Rankka ja rehellinen tositarina huumepoliisin arjesta ja oikeuskäsityksen hämärtymisestä

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

True crime -kirja paljastaa, millaista on elää peiteroolissa huumerikollisten keskellä ja miten rikollisen elämäntavan läheisyys muuttaa ihmistä.

René Dahl Andersen oli Tanskan poliisin kultapoika. Hän oli raivannut tien unelmatyöhönsä, Kööpenhaminan kovapintaiseen huumerikosyksikköön, jossa diilerit ja ilmiantajat sekä konetuliaseet ja takaa-ajot ovat arkipäivää.

Soluttautuja
René Dahl Andersen: Soluttautuja – Huumepoliisin nousu ja tuho Julkaisuvapaa: 15.9.2022.

Lähes ensimmäisessä tehtävässään Andersen on mukana takaa-ajossa Kööpenhaminan ruuhkaisessa keskustassa, jossa poliisi jahtaa tunnettua huumerikollista. Takaa-ajo päättyy monen auton kolariin, mutta kukaan ei onneksi loukkaannu ja rikollinen saadaan kiinni.

Andersenin ura Kööpenhaminan huumerikosyksiössä on nousujohteinen, ja hän saa tehtäväkseen koordinoida alamaailman ilmiantajia. Myöhemmin hän pääsee FBI:n soluttautujakoulutukseen, johon hyväksytään vain harvoja eurooppalaisia poliiseja.

Koulutuksen jälkeen Andersen aloittaa itse työt poliisin peitetehtävissä. Andersenin yksikkö tekee vuosien varrella merkittäviä huumetakavarikkoja, mutta lain väärällä puolella toimiminen myös muuttaa ihmistä.

Soluttautuja kuvaa rehellisesti huumepoliisin työtä ja soluttautujan hengenvaarallista elämää. Kirja on myös kuvaus siitä, miten suoraselkäisimmänkin poliisin käsitys oikeasta ja väärästä voi hämärtyä, kun työskentelee vuosia rikollisten maailmassa.

René Dahl Andersen sai lopulta tuomion varkaudesta ja hänet irtisanottiin poliisin palveluksesta. Tuomionsa jälkeen hän halusi kertoa rehellisesti siitä, millaista soluttautujan työ on ja miksi hän ajautui tekemään vääriä valintoja.

René Dahl Andersen (s. 1972) toimi lähes 20 vuotta Kööpenhaminan poliisivoimissa huumepoliisina, ilmiantajien koordinaattorina ja peitetehtävissä, joihin hän sai pätevyyden FBI:n koulutusohjelmassa. Soluttautuja on ollut Tanskassa myyntimenestys ja siitä on tekeillä tv-sarja.

Casper Fauerholdt (s. 1989) on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt niin lehdissä kuin Tanskan televisiossakin.

René Dahl Andersen

Lähde Atena

spot_img