Undirheimar – Vardlokkur

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Petymys – Alasti EP

Petymys, tuo Helsinkiläinen kylmässä kolkossa kellarissa loisteputkien valossa äänekkäästi...

Jaa somessa

Undirheimar tarjoaa uudella kolmen rituaaliomaisen kappaleen kera tummaa rituaalista dronea ja tummanpuhuvaa ambientia karkealla shamanistisella otteella ja jyskyttävällä pulssilla omaavaa jopa osittain martial-henkistä mahtipontista sointua.

Maanläheinen ote tekstuuriin tuo tavallaan mieleen jopa black metalista tunnetun ruotsalaisen Arckanumin, ei vain karkeasta ja matalasta laulutyylistä, vaan ominaisen mystiikan ja primitiivisyyden takia, ja ennen kaikkea orgaanisen yleistunnelman myötä.

Lyhyehkö 34 minuutin pläjäys johdattaa kuuntelijan syvälle maan uumeniin, sammalten ja juurien kehtoon. Syvä ja tumma bassolaulu tuo kokonaiskuvaan omaperäisyyttä, sillä suurin osa drone ja dark ambient -levyistä tuppaavat kuulostamaan monesti liiankin samanlaisilta, ainakin pitkässä juoksussa.

Vardlokkur-levy päästää kuuntelijan irti maanpäällisestä todellisuudesta ja leijunnallaan pudottaa tyhjyyden ja pimeyden syövereihin. Shamanistista minimalismia, joka kuuntelun jälkeen palauttaa kuuntelijan takasin nykypäivän harmaaseen realiteettiin, mutaa entistäkin puhtaampana.

– K. Strömsholm

spot_img