X-Ray Spex -bändihistoriikki

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Skotlantilais-irlantilaisen äidin ja somalialaisen isän jälkeläinen Marianne Joan Elliott-Said eli Poly Styrene perusti X-ray Spexin heinäkuussa -76 nähtyään Sex Pistolsin.

Mutta jo sitä ennen hän ehti saman vuoden alussa levyttää reggae/ska-singlen Silly Billy/What a way GTO-merkille nimellä Mari Elliott. A-puoli on hänen oma biisinsä ja b-puolen hän on tehnyt yhdessä levyn tuottajan Falcon Stuartin kanssa. Stuart oli muuten tuottamassa yhdessä X-ray Spexin kanssa kaikkia yhtyeen 70-luvun levyjä ja oli Polyn poikaystävä sekä manageri, myöhemmin myös Spexin manageri. Single on ihan hauska, mutta se ei menestynyt. Se on kuitenkin ilmestynyt uusiksi 2010 vihreällä vinyylillä ja se on myös ilmestynyt Spexin kokoelmilla.

Oh Bondage! Up Yours!

Sitten olikin aika siirtyä vähän ajankohtaisempaan musiikkiin; lehti-ilmoituksella löytyi kitaristi Jak Airport (Jack Stafford), basisti Paul Dean, rumpali Rich Thompson (Rich T) ja saksofonisti Lora Logic (Susan Whitby). Poly teki yhtyeen kaikki biisit ja punkissa tuolloin ei kauheasti naisia ollut, ainakaan biisintekijöinä ja Spex alkoi kerätä laajalti huomiota. Jo heti yhtyeen toinen keikka huhtikuussa -77 päätyi levylle, tai siis yksi biisi siltä. Roxylla (missä oli myös ensimmäinen keikka maaliskuussa) äänitetty Oh bondage! Up yours! on Live at the Roxy-kokoelmalevyn ja koko yhtyeen parhaimmistoa ja siitä tulikin heidän tunnuslaulunsa. Levy nousi listoille sijalle 24, eli voisiko alku tämän parempi ollakaan. Pian Rich T sai lähteä ja tilalle tuli Shag Nastysta Paul ”BP” Hurding. Shag Nasty teki 1979 singlen, jolla BP ei soita, mutta 2000-luvulla heiltä tuli ep ja pitkäsoitto, jolla on biisejä vuodelta -77 ja näissä mies ilmeisesti on. Yhtye on muuten tänä päivänä kasassa, näin sivujuonteena Yhtyettä kosittiin monille yhtiöille, mutta se päätyi Virginille, joka julkaisi syksyllä tuon Oh bondage studioversiona 7- ja 12-tuumaisena singlenä ja Englannin lisäksi myös Saksassa ja Uudessa-Seelannissa, myöhemmin myös Australiassa. B-puolella oli I am a cliche, joka on ehkäpä yhtyeen nopein biisi. Single myi n.35 000, mutta listoille ei ollut asiaa, muistaakseni tätä asiaa auttoi se, että single julistettiin pannaan. Coverversioista mainittakoon vaikkapa Free Kitten ja Armitage Shanks. Singlen jälkeen Lora, joka oli vasta 16v., jätti yhtyeen ja keskittyi kouluun, itse asiassa Polyn mielestä Lora sai liikaa huomiota. Hän perusti myöhemmin Essential Logicin ja soittaa myös Kollaa Kestään lp:llä Jäähyväiset aseille (Loralla on suomalaisia sukujuuria). Tilalle tuli ensin John Glynn, joka myöhemmin soitteli Wreckless Ericissä ja PIL:ssä ja pian Steve ”Rudi” Thompson. Mutta Loran ja Polyn tiet tulisivat vielä kohtaamaan. Rich T liitttyi sitten tuohon Loran Essential Logiciin ja soitti myös Loran soololevyillä. Loran mielestä Rich erotettiin Spexistä pitkien hiustensa takia, Essential Logiciin hän kelpasi sellaisenaan. No mikä lienee totuus. Itse asiassa jotkut lähteet väittävät hänen soittavan myös tuolla ensisinkulla, mutta oikeasti hän soittaa vain Roxylla (ja sen laajennetun version lisäbiiseillä sekä myös samalta keikalta äänitetyllä bändin omalla levyllä, jotka molemmat ilmestyivät vuosia myöhemmin) ja jossain alkuaikojen demoilla. Monet lähteet myös eivät kerro hänen edes koskaan soittaneen bändissä.

