Jumalalle pyhitetty susi – runoja ja muistelmia

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Jaa somessa

Runoilijan tehtävä on muuttua runoudekseen. Näin on sanonut Jouni Inkala, ja teoksessaan JUMALALLE PYHITETTY SUSI hän päästää lukijat lähietäisyydelle katsomaan kuinka niin on käynyt, miten metamorfoosi on tapahtunut. Teos on huimapäinen sukellus erään runoilijan tuotannon alkulähteille.

Jumalalle pyhitetty susi -kirja
Kirjan grafiikka Elina Warsta

Jumalalle pyhitetty susi on eräänlainen hyvin ainutlaatuinen muistelmateos. Inkala käy teoksessa läpi muistoja sukunsa alkuhämäristä alkaen

Runoilijan rajattomalla vapaudella viivähdetään myös ajoissa ja paikoissa, joista omakohtaisia muistoja ei ole, ja solmitaan kauan sitten julkaistuista runoista säkeitä proosamuotoiseen, elävään kerrontaan tässä hetkessä.

Muistot ja lähes kolmenkymmenen vuoden aikana kirjoitetut, eri kokoelmista peräisin olevat runot kulkevat rinnakkain, keskustelevat, vaihtavat ajatuksia ja aiheuttavat lukijassa oivalluksen väristyksiä: täälläkö on tämän runon syntysija, täälläkö sen reuna…

Jouni Inkala (s.1966) on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista runoilijoistamme. Hän on kutsuttuna ja moniaalle haluttuna vieraana vienyt suomalaista runoutta erilaisiin tapahtumiin ympäri Euroopan. Hänen esikoisrunokokoelmansa Tässä sen reuna ilmestyi 1992, ja viimeisin, 13. kokoelma Tee kunniaa, tee kunnia! vuonna 2019.

Teos on saatavilla painettuna verkosta.

Lähde: Kustannusosakeyhtiö Siltala

spot_img