Helsingin keskustakirjasto Oodissa järjestetään ensimmäistä kertaa Tolkien-päivä

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Howard Smithin taidetta esille näyttelyissä Yhdysvalloissa ja EMMAssa

Amerikkalaistaiteilija Howard Smithin retrospektiivinen näyttely avautuu Yhdysvalloissa vuonna 2025. Näyttely esittelee hänen monipuolista taidettaan ja muotoiluaan.

Kesähitti Veikkausliigan kaksinkertaiselta maalikuninkaalta

Veikkausliigan legendasta lauluntekijäksi: Vee Lehtinen julkaisee uuden kesäbiisin 'Laulu Doriksesta'. Tule mukaan kuulemaan, miten jalkapallo ja musiikki yhdistyvät hänen elämässään!

Jaa somessa

Tapahtuma järjestetään Oodissa ensimmäistä kertaa.

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin tuotantoa kunnioittavaa Tolkien-päivää vietetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa kansainvälisenä Tolkien-päivänä perjantaina 25. maaliskuuta klo 16–21.

Tolkien päivä
Kuva: Otto Kurula

”J.R.R. Tolkien on koskettanut ihmisiä jo lähes sata vuotta ja hänen tuotantonsa ansaitsee oman juhlapäivän. Syksyllä ilmestyvä tv-sarja on herättänyt paljon keskustelua ja lisännyt lukijoiden kiinnostusta Tolkienin tuotantoon. Tolkienin tarinoiden teemat koskettavat ikiaikaista valon ja varjon kamppailua, johon voivat samaistua yhä uudet lukijat. Tavoitteenamme on tehdä Oodin Tolkien-päivästä jokavuotinen perinne ja toivomme sen leviävän myös muihin kirjastoihin”,

Oodin erikoiskirjastovirkailija Milli Mäntynen kertoo.

Ympäri Oodia levittäytyvässä tapahtumassa pääsee opettelemaan haltiakieltä, osallistumaan roolipeleihin sekä nauttimaan Tom Bombadil -teemaisesta runonlausunnasta ja Another Castle -kuoron konsertista.

Kaupunkiverstaalla on monenmoista Tolkien-aiheista nähtävää ja tehtävää. Maijansalissa järjestettävässä keskustelussa pohditaan Tolkien-filmatisointeja kautta aikojen ja kirjanäyttelyissä on esillä Tolkieniin liittyvää aineistoa. Lisäksi Oodissa järjestetään lauantaina 26. maaliskuuta Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n juhlaseminaari, joka myös on kaikille avoin.

”Kutsumme kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan Tolkien-juhlaan. Toivomme Oodin täyttyvän kaikenlaisista hobiteista, velhoista, haltioista ja örkeistä. Teeman mukaan pukeutuminen on siis ehdottomasti sallittua, joskaan ei pakollista”,

sanoo Mäntynen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tutustu ohjelmaan: helmet.fi/tolkien

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img