Edessä oli myös levy-yhtiön vaihto, sillä Virginin sopimus koski vain yhtä singleä. Yhtye siirtyi suurelle EMIlle.

The Day The World Turned Dayglo

Marraskuussa yhtye soitti keikan Hope & Anchor klubin Front Row Festivaleilla (jotka järjestettiin välillä 22.11-15.12.1977). Siitä julkaistiin livetupla Hope and Anchor Front Rown Festival, jolla bändi soittaa biisin Let’s submerge. Levy julkaistiin maaliskuussa -78 ja se nousi listoilla sijalle 28. Helmikuussa tehtiin John Peel show ja maaliskuussa julkaistiin eka EMI-single The day the world turned dayglo/I am a poseur, joka julkaistiin myös Ranskassa. Single on tietysti hieno, vähän rauhallisempi ja eri tavalla tarttuvampi kuin debyytti ja nousi brittilistoilla peräti sijalle 23. Bändi pääsi myös sen myötä ekaa kertaa Top Of The Popsiin. Poly on sanonut, että a-puolen saksofonit soittaa mies nimeltä Ted Bunting, mutta tätä ei ole merkitty virallisesti mihinkään. Hän kuulemma soittaa myös myöhemmällä sinkkubiisillä Identity. B-puoli on taas vähän rivakampi ja jatkaa vähän ensinkun b-puolen teemaa. Itse asiassa monet Polyn tekstit käsittelivät oman identiteetin kanssa painimista. Tämä on ehkä ymmärrettävissä, hänellä alkoi olla vaikeita mielenterveysongelmia.

Tämän jälkeen Spex suuntasi USAhan ja soitti 2 viikkoa kahdesti päivässä CBGBssä New Yorkissa. Sieltä palattuaan oli huhtikuussa iso Rock Against Racism-keikka Lontoon Victoria Parkissa, muita esiintyjiä olivat mm.Clash, Sham 69 ja Ruts. Tuolla Poly esiintyi ensin pyyhe päässä, jonka alta paljastui juuri leikattu kalju. Hän oli sanonut, että jos häntä aletaan pitää seksiobjektina, hän leikkaa hiuksensa.

Identity

Heinäkuussa -78 oli vuorossa ehkäpä bändin hienoin hetki, single Identity/Let’s submerge. No a-puoli jo kertoo nimessäänkin, että jälleen kerran ollaan noiden asioiden äärellä (”Identity is a crisis, can’t you see”). Biisi ei kuulemma kuitenkaan kerro Polysta itsestään, mutta kun asiat alkoivat mennä kummallisiksi, niin siten se kuitenkin käsitettiin. Tässäkin biisissä on kuulemma Buntingin saksofoni Rudin tilalla. B-puoli oli jo livenä siinä Hope & Anchorilla ja hyvä se näinkin on, tuollainen keskitempoinen rockbiisi. Listoilla sijoitus oli nyt 24 ja taas mentiin Top Of The Popsiin. A-puoli on todella tarttuva, vaikka perustuu lähinnä yhteen sointukiertoon ja se saksofoni on siinä upea, ketä tahansa sen sitten soittaakin. Coverversioista voisi mainita Mike Monroen, jonka levyllä Whatcha want se on, suomeksi sen levytti Olotila nimellä yksilöllisyys. Sitten Poly väitti nähneensä UFOn ja muuta outoa ja bändin loppu näytti olevan käsillä, mutta ei sentään aivan vielä.

