HAMin uusi näyttely ’Kuka on eläin?’ tukee eläviä olentoja taiteen kautta

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

HAMin eläinten ympärille rakentuva näyttely ’Kuka on eläin?’ kutsuu pohtimaan elävien olentojen välistä kanssakäymistä ja empatian merkitystä.

Eläimet ovat olennainen osa taidehistoriaa ja näyttävästi esillä Helsingin taidemuseo HAMin uudessa näyttelyssä ’Kuka on eläin?’. Näyttely tuo yhteen yli 90 teosta, jotka haastavat pohtimaan ihmisten ja muiden eläinten suhdetta lämmöllä ja huumorilla. Sanna Juntusen kuraama näyttely on koottu pääasiassa paikallisista kokoelmista ja sisältää monipuolisia teoksia valokuvista installaatioihin.

Museonjohtaja Arja Millerin mukaan näyttely avaa keskustelua tärkeistä keskinäisen kanssakäymisen kysymyksistä, kuten lajikadon ja empatian merkityksestä. Lisäksi sosiaalipsykologi Salla Tuomivaaran näkökulmat tuovat esiin ruokaeläinten näkymättömyyden taiteessa.

Perheen pienimmille on suunnattu oma eläinpolku, joka tarjoaa kokemuksellisen reitin läpi näyttelyn. Näyttely ’Kuka on eläin?’ on avoinna 17.5.–18.8.2024, ja sen rinnalla avataan Nastja Säde Rönkön ’Selviytymisopas maailmanlopun lapselle’ -näyttely.

Lähde STT Info

spot_img