Helsingin keskustakirjasto Oodissa järjestetään ensimmäistä kertaa Tolkien-päivä

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Tapahtuma järjestetään Oodissa ensimmäistä kertaa.

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin tuotantoa kunnioittavaa Tolkien-päivää vietetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa kansainvälisenä Tolkien-päivänä perjantaina 25. maaliskuuta klo 16–21.

Tolkien päivä
Kuva: Otto Kurula

”J.R.R. Tolkien on koskettanut ihmisiä jo lähes sata vuotta ja hänen tuotantonsa ansaitsee oman juhlapäivän. Syksyllä ilmestyvä tv-sarja on herättänyt paljon keskustelua ja lisännyt lukijoiden kiinnostusta Tolkienin tuotantoon. Tolkienin tarinoiden teemat koskettavat ikiaikaista valon ja varjon kamppailua, johon voivat samaistua yhä uudet lukijat. Tavoitteenamme on tehdä Oodin Tolkien-päivästä jokavuotinen perinne ja toivomme sen leviävän myös muihin kirjastoihin”,

Oodin erikoiskirjastovirkailija Milli Mäntynen kertoo.

Ympäri Oodia levittäytyvässä tapahtumassa pääsee opettelemaan haltiakieltä, osallistumaan roolipeleihin sekä nauttimaan Tom Bombadil -teemaisesta runonlausunnasta ja Another Castle -kuoron konsertista.

Kaupunkiverstaalla on monenmoista Tolkien-aiheista nähtävää ja tehtävää. Maijansalissa järjestettävässä keskustelussa pohditaan Tolkien-filmatisointeja kautta aikojen ja kirjanäyttelyissä on esillä Tolkieniin liittyvää aineistoa. Lisäksi Oodissa järjestetään lauantaina 26. maaliskuuta Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n juhlaseminaari, joka myös on kaikille avoin.

”Kutsumme kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan Tolkien-juhlaan. Toivomme Oodin täyttyvän kaikenlaisista hobiteista, velhoista, haltioista ja örkeistä. Teeman mukaan pukeutuminen on siis ehdottomasti sallittua, joskaan ei pakollista”,

sanoo Mäntynen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tutustu ohjelmaan: helmet.fi/tolkien

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img