Germfree Adolescents

Lokakuussa -78 ilmestyi kuitenkin yhtyeen suurin menestys, single Germfree Adolescents/Age, joka nousi sijalle 19. Tietty taas oltiin Top Of The Popsissa. A ei edellisten tapaan ole kerrasta tarttuva, hoilotukseen innostava esitys, vaan erittäin rauhallinen tapaus. Hyvä biisi, mutta näin jälkikäteen ihmettelen miten juuri tuo single muodostui bändin suurimmaksi menestykseksi. B-puoli on aika tavanomainen. A-puolen on levyttänyt Mike Monroe sille samalle levylle, missä on Identitykin ja… Neneh Cherry! Samanniminen LP seurasi marraskuussa. Levyllä ei ole uusia biisejä paljoakaan, sillä mukana ovat kaikki singlet, lukuunottamatta ekaa, joka olikin tehty eri firmalle (lähes kaikilla uusintajulkaisuilla single on mukana) sekä LP:tä edeltävän singlen B-puolta Age. Tästä voi jo päätellä innon laantuneen. Uusissa biiseissä on samaa uhoa ja massasta erottumisen tärkeyttä korostavaa sanomaa kuin ennenkin ja itselle parhaimmalta näistä kuulostavat Warrior In Woolworths, I Can’t Do Anything ja Plastic Bag (itse asiassa levyn biisit ovat kaikki jo ainakin vuoden vanhoja). Levy ilmestyi monissa maissa ja siitä on tehty lukuisia uusintapainoksia, 2000-luvulla jopa dvd-versio ja tuplacd, missä on itse-lp:n lisäksi kaksi John Peel sessiota (toinen tehtiin marraskuussa vähän ennen kuin lp ilmestyi), ennen levytyssopimusta tehty demo ja studio demo ja vähän muutakin. Näistä löytyy lähes kaikki yhtyeen oikeillekin levyille päätyneet biisit, mikä todistaa, että kovin uusista kappaleista ei ole ollut kyse. LP löytyi parhaimmillaan sijalta 30 ja periaatteessa asiat olivat hyvin. Mutta Poly oli alkanut tuntea yhä enemmän vetoa Hare Krishna-liikettä kohtaan ja bändi ei ollut enää kaikki kaikessa eikä hän pitänyt keikkailusta. Huhtikuussa -79 ilmestyi vielä Highly Inflammable-single, jonka B-puolelle on otettu LP:ltä Warrior….Osa vinyylistä oli nyt punaisella ja listasijoitus jäi 45:een. A-puoli ei minusta ainakaan ole kovin kunniallinen päätös hyvälle uralle ja se olikin bändin ainoa uusi biisi pitkään aikaan, B:hän on LP:n parhaimmistoa. mutta hyvin pian kaikki oli ohi, toukokuun 19. oli viimeinen keikka ja elokuussa -79 bändi oli hajonnut. Syiksi on ilmoitettu Polyn treeneihin tuomat omituiset biisit, joita kukaan ei kestänyt ja hänen kanssaan ei muutenkaan tahtonut tulla toimeen. Lisäksi hän ei enää ollut kovin innoissaan keikkailusta.Muut yrittivät vähän aikaa etsiä uutta laulajaa, mutta eihän se sujunut. Poly teki lähes akustisen sooloLPn Transulence loppuvuodesta -80 United Artistille. Levyllä soittaa mm. saksofonisti Bunting, joka myös tuotti levyn. Levy upposi jälkiä jättämättä (on siitä sentään otettu CD-painoskin vuonna -90) ja Poly vaihtoi nimensä Maharani Deviksi ja lähti mukaan Krishna-liikkeeseen.

