’Hevospojat’ – Syvällistä kiintymystä ja rakkauden voimaa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

Johann Ehnin ’Hevospojat’ on liikuttava romaani nuorten miesten rakkaudesta, joka kuljettaa lukijan 1920-luvun Tšekkoslovakiasta aina nykypäivään asti.

Anton aloittaa työt tukholmalaisessa vanhustentalossa ja tapaa siellä vaiteliaan Alexander Kovacin. Heidän välilleen syntyy yhteys, ja Anton löytää asunnosta Gestapon kirjeen ja valokuvia, jotka herättävät kysymyksiä. Kuvissa seikkailevat sirkustaiteilijat ja kaksi nuorta miestä.

Kertomus vie lukijan 1920-luvun Tšekkoslovakiaan, jossa kaksi poikaa karkaa sirkuksen mukaan. He kehittyvät taitaviksi akrobaateiksi ja ratsastajiksi ja pääsevät kokemaan 1930-luvun vapaamielisen Berliinin aallon. Kun marssilaulut kaikuvat jo kaduilla, nuorten rakkauden tulevaisuus on vaakalaudalla. Tarina näyttää, millainen vaikutus rakkaudella voi olla läpi elämän.

’Tärkeä, kiehtova ja kaunis’ – Dagens Nyheter.

’Hevospojat’ on Sirje Niitepõldin suomentama. Johan Ehn, kirjailija, näyttelijä ja näytelmäkirjailija, on julkaissut ’Hevospojat’-romaaninsa vuonna 2020, joka on hänen toinen nuortenromaaninsa. Romaani oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi ja voitti Nils Holgersson -palkinnon.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img