True crime -teos norjalaismiljonäärin vaimon oudosta katoamisesta

Aiheeseen liittyvää

Rudi -bändikatsaus

Rudi syntyy Pihtiputaan ylpeys Ratsia hajosi syksyllä 1981 koettuaan alkuvuodesta...

Erik Johanssonin valokuvanäyttely yleisömenestys Vaasassa

Taianomaisia ja yllätyksellisiä suuria valokuvia esittävä Erik Johanssonin näyttely...

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja paljastaa!

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut?

Aale – huoleton oboisti on lämminhenkinen taiteilijaelämäkerta

Kirjailija-toimittaja Marissa Mehrin kirjoittama elämäkerta kertoo oboisti Aale Lindgrenin...

Mielen pelikirja – Valmentava johtaminen urheilusta bisnekseen

Palavasta kiinnostuksesta ja kirjoitustyylistä johtuen luin teoksen kolmelta istumalta ja seuraavassa arvostelussa esittelen kirjan sinulle.

Jaa somessa

Lunnaat – rikostapaus, joka järkytti Norjaa (Gummerus) kertoo tasapainoisesti ja yksityiskohtaisesti, mitä tähän mennessä tiedetään miljonääri Tom Hagenin vaimon katoamismysteeristä. Norjan kuuluisin rikostapaus on yhä selvittämättä.

Lokakuun 31. päivä 2018 Anne-Elisabeth Hagen katoaa kotoaan Oslon liepeiltä. Hänen aviomiehensä, miljonääri, liikemies Tom Hagen löytää talosta lunnaskirjeen, jossa vaaditaan yhdeksän miljoonan euron arvosta kryptovaluuttaa ja kielletään ottamasta yhteyttä poliisiin tai mediaan. Poliisi ryhtyy kuitenkin tutkimaan tapausta salaa.

Lunnaat True Crime -kirja

Puolitoista vuotta myöhemmin poliisi pidättää Tom Hagenin. Poliisi uskoo hänen suunnitelleen ja toteuttaneen harhautuksen murhan salaamiseksi. Tuomioistuimen mukaan todisteet eivät ole kuitenkaan riittävän vahvoja. Sen jälkeen poliisi on ollut vaitonainen.

Rikostoimittajat Magnus Braaten ja Kenneth Fossheim ovat seuranneet tiiviisti rikostapausta, joka on yksi Norjan kiistellyimmistä. On kaksi vaihtoehtoa. Joko Tom Hagen on syyllinen, tai hän on sekä menettänyt vaimonsa että tullut epäoikeudenmukaisesti julkisuudessa tuomituksi.

Mutkikkaasta tapauksesta on kirjoitettu tuhansia lehtijuttuja, ja sitä on seurattu tiiviisti myös suomalaismediassa. Braaten ja Fossheim kirjoittivat kirjan, koska he halusivat antaa tapauksesta tasapainoisemman kuvan, kuin mitä päivittäisuutisia seuraamalla on ollut mahdollista saada.

”Mielestämme kirja on tarpeen useasta syystä. Se käsittelee eri kannoilta tapausta, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja joka liittyy hyvin vakavaan rikollisuuteen. Tutkinta koskee yhtä Norjan rikkaimmista miehistä ja vaatii suuria resursseja, joille olisi muutakin käyttöä. Lisäksi tapaus on edelleen selvittämättä. Kirja antaa käsityksen siitä, kuinka Norjan poliisi on varautunut setvimään rikoksia, joiden kaltaisia on Norjassa harvoin nähty”, kirjoittavat Fossheim ja Braaten kirjan alkusanoissa.

Magnus Braaten (s.1995) ja Kenneth Fossheim (s.1991) ovat norjalaisen TV2:n rikostoimittajia. Lunnaat on heidän esikoisteoksensa.

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512426294/lunnaat/

Magnus Braaten ja Kenneth Fossheim: Lunnaat – Rikostapaus, joka järkytti Norjaa

332 sivua
alkuteos Lørenskog-mysteriet. Forsvinningssaken som ryster Norge
suomentanut Veli-Pekka Ketola
myös äänikirjana, lukija Antti L.J. Pääkkönen

Lähde: Gummerus

spot_img