Jälkeenpäin

Jak Airport ja Paul Dean perustivat yhtyeen Airport & Dean, joka teki 2 singleä 1981 ja 1982 (ekan a-puolella soittaa myös Hurding), kunnes Airport ja Hurding perustivat yhdessä Sal Solon kanssa syntikkayhtyeen Classix Nouveaux, josta tulikin varsin suosittu. Yhtyeessä oli mukana myös kolmas vanha punkmies Gary Steadman (joka tuli Jakin tilalle, joka ei siis soita millään yhtyeen levyllä) loppuaikojen Eateristä. Hänen tilalleen liittyi sitten muuan Jimi Sumen ja herra nousi ainakin joksikin aikaa kansainväliseen maineeseen. Bändi teki 3 LP:tä hajoten vuonna -83. Classix Nouveauxin jälkeen Hurding soitti bändissä Two Minds Crack, ainakin yhdellä heidän singlellään. Hän myös oli tekemässä yhtä biisiä Kim Carnesin lp:lle Cafe Racers v.1983. Jak Airport kuoli syöpään 13.8. 2004. Lora liittyi Polyn tavoin Hare Krishna-liikkeeseen. Rudi Thompson, joka oli vieraillut useammallakin levyllä (mm.Jamin Setting Sonsilla), liittyi Membersin viimeisen LP:n tehneeseen kokoonpanoon (ja soittaa myös yhtyeen ekalla lp:llä) ja oli ehtinyt töräytellä myös Boysissa. Hänellä oli myös Paul Deanin kanssa yhtye nimeltä Agent Orange ja hän soittaa myös mm.Lords of the New Churchin kahdella ekalla lp:llä. Tässäpä melkein kaikki,vaan ei aivan. Poly palasi musiikin pariin tehden v.-86 EP:n Gods And Goddesses ja itse X-ray Spex palasi takaisin v.-91 Polyn, Deanin ja yllättäen Loran kokoamana. He tekivät keikan Lontoon Brixton Academyssä ja sali oli loppuunmyyty. Samana vuonna ilmestyi myös tuo bändin oma Live at the Roxy 1977. Seuraava paluu tehtiin vuonna -95. Kolmikko oli yhä mukana . Uusia miehiä olivat kitaristi Red Spectre ja rumpali Pauli OhAirt. Uusi LP:kin saatiin aikaan ja se kantoi nimeä Conscious Consumer. Ed.mainittujen lisäksi levyllä on taustalaulajana Peter-Paul Hartnett, joka on ollut myös tekemässä biisiä Dog in Sweden. Levy ei saanut kovin mairittelevia arvioita ja tunnelma on aika rauhallinen, joissain mennään melkein Polyn soololevyjen sfääreihin, mutta kyllä esim.poppaavat Good time girl ja Peace meal ihan hyviä ovat. Poly on merkitty levyn tuottajaksi. Yhtye myös keikkaili silloin tällöin, esim. vuonna 2008 tehtiin ainakin yksi keikka Lontoon Roundhousella ja siitä julkaistiin sekä CD että DVD marraskuussa 2009. Polylta tuli myös sooloLP Flower Aeroplane v.2004. Joulukuussa 2008 hän oli mukana Goldbladen sinkulla City Of Chrstmas Ghosts. Maaliskuussa 2011, vähän ennen kuolemaansa, häneltä ilmestyi CD Generation Indigo. Hän kuoli rintasyöpään 25.4.2011. 2018 Zoe Howe ja Polyn tytär Celeste Bell julkaisivat Polyn elämäkertakirjan Day Glo:The Poly Styrene Story. He tekivät myös yhdessä dokumentin Poly Styrene:I am a Cliche, jonka ohjasivat Bell ja Paul Sng ja se ilmestyi 2021. Dokumentti on ollut tullut Teemalta ja on ainakin ollut nähtävissä myös Areenalta. Ja mistäkö nimi X-Ray Spex? Polylla oli sen niminen puoti Lontoossa ennen punkaikoja.

