Fernanda Melchorin Paratiisi voitti Jarl Hellemann -palkinnon

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Vuo Records

Jukka Hänninen alias TM Shuffle isännöi dubtechnoon ja deep houseen erikoistunutta vinyylilafkaa Vuo Recordsia. Juteltiin vähän levymerkin tämän hetken tunnelmista.

Grant Cardone – ”The 10X Rule” – Tee kaikki kymmenkertaisesti

Kun kirja alkaa useiden sivujen tykityksellä siitä, kuinka sen idea potkii persiille ja tulee mullistamaan elämäsi, olisin jo voinut lopettaa lukemisen. Mutta koska tapanani ei ole tyrmätä taideteoksia kokematta niitä kokonaisuudessaan, kahlasin eteenpäin, ja voi juku, sitten alkoi tapahtua.

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Collection Kakkonen kehittää: ryijyt keramiikan ja lasin rinnalla vuoden 2024 loppuun mennessä

EMMA esittelee Collection Kakkosen näytteilleasettamisen muutoksia, jotka tuovat esiin suomalaisen taiteen upeimmat tekstuurit ja värit.

Jaa somessa

Fernanda Melchorin romaani Paratiisi palkittiin Jarl Hellemann -palkinnolla. Paratiisi kuvaa väkevällä otteella eriarvoisuuden ja väkivallan sävyttämää Meksikoa.

Fernanda Melchorin romaani Paratiisi sai Jarl Hellemann -palkinnon. Tänä vuonna palkinto jaettiin kahdelle voittajalle, joista toinen oli Georges Perecin Hävitäminen. Melchor on eteläamerikkalaisen nykykirjallisuuden kärkinimiä. Paratiisi kuvaa vääryydellä ja väkivallalla täytettyä nyky-Meksikoa. Emmi Ketosen suomennos tavoittaa romaanin vimmaisen kerronnan loistavasti.

Paratiisissa unelmat muuttuvat väkivallaksi yhteiskunnan eriarvoisuuden kasvattaessa kuiluja. Melchor painottaa, että meidän on helpompi nähdä pimeys toisissa kuin itsessämme. Hän muistuttaa, kuinka tärkeää on tunnistaa myös oma pimeä puolemme.

Melchorin tuotantoa on verrattu Gabriel García Márquezin kirjoihin. Vaikka monet latinalaisamerikkalaiset kirjailijat irtisanoutuvat 1960-luvun kirjallisuusbuumin teoksista, Melchor arvostaa García Márquezin ja Isabel Allenden perintöä. Melchorin romaanit antavat äänen yhteiskunnan marginaaleissa eläville ihmisille.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

spot_img