rituaaliomaisen kappaleen kera tummaa rituaalista dronea ja tummanpuhuvaa ambientia karkealla shamanistisella otteella ja jyskyttävällä pulssilla omaavaa jopa osittain martial-henkistä mahtipontista sointua.

Maanläheinen ote tekstuuriin tuo tavallaan mieleen jopa black metalista tunnetun ruotsalaisen Arckanumin, ei vain karkeasta ja matalasta laulutyylistä, vaan ominaisen mystiikan ja primitiivisyyden takia, ja ennen kaikkea orgaanisen yleistunnelman myötä.

Lyhyehkö 34 minuutin pläjäys johdattaa kuuntelijan syvälle maan uumeniin, sammalten ja juurien kehtoon. Syvä ja tumma bassolaulu tuo kokonaiskuvaan omaperäisyyttä, sillä suurin osa drone ja dark ambient -levyistä tuppaavat kuulostamaan monesti liiankin samanlaisilta, ainakin pitkässä juoksussa.

Vardlokkur-levy päästää kuuntelijan irti maanpäällisestä todellisuudesta ja leijunnallaan pudottaa tyhjyyden ja pimeyden syövereihin. Shamanistista minimalismia, joka kuuntelun jälkeen palauttaa kuuntelijan takasin nykypäivän harmaaseen realiteettiin, mutaa entistäkin puhtaampana.

– K. Strömsholm

spot_img