Discografia

 • 7″:Oh Bondage! Up Yours!/I am A Cliche (Virgin VS-189) 9/1977, julkaistu myös Saksassa 1977 (siellä I am a cliche oli a-puoli) (Virgin 11787 AT).Australiassa 1980 (Missing Link MLS-17). Monta eri värivinyyliä.
 • 12″:Oh Bondage! Up Yours!/I am A Cliche (Virgin VS-189-12) 9/1977
 • 7″:The Day The World Turned Day-glo/I am A Poseur (Art-i-ficial/EMI INT-553);osa oranssilla vinyylillä 4/1978, julkaistu myös Ranskassa 1978 (EMI 2C 00861.192)
 • 7″:Identity/Let´s Submerge (EMI INT-563); osa vaaleanpunaisella vinyylillä 7/1978, julkaistu myös Saksassa 1978 (EMI 1C 006-61573) ja Japanissa (Toshiba EMI EMR-20589)
 • 7″:Germ Free Adolescents/Age (EMI INT-573) 10/1978, julkaistu myös Irlannissa 1978 (EMI INT 573).
 • LP.GERM FREE ADOLESCENTS (EMI INS-3023) 11/1978, julkaistu myös Japanissa 1978 (Toshiba EMI EMS 81229), Australiassa (EMI EMI 2687,uusintapainos 1983) ja Ranskassa 1979 (Pathe Marconi/EMI 2 C07061787).
 • 7″:Highly Inflammable/Warrior In Woolworths (EMI INT-583); osa punaisella vinyylillä 3/1979, julkaistu myös Irlannissa 1979 (EMI INT-583)
 • LP:LIVE AT THE ROXY CLUB (Receiver RRLP 140) + CD:RRCD 140 1991
 • LP:OBSESSED WITH YOU (Receiver RRLP 145) + CD:RRCD 145 1991
 • LP:GERM FREE ADOLESCENTS (Virgin VM 9001) + CD:CDVM 9001 6/1992
 • CD:GERMFREE ADOLESCENTS (Caroline CAROL 1813-2) 1992
 • CD:LIVE AT THE ROXY + RARE TRACKS (Receiver TECX-25416) 1993, Japani
 • CD:CONSCIOUS CONSUMER (Receiver RRCD 205) 10/1995
 • LP:GERMFREE ADOLESCENTS (Earmark 40005) 2001, myös kuvalevy (40005P) Italia.
 • 2CD:THE ANTHOLOGY (Castle Music CMDDD 369) 2001
 • DVD:GERMFREE ADOLESCENTS (Silverline 288101-9) USA 2002
 • CD:GERMFREE ADOLESCENTS (Castle Music CMDCD 1103) 2005,sisältää LP:n+4 puuttuvaa singlebiisiä + Peel Session 6.3.1978 (4 biisiä) ja 13.11.1978 (3 biisiä)
 • CD:GERMFREE ADOLESCENTS (Sanctuary SMBCD 378) 2006
 • 2CD:LET’S SUBMERGE:THE ANTHOLOGY (Castle Communications CMDDD 369) 2006
 • CD:GERMFREE ADOLESCENTS (Strange Days POCE-1064) 2006, Japani
 • 2CD:GERMFREE ADOLESCENTS (Sanctuary 1785728) 2009, koko tuotanto ja Peel Sessionien lisäksi demoja
 • CD:LIVE @ THE ROUNDHOUSE LONDON 2008 (Year Zero YZCD 01) 11/2009,DVD:YZDVD 01
 • 7″:Identity/Let’s submerge (Omnibus Press 9781787602168), vaaleanpunainen vinyyli 2019
 • LP:I AM A CLICHE (BMG SPEXDLP 01) 4/2019, vaaleanpunainen ja vihreä lp

