Jumalalle pyhitetty susi – runoja ja muistelmia

Aiheeseen liittyvää

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö myynyt jo yli 12 000 – Jatkoa luvassa ensi vuonna

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö on ollut valtava menestys myös Suomessa.

Jaa somessa

Runoilijan tehtävä on muuttua runoudekseen. Näin on sanonut Jouni Inkala, ja teoksessaan JUMALALLE PYHITETTY SUSI hän päästää lukijat lähietäisyydelle katsomaan kuinka niin on käynyt, miten metamorfoosi on tapahtunut. Teos on huimapäinen sukellus erään runoilijan tuotannon alkulähteille.

Jumalalle pyhitetty susi -kirja
Kirjan grafiikka Elina Warsta

Jumalalle pyhitetty susi on eräänlainen hyvin ainutlaatuinen muistelmateos. Inkala käy teoksessa läpi muistoja sukunsa alkuhämäristä alkaen

Runoilijan rajattomalla vapaudella viivähdetään myös ajoissa ja paikoissa, joista omakohtaisia muistoja ei ole, ja solmitaan kauan sitten julkaistuista runoista säkeitä proosamuotoiseen, elävään kerrontaan tässä hetkessä.

Muistot ja lähes kolmenkymmenen vuoden aikana kirjoitetut, eri kokoelmista peräisin olevat runot kulkevat rinnakkain, keskustelevat, vaihtavat ajatuksia ja aiheuttavat lukijassa oivalluksen väristyksiä: täälläkö on tämän runon syntysija, täälläkö sen reuna…

Jouni Inkala (s.1966) on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista runoilijoistamme. Hän on kutsuttuna ja moniaalle haluttuna vieraana vienyt suomalaista runoutta erilaisiin tapahtumiin ympäri Euroopan. Hänen esikoisrunokokoelmansa Tässä sen reuna ilmestyi 1992, ja viimeisin, 13. kokoelma Tee kunniaa, tee kunnia! vuonna 2019.

Teos on saatavilla painettuna verkosta.

Lähde: Kustannusosakeyhtiö Siltala

spot_img