True crime -teos norjalaismiljonäärin vaimon oudosta katoamisesta

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Lunnaat – rikostapaus, joka järkytti Norjaa (Gummerus) kertoo tasapainoisesti ja yksityiskohtaisesti, mitä tähän mennessä tiedetään miljonääri Tom Hagenin vaimon katoamismysteeristä. Norjan kuuluisin rikostapaus on yhä selvittämättä.

Lokakuun 31. päivä 2018 Anne-Elisabeth Hagen katoaa kotoaan Oslon liepeiltä. Hänen aviomiehensä, miljonääri, liikemies Tom Hagen löytää talosta lunnaskirjeen, jossa vaaditaan yhdeksän miljoonan euron arvosta kryptovaluuttaa ja kielletään ottamasta yhteyttä poliisiin tai mediaan. Poliisi ryhtyy kuitenkin tutkimaan tapausta salaa.

Lunnaat True Crime -kirja

Puolitoista vuotta myöhemmin poliisi pidättää Tom Hagenin. Poliisi uskoo hänen suunnitelleen ja toteuttaneen harhautuksen murhan salaamiseksi. Tuomioistuimen mukaan todisteet eivät ole kuitenkaan riittävän vahvoja. Sen jälkeen poliisi on ollut vaitonainen.

Rikostoimittajat Magnus Braaten ja Kenneth Fossheim ovat seuranneet tiiviisti rikostapausta, joka on yksi Norjan kiistellyimmistä. On kaksi vaihtoehtoa. Joko Tom Hagen on syyllinen, tai hän on sekä menettänyt vaimonsa että tullut epäoikeudenmukaisesti julkisuudessa tuomituksi.

Mutkikkaasta tapauksesta on kirjoitettu tuhansia lehtijuttuja, ja sitä on seurattu tiiviisti myös suomalaismediassa. Braaten ja Fossheim kirjoittivat kirjan, koska he halusivat antaa tapauksesta tasapainoisemman kuvan, kuin mitä päivittäisuutisia seuraamalla on ollut mahdollista saada.

”Mielestämme kirja on tarpeen useasta syystä. Se käsittelee eri kannoilta tapausta, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja joka liittyy hyvin vakavaan rikollisuuteen. Tutkinta koskee yhtä Norjan rikkaimmista miehistä ja vaatii suuria resursseja, joille olisi muutakin käyttöä. Lisäksi tapaus on edelleen selvittämättä. Kirja antaa käsityksen siitä, kuinka Norjan poliisi on varautunut setvimään rikoksia, joiden kaltaisia on Norjassa harvoin nähty”, kirjoittavat Fossheim ja Braaten kirjan alkusanoissa.

Magnus Braaten (s.1995) ja Kenneth Fossheim (s.1991) ovat norjalaisen TV2:n rikostoimittajia. Lunnaat on heidän esikoisteoksensa.

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512426294/lunnaat/

Magnus Braaten ja Kenneth Fossheim: Lunnaat – Rikostapaus, joka järkytti Norjaa

332 sivua
alkuteos Lørenskog-mysteriet. Forsvinningssaken som ryster Norge
suomentanut Veli-Pekka Ketola
myös äänikirjana, lukija Antti L.J. Pääkkönen

Lähde: Gummerus

spot_img