Kokoelmilla

 • Oh Bondage! Up Yours! LP:llä LIVE AT THE ROXY (Harvest SHSP-4069) 6/1977 + Harvest EMS 1189 1/1987
 • Oh Bondage! Up Yours! LP:llä GEEF VOOR NEW WAVE(Ariola 25541 ET, Hollanti) 1977
 • Oh Bondage! Up Yours! 10-tuumaisella GUILLOTINE (Virgin VCL-5001) 2/1978
 • Let’s Submerge LP:llä HOPE & ANCHOR FRONT ROW FESTIVAL (Warner Bros K66077) 1978
 • The Day The World Turned Day-Glo LP:llä INTO THE FUTURE (K-tel NE 1039) 1978
 • Oh Bondage! Up Yours! LP:llä DEAD ON ARRIVAL (Virgin VD-2508) 10/1978
 • Oh Bondage! Up Yours! LP:llä ROCK AGAINST RACISM (Virgin RAR-1) 1980
 • Identity LP:llä BURNING AMBITIONS – A HISTORY OF PUNK (Cherry Red D RED 3) 11/1982 + CD:CD RED 3 10/1988
 • Iam A Cliche (live) CD:llä LIVE AT THE ROXY WC 2 (Receiver RRCD 132) 1991
 • The Day The World Turned Day-glo CD:llä THE MODERN WORLD:UK PUNK 2 (Rhino R2 71172) 1993
 • The Day The World Turned Day-glo 2CD:llä THE BEST PUNK ALBUM IN THE WORLD…EVER VOL.2 (Virgin VTDCD 79) 3/1996
 • The Day The World Turned Day-glo 2CD:llä PUNK – THE WORST OF TOTAL ANARCHY (Disky SP 871952) 11/1996
 • Oh Bondage! Up Yours! (live) CD:llä UNITED KINGDOM OF PUNK (Music Club) 8/1997
 • Oh Bondage! Up Yours! CD:llä NEW WAVE ARCHIVE (Rialto RMCD 201) 11/1997
 • Identity – Oh Bondage! Up Yours! 2CD:llä GOD SAVE THE PUNKS (Disky DOU882552) 2/1998
 • Identity 2CD:llä THE BEST PUNK ANTHEMS IN THE WORLD…EVER (Virgin VTDCD 198) 6/1998
 • Oh Bondage! Up Yours! (live) – Let´s Submerge (live) – Identity (live) – I am A Cliche (live) 2CD:llä LIVE AT ROXY LONDON WC 2 (Castle Music CMDDD 353) 2001
 • I am a cliche CD:llä REFUSE MUSIC:HOME TAPING VOL.2 (Kerrang BC 3992) 2002
 • Oh Bondage! Up Yours! cd:LLÄ ESSENTIAL PUNK ROCK (BMG Special Products 46982) 9/2002
 • Germfree Adolescents CD:llä STRANGLEHOLD! (Demon Music Group MCCD 501) 2002
 • Oh Bondage! Up Yours! – The Day The World Turned Day-glo 4CD:n boxilla NO THANKS! (Rhino R2 73926) 2003
 • I am A Poseur CD:llä SNIFFIN’ GLUE – THE ESSENTIAL PUNK ACCESSORY (Sanctuary) 2003
 • Oh Bondage! Up Yours! CD:llä GUITAR ANTHEMS (EMI Gold 7243 5 96750 2 2) 3/2004
 • Identity CD:llä ENGLAND’S DREAMING (Trikont US-0325) 2004
 • Oh Bondage! Up Yours! – Identity – Let’s Submerge 3CD:llä IF THE KIDS ARE UNITED (Castle Music CMEDT 1194) – 9/2005
 • The Day The World Turned Day-glo 10 CD:n boxilla PUNK – ORIGINAL MASTERS (Cherry Red Records) 2005
  Oh Bondage! Up Yours! (live) The Day The World Turned Day-Glo (demo) – Identity (demo) – Let’s Submerge (demo) – Obsessed With You (demo) 4CD:llä BABYLON’S BURNING (Castle Music CMXBX 1491) 2007
 • Oh Bondage!Up Yours! 3CD:llä PUNK – THE PLATINUM COLLECTION (EMI 50999 50751723) 2008

Poly Styrene

 • 7″:Talk In Toytown/Sub Tropical (United Artists UA BP 379) 9/1980
 • LP:TRANSLUCENCE (United Artists UAG 30320) 11/1980
 • 7″EP:Gods And Godesses: Trick Of The Witch – Paramatma///Sacred Temple – Big Boy Big Toy (Awesome Records AOR 7) 8/1986
 • 12″EP:Gods And Godesses:samat biisit (Awesome Records AOR 7T) 8/1986
 • LP:TRANSLUCENCE (Receiver RRLP 128) + CD:TTCD 128 4/1990
 • CD:FLOWER AEROPLANE (POLY STYRENE XPS 01) 2004
 • 7″:GOLDBLADE feat.POLY STYRENE:City Of Christamas Ghosts/All We Got Is Rebel Songs – Beyond God And Elvis (Damaged Goods (DAMGOOD 323VG) 12/2008, vihreä ja punainen vinyyli.
 • 7″:Black Christmas/White gold (Nordpolen Musikklub Julepakke 05) 2018, Norway (tässä koska tämä oli alunperin ilmestynyt 2010, mutta vain cdrnä ja ladattavana, missä on vain a-puolen biisi, jonka ovat muuten tehneet Poly ja tyttärensä Celeste Bell)
 • 10″:Virtual boyfriend/Virtual boyfriend (Creep remix) (Future Noise 5055311060033) 3/2011
 • CD:GENERATION INDIGO (Future Noise FNMCD001) 3/2011

Mari Elliott

 • 7″:Silly Billy/What a way (GTO GT 58, 2099 158) 1976

– V. Vahtera

spot_img