Jarkko Tontin esseet närkästyttävät eikä kritiikiltä välty kukaan

Aiheeseen liittyvää

Näyttely Who is Roger Broo? esittelee taidekeräilijän elämäntyön Vaasassa

Uusi näyttely Pohjanmaan museossa avaa taidekeräilijä Roger Broon ja hänen laajan taidekokoelmansa tarinan.

SOEN, Naryan

23.3 Pakkahuone, Tampere Soen on muhinut jonkin aikaa taustalla varsin...

Miten Putinin virheenvaraisuus johti Venäjän hajoamiseen – Arto Luukkasen uusi kirja etsii vastauksia

Arto Luukkasen 'Putinin perukirja' analysoi Venäjän nykytilannetta ja kysyy, kuinka valtakunta suuntaa kohti hajoamista.

Ikikallion tarinat pääsevät Vuoden museojulkaisu -kilpailun finaaliin

Ikikallion tarinat on valittu Vuoden museojulkaisu -kilpailun finalisteihin, tarjoten kaksikielisen matkan ihmiskunnan historiaan.

J.R.R. Tolkienin maailmat heräävät eloon – John Howen taidetta ensi kertaa Suomessa

Fantasiataiteilija John Howen taidenäyttely vie matkalle J.R.R. Tolkienin luomiin mielikuvitusmaailmoihin Tampere-talossa.

Jaa somessa

Jarkko Tontti pureutuu aikamme ja kulttuurimme keskeisiin kysymyksiin puolustaen liberaalia demokratiaa. Siitä joku taatusti suuttuu.

Nykypäivän ääripäät muistuttavat oudolla tavalla toisiaan, ja siinä riittää tavaraa ruodittavaksi.

Tarkoituksista ja keinoista
 
Tarkoituksista ja keinoista julkaistaan 13.9.

Heimoistunut identiteettipolitiikka, woke-aktivismi ja jyrkkä kansallismielisyys uhkaavat liberaalia demokratiaa ennen kokemattomalla tavalla.

Ääripäät jyräävät, maltilliset ovat vaiti ja hämmennyksissä. Tontin kynä sauhuaa tämän ottaessa kantaa ja kuljettaessaan näkökulmaa yksityisestä yleiseen sekä takaisin.

kansi

Myös oma historia psykoterapiassa käsitellään asiaan kuuluvalla tavalla, ja seuraavaksi Tontti haluaisikin laittaa yhteiskunnan terapeutin sohvalle.  Esseissään Tontti hakee kysymyksiä muun muassa siihen, voiko syrjinnällä vastustaa syrjintää.

Ruodittavana ovat myös ekototalirismi, ilmastohysteria, populaarikulttuuri ja sananvapaus, jonka puolustajat ovat kaikonneet olemattomiin muutamassa vuodessa.

Tarkoituksista ja keinoista täydentää Jarkko Tontin esseekirjatrilogian, jonka aikaisemmat osat ovat Koti, uskonto ja isänmaa (2011) ja Viisastuminen sallittu (2016). Se on aikalaisanalytiikkaa yhteiskunnan tilasta ja ihmiskunnan mielenmaisemista 2020-luvun alussa.

Jarkko Tontti, kirjailija, OTT. Hän on julkaissut useita romaaneja, esseekokoelmia ja runoteoksia vuodesta 2006 lähtien.

Tontin esikoisrunokokoelma Vuosikirja on palkittu Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnolla.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Docendo

spot_img