Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

Kirja on kirjoitettu COVID-kriisivuosina, joten nyt on tarjolla ajankohtaista näkökulmaa nykypäivän muusikoille. Kirja on jaettu lyhyempiin osiin, joten tätä voi hyvin selailla aina silloin tällöin kun haluaa jonkun uuden lähestymistavan omaan tekemiseen. Magian ja NLP-tekniikan rinnastaminen on silmiä avaavaa, psykologia on hyvin lähellä maagista ajattelua, ikäänkuin tieteellisempi kulma samaan asiaan. Hyland esittelee myös cut-up-tekniikan, jonka avulla esim. David Bowie, Beatles, Led Zeppelin ja Kurt Cobain ovat tehneet hypnoottisimmat sanoituiksensa.

Cut-up eli leikkaa/yhdistele on tekniikka jossa esim. sanomalehdistä leikatuista sattumanvaraisista sanoista ja lauseista kehitellään yhdistellen jotain uusia merkityksiä. Kyse on tavallaan sattumanvaraisesta runoudesta. Tekniikan kehittivät beat-sukupolven edustajat William Burroughs ja Brion Gysin. Burroughsin Alaston Lounas on kirja joka on kokonaan cut-up-tekniikalla luotu teos.

Music, Magic and NLP tarjoaa avarakatseisille taiteilijoille maagisia rituaaleja ja NLP-sessioita, joiden avulla sukeltaa omaan luovuuteen ja poimia lauluja/kappaleita eetteristä tähän maailmaan. Kuten Hyland toteaa, laulut ovat olemassa itsekseen ideoiden maailmassa, muusikoiden jalo tehtävä on löytää ne ja tuoda ne äänenä tähän todellisuuteen. Menetelmiä tähän on olemassa monia. Tavallaan musiikin tekijät ovat maagisia olentoja, jotka kykenevät toimimaan useassa ulottuvuudessa musiikkia luodessaan.

Mikko Ihalainen

spot_img