Jumalalle pyhitetty susi – runoja ja muistelmia

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Runoilijan tehtävä on muuttua runoudekseen. Näin on sanonut Jouni Inkala, ja teoksessaan JUMALALLE PYHITETTY SUSI hän päästää lukijat lähietäisyydelle katsomaan kuinka niin on käynyt, miten metamorfoosi on tapahtunut. Teos on huimapäinen sukellus erään runoilijan tuotannon alkulähteille.

Jumalalle pyhitetty susi -kirja
Kirjan grafiikka Elina Warsta

Jumalalle pyhitetty susi on eräänlainen hyvin ainutlaatuinen muistelmateos. Inkala käy teoksessa läpi muistoja sukunsa alkuhämäristä alkaen

Runoilijan rajattomalla vapaudella viivähdetään myös ajoissa ja paikoissa, joista omakohtaisia muistoja ei ole, ja solmitaan kauan sitten julkaistuista runoista säkeitä proosamuotoiseen, elävään kerrontaan tässä hetkessä.

Muistot ja lähes kolmenkymmenen vuoden aikana kirjoitetut, eri kokoelmista peräisin olevat runot kulkevat rinnakkain, keskustelevat, vaihtavat ajatuksia ja aiheuttavat lukijassa oivalluksen väristyksiä: täälläkö on tämän runon syntysija, täälläkö sen reuna…

Jouni Inkala (s.1966) on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista runoilijoistamme. Hän on kutsuttuna ja moniaalle haluttuna vieraana vienyt suomalaista runoutta erilaisiin tapahtumiin ympäri Euroopan. Hänen esikoisrunokokoelmansa Tässä sen reuna ilmestyi 1992, ja viimeisin, 13. kokoelma Tee kunniaa, tee kunnia! vuonna 2019.

Teos on saatavilla painettuna verkosta.

Lähde: Kustannusosakeyhtiö Siltala

spot_img