Eheän lapsuuden takana on kasvattajan vastuunkanto

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Kasvatusvaikuttaja Jarno Paalasmaan teos ’Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi’ neuvoo vanhempia löytämään tasapainon vapauden ja rajojen välillä.

Vanhemmuus on palkitsevaa, mutta haasteita on jokapäiväisessä elämässä. Lapset tarvitsevat rajat, jotta he voivat kasvaa turvallisesti ja eheästi. Kasvatusvaikuttaja Jarno Paalasmaa opastaa uutuuskirjassaan ’Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi’ oikeanlaisen vapauden ja rajojen tasapainottelun tärkeydestä.

Lapsi tarvitsee vanhemman ohjausta sopivien rajojen ja vastuullisuuden oppimiseen. Liiallinen päätösvalta voi olla taakka lapsen harteilla ja johtaa ei-toivottuihin seurauksiin. Teos antaa työkaluja vanhemmille ja opettajille, jotta he voivat tukea lasten kehityksen eri vaiheissa.

’Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi’ on ilmestynyt kirjakauppoihin. Kirja hakee vastauksia siihen, miten kasvatus voi tukea lasta kehittämään itsenäistä ajattelua ja yhteisen edun mukaista moraalista vastuuntuntoa.

Lähde Viisas Elämä Oy

spot_img