Fernanda Melchorin Paratiisi voitti Jarl Hellemann -palkinnon

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Fernanda Melchorin romaani Paratiisi palkittiin Jarl Hellemann -palkinnolla. Paratiisi kuvaa väkevällä otteella eriarvoisuuden ja väkivallan sävyttämää Meksikoa.

Fernanda Melchorin romaani Paratiisi sai Jarl Hellemann -palkinnon. Tänä vuonna palkinto jaettiin kahdelle voittajalle, joista toinen oli Georges Perecin Hävitäminen. Melchor on eteläamerikkalaisen nykykirjallisuuden kärkinimiä. Paratiisi kuvaa vääryydellä ja väkivallalla täytettyä nyky-Meksikoa. Emmi Ketosen suomennos tavoittaa romaanin vimmaisen kerronnan loistavasti.

Paratiisissa unelmat muuttuvat väkivallaksi yhteiskunnan eriarvoisuuden kasvattaessa kuiluja. Melchor painottaa, että meidän on helpompi nähdä pimeys toisissa kuin itsessämme. Hän muistuttaa, kuinka tärkeää on tunnistaa myös oma pimeä puolemme.

Melchorin tuotantoa on verrattu Gabriel García Márquezin kirjoihin. Vaikka monet latinalaisamerikkalaiset kirjailijat irtisanoutuvat 1960-luvun kirjallisuusbuumin teoksista, Melchor arvostaa García Márquezin ja Isabel Allenden perintöä. Melchorin romaanit antavat äänen yhteiskunnan marginaaleissa eläville ihmisille.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

spot_img